Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pán Peabody je všestranný génius, novodobý Einstein, James Bond, Sherlock Holmes, Oscar Wilde aj Indiana Jones. Zároveň je svetová celebrita, držiteľ Nobelovej ceny a dvojnásobný olympijský víťaz. A navyše je pes. Keď si však pán Peabody adoptuje malého chlapčeka Shermana, ktorého našiel v škatuli na ulici, zistí, že výchova detí je jedná disciplína na svete, ktorú neovláda. Aby uspokojil synovu túžbu po poznaní histórie, pán Peabody zostrojí úžasný prístroj menom Časomat. Vďaka nemu sa môžu voľne pohybovať v čase a na vlastnej koži tak prežívať historické udalosti, ktoré menili dejiny. Spoločne prežívajú nepredstaviteľné dobrodružstvá, ale len do chvíle, kým roztopašný Sherman nevezme na divokú jazdu históriou svoju spolužiačku Penny, na ktorú chce urobiť dojem. Nechtiac tak premiešajú niekoľko najdôležitejších udalostí svetových dejín a pán Peabody ich musí zachrániť, skôr než navždy zmenia minulosť, prítomnosť i budúcnosť. Spoločne sa všetkým trom cestovateľom podarí zanechať v dejinách svoj nezmazateľný odtlačok. Nakoniec však pán Peabody čelí výzve najväčšej - musí prísť na to, ako byť dobrým rodičom. To je totiž jediná činnosť, ktorú náš génius poriadne neovláda... (TV JOJ)

(viac)

Videá (13)

Trailer 2

Recenzie (320)

Slartibarkfast 

všetky recenzie používateľa

Hrátky s cestováním časem se panu Peabodymu a Schermanovi zle nevyplatí a nakonec budou muset společně řešit nejednu patálii. V téhle roztomilé pohádce se setkáme s mnohými historickými postavami a lecčemu se přiučíme. Pro malé ratolesti dobrodružný animák jak vyšitý. Jelikož jsem však již odrostlejšího charakteru, musím zcela upřímně přiznat, že mne ten pes neskutečně iritoval. Tušil jsem, že to bude myslivna a i MacGyver by jen závistivě koulel očima u jeho kousků, nicméně v jistých momentech už jsem převracel oči a přál si, aby byl ten zablešenec neprodleně utracen. Sympaticky otravné, ale z donucení nebo v dobré společnosti to jde přežít. 70% ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Skvelý animák na moju obľúbenú tému - cestovanie v čase. Najzábavnejšia časť bola scéna s DaVinciho Monou Lisou. Jej prechod z úprimného úsmevu do známej pózy ma poriadne rozosmial. Vtipných momentov je tu dosť, postavičky sú sympatické (DaVinciho syn je super), je to chytré i chytľavé. Zaručená zábava pre deti i dospelých. Čo chcete viac od animáku? 100%. ()

Reklama

Dzeyna 

všetky recenzie používateľa

Po dlouhé době nadprůměrný animák, u kterého se člověk pobaví. Dokonce je zde také hodně inteligence a je to pojato vědecky, i když vtipně - to mě na tom bavilo asi nejvíce. Klasická mini lovestory a hlavní zápletka, která je ale vymyšlena skvěle. Možná je to trochu přemrštěné považovat vztah psa a dítěte za reálný, nicméně je to přece jen film. Pěkná podívaná. ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Originální a svěží animák, který oplývá výbornými vtipy a oku ladodící animací. Tvůrci krásně rozvedli tématiku časového paradoxu, což některé známé tváře minulosti dostává do absurdních, leč krásně a vtipně vypointovaných situací. A nejlepší scéna? Jednoznačně dobytí Tróje hláškujícími vojáky! „Já jsem také pes!“ ()

GILLWANDER 

všetky recenzie používateľa

Zábava ako sa patrí. Od samého úvodu skvelý animák, ktorý rozhodne mal čo ponúknuť. Chytrý pes a adoptovaný chlapec, ktorý sa všetko učí od svojho otca - psa. To sú Mr. Peabody a Sherman. Veľká jazda od prvých sekúnd, prístroj na cestovanie časom neostal na ocot, Egypt, Da Vinciho Florencia, Trója, to všetko musel stroj času uskutočniť. A ešte k tomu sa stretávame s veľkými osobnosťami celej éry ľudstva či už s Einsteinom, DaVincim je tu aj samotná Mona Lisa, ktorá sa ani za Boha nechcela usmiať, Tutanchamon a jeho nevydarená svadba. Všetci sú ešte humorne sparodovaní takže sa dá zasmiať skoro na všetkom. Stroj času je znovu najväčším lákadlom filmu, cestovanie v čase? Kto by nechcel. No všetko sa začína opäť komplikovať keď nie je pes chytrák na obzore. Spanilá jazda v časopriestore a rôzne zvraty a nečakané komplikácie, útek do prítomnosti, ktorý skoro nie je možný. To a ešte oveľa viac ponúkne tohtoročný hit, ktorý vás obkľúči nesmierne bohatým arzenálom. Stačí skočiť do kina alebo počkať na BluRay a môžte to roztočiť. Veľký kandidát na animák roka. Ja mu držím palce. 80% ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (6)

  • Skladba, jejíž úryvek hraje pan Peabody na didgeridoo, se jmenuje Těžká radost a pochází z alba Didgeridoo Solo Ondřeje Smeykala, českého profesionálního hráče na tento nástroj. (D.Moore)
  • Ačkoliv Spartacus, nápadně podobný Kirku Douglasovi, prohlásí památnou repliku: "Já jsem Spartacus!", v originální filmu Spartakus (1960) je Spartacus jediný mezi otroky, kdo tuto větu nepronese. (Kaston)

Súvisiace novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (viac)

Reklama

Reklama