Reklama

Reklama

Lóve

Trailer

Když se mluví o love, nemusí jít nutně o lásku, může jít i o peníze. A o obojí jde také v novém milostném dramatu ze současné Bratislavy. Slovensko-český koprodukční film Love mladého talentovaného režiséra Jakuba Kronera se stal během pár týdnů největším diváckým hitem ve slovenských kinech za posledních několik let. Hlavní hrdina Maťo (Michal Nemtuda) bydlí společně s kamarádem Tomášem (Jakub Gogál) na sídlišti ve slovenské metropoli a nežijí si vůbec špatně. Dennodenně se však pohybují za hranicí zákona, protože se živí krádežemi aut. Jednoho večera vstoupí do Maťova života studentka Veronika (Kristína Svarinská), do níž se zamiluje, ale v lecčems jí neříká pravdu. A ta se nakonec za velmi dramatických okolností provalí. Jednu z rolí v tomto bezpochyby autentickém filmu ztvárnila i zpěvačka Tina, v Čechách známá jako moderátorka, dále hrají Ľuboš Kostelný nebo Roman Luknár. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (403)

=woody= 

všetky recenzie používateľa

Pěknou noc vám přeji.. Jakub Kroner ve svém filmu úročí zkušenosti nabité při práci na BratislavaFilmu - a daří se. Stejně tak nadějný cápek Michal Nemtuda, který se popral s hlavní rolí statečně. Nejprve mi vadilo, že plácá jedno klišé za druhým - třeba Veronice, pak jsem si ale uvědomil, jak je to vlastně realistické, protože takhle ve skutečnosti my kluci mluvíme.. :-) Ač má film rezervy ve scénáři, některých dialozích a náročnějších scénách, jako celek funguje až překvapivě dobře. Velmi tomu přispívá hudba a kamera, a taky věrohodné interiéry a výkony hlavních hrdinů. Mladí tvůrci si vybrali téma jim blízké, dobře věděli o čem, jak a pro koho film točí.. Mějte se filmově! Woo. ()

mat.ilda 

všetky recenzie používateľa

Keďže na slovenské filmy ťahám rovnaký meter, ako na české, namerala som až tri hviezdy... A důvody mám, jelikož Lóve má odpich, nápady, je zoufale dnešní, zároveň i společensky prospěšný, protože varující a k zahození nejsou ani svěží výkony všech, co se snímkem byť jen mihnou... A že se tak někomu líbí žít? Jo, lehkomyslný život není počítačová hra, funguje přesně obráceně - do dalšího levelu se dostaneš velmi snadno, zpátky na start mnohem hůř... a žádný život navíc, jen ten jeden... tvůj. Viděno během Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií ()

Reklama

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Prekvapenie na domácej scéne. Scenár je občas prvoplánový, v používaní vulgarizmov samoúčelný, občas sa vyskytnú menšie diery v logike a dialógy by potrebovali menšiu úpravu. Lenže inak je Lóve v porovnaní s väčšinou slovenskej tvorby posledných rokov až nezvyčajne kvalitný pokus, s uveriteľnými postavami, adekvátnymi hereckými výkonmi a emóciami, ktoré fungujú presne tak ako si režisér a scenárista v jednej osobe praje aby fungovali. Jedinou výraznou nevýhodou snímku môže byť primárne zameranie na mladšieho diváka ale je to logicky dané aj vekom tvorcu. Jakub Kroner je každopádne talent, len by nemal plytvať energiou na nezmysly ako Lokal TV. ()

Havenohome 

všetky recenzie používateľa

Raz to chce byť žánrovka, raz Fish Tank. Raz chce byť režisér cool tvorca akčného filmu, inokedy chce reflektovať život svojich kamošov z Petržky. Dá sa to zosúladiť. Kroner však nezvláda ani jedno a preto to nefunguje. Film je štýlovo strašne neujednotený. Chvíľu dodržiava klasickú dekupáž, chvíľu je tam dogma jump cut, potom je tam dlhý záber a lá realizmus, keď by sa pýtalo strihom budovať napätie. Chápem nadšenie z príchodu "žánrovej tvorby" na naše územie, ale Kroner to nevie. Vychádza z mylnej predstavy, že natočiť žáner je ľahšie ako umenie. Je to rovnako ťažké. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Budem veľkorysý. Scenár je deravý ako ementál, niektoré veci sa len tak vyskytnú a nikoho nezaujíma, prečo k nim prišlo. Nebudem ich menovať, dosť by som spoileroval, ale každý ich určite pobadal. So scenárom súvisí aj nevídané množstvo vulgarizmov, ktoré síce navodzujú drsnú atmosféru, niekedy však pôsobia samoúčelne, no a niektoré dialógy zamilovaných sú ako vystrihnuté z telenovely. Moja veľkorysosť pramení zo všetkých ostatných aspektov. Film má veľmi dobré herecké výkony ( bezchybný Gogál ), kvalitnú hudbu, zaujímavú kameru a dobrý strih. Aj režisérska práca mladého Kronera je na úrovni a určite sa nám rodí režisér so sľubnou budúcnosťou. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (15)

  • Pri nakrúcaní nahánačky K1 s policajtmi, sa za mostom Apollo stala nehoda a vodič K1 dostal akvaplaning. Pri náraze na obrubník odtrhol obidve nápravy a v ten večer bolo prerušené natáčanie. (-ondro-)
  • Hlas človeka, ktorý volá vo filme Dušanovi Cinkotovi a zháňa svoje ukradnuté Audi, patrí slovenskému hercovi Jánovi Kronerovi - otcovi režiséra filmu Jakuba Kronera. (toi-toi)
  • Prvá snímka Kristíny Svarinskej, v ktorej je nahá. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené