Reklama

Reklama

Lóve

Trailer

Když se mluví o love, nemusí jít nutně o lásku, může jít i o peníze. A o obojí jde také v novém milostném dramatu ze současné Bratislavy. Slovensko-český koprodukční film Love mladého talentovaného režiséra Jakuba Kronera se stal během pár týdnů největším diváckým hitem ve slovenských kinech za posledních několik let. Hlavní hrdina Maťo (Michal Nemtuda) bydlí společně s kamarádem Tomášem (Jakub Gogál) na sídlišti ve slovenské metropoli a nežijí si vůbec špatně. Dennodenně se však pohybují za hranicí zákona, protože se živí krádežemi aut. Jednoho večera vstoupí do Maťova života studentka Veronika (Kristína Svarinská), do níž se zamiluje, ale v lecčems jí neříká pravdu. A ta se nakonec za velmi dramatických okolností provalí. Jednu z rolí v tomto bezpochyby autentickém filmu ztvárnila i zpěvačka Tina, v Čechách známá jako moderátorka, dále hrají Ľuboš Kostelný nebo Roman Luknár. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (403)

Dellamorte 

všetky recenzie používateľa

Učebnicová agitka na SK / BA under-G. Nečoruj a budeš happy. Kubo je vlastne OK, ale bolo to málo rýchle a zbesilé. Car-ransom fungoval, funguje a fungovať bude. Do toho zakomponovať romancu - na to by nemal ani Tony. Čo predviedol Hajdu, Mi zaseklo myslenie.Celá SK "tvorba" sa má čo učiť od našich západných susedov.Stojím si za tvrdením , že krízu zistíš mimo trhu akcií, na TV 2násob. Ďalší SK splachovač, ktorý ukradol aj cover. Bodík za fáro- a za Cinkyho, ktorý mal mini priestor, aj keď teraz ho má v basreále ďaleko menej. ( ten vydredovaný šašek Ma iritoval od začiatku) Kubovi ale držím palce. ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Film, který si mě docela získal nepapírově vypadajícími postavami i dialogy, ke konci začal zakopávat o množství náhod (jistě osudových) ve scénáři, až doklopýtal k naprosto pitomému konci, který dělá celý film naprosto zapomenutelným. Chápu, že ve čtyřiadvaceti není nikdo oscarový scenárista, ale takhle zabít vlastní film je prostě smutné. ()

Reklama

Macejko 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku super. Obdivuhodne zrelo zrežírované a v dialógoch doslova brilantne presné - Kronerovi sa podarilo vynikajúco zachytiť štýl reči dnešných mladých. Väčšinu fráz som ja sám pri nejakej príležitosti použil alebo ich doteraz niekedy používam a v podaní ústredného dua má niekoľko z nich dokonca nábeh na to stať sa kultovými hláškami. Film taktiež pekne zachytáva atmosféru Bratislavy a herecké výkony sú takmer dokonale civilné - obrovskú pochvalu smerujem hlavne k Jakubovi Gogálovi. Lenže potom to prišlo. Scéna na streche domu s výhľadom na mesto. Michal Nemtuda sa rozpráva s Kristínou Svarinskou. Príšerné, hrozivo napísané a obludne zdurené romantické dialógy ako z rannej hnačky Rosamunde Pilcherovej ochromili moju nervovú sústavu spoľahlivejšie ako pol litra morfia. Myslel som si, že skoršia scéna na balkóne (s rovnakými aktérmi) bol iba Kronerov drobný ústrel a že po tejto drobnej nepríjemnosti sa pôjde opäť štýlovo ďalej. Ale kdeže. Až v tejto scéne to vypuklo naplno. Doslova VŠETKY najtrápnejšie klišovité drísty, ktoré človeka napadnú a ktoré sa už nikto neunúva ani len parodovať (!!!), si dali míting práve v "Lóve". Nedokážem pochopiť, ako človek, ktorý preukázal tak nezanedbateľný talent v písaní pomerne bežných konverzácii, dokázal napísať toto monštruózne NIEČO. Iste, potom sa zase išlo ďalej po tej "správnej" koľaji a ja som sa mohol opäť dobre baviť. Avšak nebolo mi súdené dopozerať film v tomto stave. "Romantika" (veľmi veľké úvodzovky) sa totiž s drvivou silou znova prihlásila o slovo a ja som mal znova chuť kričať od takmer až fyzickej bolesti, ktorú mi TO spôsobovalo. Vo svetle tohto scenáristického zverstva je potom fakt, že Nemtuda (hlavný hrdina) je po väčšinu filmu dosť slabý a nepresvedčivý (s niekoľkými výnimkami, ako napr. scéna na recepcii), iba slabým prdom počas atómového výbuchu. Ešte nikdy sa mi nestalo, že som si chcel nejaký film pozrieť znova a pritom vedieť absolútne presne, ktoré scény budem natvrdo a s husou kožou vyvolanou nepríjemnými spomienkami preskakovať. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Tak príbehovo sa mi film páčil, dej v podstate výborný a keby to natočil niekto schopný, vyšlo by to špičkovo. Láska, krimi, osobné vzťahy, všetko super. Ale čo ten scenár, to fakt toto? Vulgarizmy ako pičacinka sa striedajú s priteplenými replikami pričom Nemtuda každých 5 sekúnd hovorí slovíčko láska akoby mal Amora nastoknutého v zadku. Apropo Nemtuda je castingový prešľap storočia, to je čo za herec (po novom dokonca režisér)? Veď ten sa celý film ksichtí ako by mu nedali jesť, keď vraští čelo tak má divák pocit, že vidí všetky litosférické dosky a keď rozpráva svoje texty, tak ich len tak bezdušne verklikuje, ako by ho to normálne otravovalo. U Nemtudu platí známe Omen nomen. Maďarská Nemtuda teda nem tudom - Neználek. Presne tak, o herectve netuší absolútne nič. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Priznávam, že keď som pred dvoma rokmi videl trailer, tak som si povzdychol - ďalší odpad. Napokon sa stal zázrak a film je vydarenejší než upútavka naň, čo sa stáva málokedy. Takmer všetky filmy zo súčastnosti, české či slovenské, to je jedno, pôsobia až na pár výnimiek strašne trápne a často platí, že čím väčšia reklama, tým väčší prepadák. Lóve zašušťali potichu, o to viac som bol prekvapený z výsledku. Napriek častým vulgarizmom mi to trápne nepripadalo, pôsobilo to reálne a často sa zdá, akoby režisér zavelil: "Tvárte sa ako v normálnom živote". Tých pár náhod divák odpustí, romantická linka so Svarinskou funguje dobre, akčnejšie pasáže a scény s policajtmi nepôsobia trápne, čo si zvlášť cením. Objektívne skôr silné tri, ale mal som z filmu dobrý pocit, čo sa dnes pri slovenskom filme len tak nestáva. Hudba sadla výborne, zišla sa dobrá herecká zostava a réžia mladého Krónera napovedá, že by nabudúce mohol opäť niečim prekvapiť. Uvidíme. Jemne nadhodnotené, ale predsa štyri hviezdy. 70%. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (15)

  • Love na internete sprevádzal fiktívny minifilm, ktorý bol uložený na webové stránky špecializujúce sa na sťahovanie filmov zdarma. Začínal úvodnými titulkami a záberom na hlavné mužské postavy, ako chcú ukradnúť auto. Nakoniec však skončil urážaním človeka, ktorý sa snímku pokúsil nelegálne stiahnuť. Nakoniec sa však objavila na internete ako uniknutý festival screener. (toi-toi)
  • Prvý slovenský a český film, ktorý má svoju vlastnú aplikáciu na AppStore. (harryy)
  • Keď chlapci ukradnú K1-tku, pri príchode ku garážam neprší. No pri nasledovnej naháňačke s policajtmi v meste husto prší. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama