Reklama

Reklama

The Last Voyage of the Demeter

  • Veľká Británia The Last Voyage of the Demeter (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Již několikátá variace Stokerova "Drákuly", tentokrát zaměřená na onen neprobádaný úsek cesty přes moře do Anglie. Děj se odehrává na palubě obchodní lodi Demeter během její plavby z Transylvánie do Anglie a sleduje osud nešťastné posádky této lodi, která převážela rakev hraběte Drákuly. (akisha)

Zaujímavosti (12)

  • Demeter má spojitosť s gréckou mytológiou. V starovekom gréckom náboženstve a mytológii je Demeter olympskou bohyňou úrody a poľnohospodárstva, ktorá riadi úrodu, obilie, jedlo a úrodnosť zeme. Hoci je väčšinou známa ako bohyňa obilia, vystupovala aj ako bohyňa zdravia, narodenia a manželstva a mala spojenie s podsvetím. (Arsenal83)
  • Režisér Guillermo del Toro o filme: "Posledná plavba Demeter sa mi tak veľmi páčila: Bola nádherná, okázalá a divoká!" (Arsenal83)
  • Najpredávanejší hororový scenárista Stephen King napriek počiatočnej skepse film pochválil. Film označil za dobre strávený čas s napätím a prirovnal ho k starším filmom: "Pripomenulo mi to najlepšie filmy od Hammer (Hammer Film Productions) zo šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov." (Arsenal83)
  • Draculov vzhľad ja založený na grófovi Orlokovi z neautorizovaného spracovania Nosferatu (1922). (Arsenal83)
  • Počiatočný scenár k filmu napísal Bragi F. Schut v roku 2002, ale film sa takmer dve desaťročia trápil vo vývojovom pekle. (Ronan)
  • Režisér André Øvredal chcel nakrútiť „najstrašidelnejší film o Draculovi všetkých čias.“ (Ronan)
  • Film je adaptáciou jednej kapitoly "Denník kapitána'' z knihy "Dracula" od Brama Stokera z roku 1897. (Ronan)
  • Film sa natáčal v Nemecku a v Malte od 30. júna 2021 do 1. októbra 2021. (Ronan)

Súvisiace novinky

Plavba s Drákulou našla režiséra

Plavba s Drákulou našla režiséra

02.10.2019

Po takřka dvou dekádách příprav to vypadá, že se Drákula konečně vyplaví směr Londýn. Hororový snímek The Last Voyage of Demeter totiž nejspíš našel režiséra. Tím by měl být André Øvredal (Noční můry… (viac)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (viac)

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

14.05.2012

U filmu The Last Voyage of the Demeter je situace taková, že v jeho realizaci uvěříme až u závěrečných titulků hotového filmu v kině. Bragi Schut (Hon na čarodějnice) napsal scénář už před deseti… (viac)

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (viac)

Reklama

Reklama