Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Väčšinu svojich všedných pracovných dní trávi Bill Marks tým, že len sedí v lietadle a dáva pozor. Ako letecký šerif je zodpovedný za bezpečnosť cestujúcich v lietadle, a to ho už dávno nebaví. Neznáša lietanie a všetko s tým spojené. Lenže tentoraz je všetko inak. Neviditeľný terorista ho počas letu začne bombardovať esemeskami, v ktorých požaduje, aby vláda na jeho tajný účet zaslala 150 miliónov dolárov, inak každých dvadsať minút niekoho v lietadle zabije. A svoje slová v tichosti hneď premení na čin - vzápätí v lietadle nájdu prvú mŕtvolu. Bill Marks sa snaží odhaliť, ako neznámy terorista dokáže zabíjať ľudí v lietadle bez toho, aby si ktokoľvek niečo všimol. Kým agent rozbehne mrazivé preteky s časom, vyjde najavo, že zloduchov účet je vedený práve na jeho vlastné meno. Je snáď on sám tým vydieračom a únoscom lietadla? Alebo je všetko celkom inak? (TV JOJ)

(viac)

Videá (16)

Trailer

Recenzie (944)

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

Působivá klaustrofobická schíza. Jak paranoidní pocity při sledování filmu úplně nemusím, tady mi to sedlo jako prdel na hrnec a bavila jsem se. Výborná Julianne Moore, Lady Mary (teda, Michelle Dockery) a samozřejmě Liam Neeson, "netradičně" v roli utrápeného otce. Většina si tu stěžuje na konec, já jej naopak uvítala - konečně si moje nervy mohly trochu odpočinout. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: John W. Richardson, Chris Roach, Ryan Engle | Hudba: John Ottman | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: StudioCanal, Silver Pictures, Anton Capital Entertainment | Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 201,299,012 $ || Začínam byť alergický na filmy, ktoré sa odohrávajú celý čas v dopravnom prostriedku. Možnosti scenára a samotného príbehu sú potom tak obmedzené, že aj zážitok môže byť maximálne minimálny. Pre mňa jednoznačne najslabšia Neesonovka doteraz. Taken 1 a 2 je oproti Non-stop v inom vesmíre. 40% | Blu-Ray, HD650, EN DTS | ()

Reklama

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Takové pozdvižení by na palubě nezpůsobil ani Pan Tau s bednou plnou hadů. Krom toho, že ten bílý Wesley Snipes s prsty tlustými jak liberecké párky nezvykle rychle píše na mobilu, tak neustálé máchá před cestujícími pistolí, šikanuje je obstrukcemi, vodí muže arabského vzevření do kokpitu a až příliš často vyslovuje slovo „bomba“. S tímto leteckým šerifem zkrátka nelze nepropadnout panice.. Neesonovi alkoholem nasáklí tvrďáci už sice vykazují jisté známky repetitivnosti, ale proč volat Mayday či Svatodušní svátky, když divák o překot dumá, kdo má v tom komplotu namočené prsty (prsy) a chvílemi je to napínavější, než Připoutejte se, prosím! Jen škoda, že klišoidním závěrem zapnul Serra režim autopilota a vrátil se na dobře známé letiště.. ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Hitchcock s hranolkama. První půlka funguje výtečně, ale postupně začne nabývat lapsů a finále už jede v kolejích leteckých pecek let devadesátých jako byl Boeing 747 v ohrožení nebo Air Force One. Náběh je ale atmosférický, herci skvělí, Liam Neeson dál buduje auru svého husťákovství. Collet-Serra umí točit, ale nikdo mu nechce dát pořádný scénář, tak se zatím kamarádí s bouchačkama a Neesonem. Buďme rádi aspoň za to. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Tandem Neeson-Serra po druhé. A opäť to vyšlo, i keď nie presne tak, ako som očakával, ale vyšlo. Zasadenie klasickej schémy neznámeho vydierača sme tu mali už aj v mierne klaustrofobickom vydaní (Telefónna búdka, posielam pozdravy), ale vizuálne vyštylizovaná akcia v lietadle a pretavenie žánrových klišé do pohrávania sa nielen s víriacimi otázkami hlavnej postavy, ale aj diváka z neho robia plnohodnotnú a plnokrvnú celovečernú zábavu. Scenáristi však vystrieľajú väčšinu nápadov už v prvej polovici a zbytok je už len taká naivnejšia "dojazdovka", ktorá je v závere zhadzovaná typickým "american bullshit" (kecy o relatívnej bezpečnosti a pod.). Našťastie je tu drsňák Liam a stále vcelku atraktívna Julianne, ktorí to udržia na znesiteľnej a zábavnej úrovni až do záverečných titulkov. Škoda, rozhodne to malo na viac. I tak však v rámci žánru spokojnosť, miestami veľká. 70% ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (35)

  • Bill Marks (Liam Neeson) kouří cigarety značky Bilson, které ve skutečnosti neexistují. Objevily se ale také např. ve filmu May (2002). Spekuluje se, že značka je pojmenována podle Gregga Bilsona, šéfa společnosti ISS dodávající filmové rekvizity. (rakovnik)
  • Federální agenti neprocházejí stejnými bezpečnostními kontrolami jako běžní cestující, jak je vidět ve filmu. Vzhledem k tomu, že Marks (Liam Neeson) letěl ozbrojený, musel by vyplnit papíry a projít samostatnou kontrolou. Marks na to naráží, když si uvědomí, že bomba na palubu letadla byla propašována prostřednictvím kufříku jeho kolegy, který nebyl kontrolován. (tom.nosek)
  • Vzhľadom na to, že Liam Neeson je vysoký 193 cm, interiér lietadla vytvoreného pre nakrúcanie filmu musel byť oproti štandardu o niečo zväčšený. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Star Wars chtějí oscarovou posilu

Star Wars chtějí oscarovou posilu

16.03.2014

Výběr herců pro příští výlet do předaleké galaxie je náramně komplikovaný. Zatím jím úspěšně prošel jen Adam Driver (J. Edgar, Lincoln), který si zahraje zatím nespecifikovaného záporáka. Jinak se… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené