Reklama

Reklama

7 gwanggu

Trailer

Obsahy(1)

V Sektoru 7, v podmořském ropném nalezišti, které se nachází jižně od ostrova Jeju, pracuje Hae-jun jako správce technického vybavení ropné lodi jménem Eclipse. Kapitán Eclipse Jeong-man je bývalý kolega Hae-junina otce. Jeho prací je mimo jiné i výcvik nováčků. Po 3 týdnech příprav vezme Hae-jun nového pracovníka pod vodu. Nováčkovi však selže výstroj a utopí se. Krátce poté začnou jeden po druhém umírat další členové posádky a jejich těla jsou nepochopitelně zohavena. Několik málo přeživších zjistí, že vraždy nejsou dílem člověka. Jakési záhadné stvoření infiltrovalo loď skrz vrtné trubky a začalo lovit posádku. Pro Hae-jun a její kolegy boj o život právě začíná. (balone)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (48)

heyda 

všetky recenzie používateľa

Úplně pohodový béčko, trochu zábavný, trochu napínavý, ale rozhodně nenudící. Úžasné prostředí ropné plošiny, krásná Ji-won Ha, fajn kamera, dobrá hudba a nezničitelný slizký zabiják. Některé efekty stojí za starou bačkoru, ale čert to vem. Byla to taková hodně levná verze Vetřelce v bláznivém korejském podání :-D, ale moje očekávání bylo na nule, takže proč ne. Za mě 3 hvězdy :) ()

fmash 

všetky recenzie používateľa

Přemýšlím, co bych na tomhle filmu vyzdvihl, protože zoufalí jsou herci, zoufalý je příběh, zoufalé jsou dialogy atd., ale ze všeho nejzoufalejší je scénář, který muselo psát aspoň deset lidí, přičemž si žádný z nich nepřečetl kousky svých kolegů. Takže jediná rozumná pochvala je za tu podivnou příšerku, jejíž projevy existence nicméně postrádaly veškerou logiku a byly, jak jinak, zoufalé. Někdo mi říkal, že je to nejdražší jihokorejský film. No toto... (Neodpustím si dodat, že jsem film viděl s opravdu, ale opravdu zoufalými toprovými titulky.) ½. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Mam rovnaky nazor ako J*A*S*M*. Postavy sa spravaju neskutocne debilne, prisera je k smiechu ci uz spracovanim, tak schopnostami, napätie nulove a tie mizerne pocitacove triky ktorymi su spracovane vsetky exterierove sceny ma neskutocne iritovali. Ked na nieco nemam peniaze, tak to snad netocim. 3/10. ()

tombac 

všetky recenzie používateľa

Proti The Host výrazný posun k čisté žánrovce západního střihu, přičemž si film uchovává znatelnou korejskou patinu (humor). Blbý je akorát, sympaticky připomíná osmdesátková a devadesátková sci-fi horrorová béčka, gradaci má ve finále slušnou a úroveň CGI vzhledem k nijak horentnímu rozpočtu (na západní poměry) ujde. Kromě zbytečné humorné postavy může pro fanouška monster horrorů znamenat problém minimum brutality. Sector 7 je natočen tak, aby u něj mohl v kině chroupat popcorn i korejský puberťák. 7/10 ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to mierne nadpriemerný sci-fi horor z juhokórejskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o posádke ropnej plošiny, ktorá musí čeliť útoku neznámeho tvora z hlbín. Spracovanie nie je zlé, ale aj tak cítim skôr sklamanie. Po rozbehovej polhodine, ktorá dobre zoznámi so všetkými dôležitými postavami sa dej pomaly začne venovať tomu hlavnému, keď sa už objaví tvor, tak sa už stále niečo deje a kým je ešte na scéne väčšina posádky, tak je to slušná zábava, ale problém mám s neuveriteľne naťahovaným finále, ktoré síce má niekoľko slušných scén, ale filmu zbytočne uberá. Mrzí ma, že tento film sa prakticky vôbec nesnaží pôsobiť ako horor. Miesto postupného budovania atmosféry, napínavých scén a skôr len naznačovania toho, čo na postavy čaká sa tvorcovia rozhodli skôr pre čo najviac cool naháňačku, v ktorej tvora vidno v dlhých záberoch celého takmer už od začiatku jeho pôsobenia v deji, pričom scény s ním sú plné spomaľovačiek a cool momentov, v ktorých sa postavy správajú až extrémne hrdinsky. Samozrejme rešpektujem smer, ktorí si tvorcovia vybrali, nemôžem ich skritizovať za absenciu niečoho, čo sa filmu ani trochu nesnažili dať, ale osobne by som predsa len uvítal práve to hororové pojatie. Herecké obsadenie je celkom dobré, výborná Ha Ji-won, no táto úloha jej nesadla až tak dobre, ako jej bežné postavy, k tomu charizmatický An Seong-gi, ale s nikým v rámci tohto typu filmu nemám výraznejší problém, či už s normálnymi alebo vtipnejšími postavami. Réžia je len priemerná, aj z potenciálu cool naháňačky mohla určite vyťažiť viac, ale sklamaný nie som a ani technická stránka nie je zlá, prostredie je zaujímavé, mnohé triky tiež a aj napriek mnohým umelo pôsobiacim scénam kvôli zadnej projekcii mám z vizuálnej stránky skôr dobrý pocit. Škoda tej poslednej polhodiny, možno by som dal aj lepšie hodnotenie aj napriek tomu, že sa tvorcovia rozhodli pre niečo iné, ako som chcel, ale aj tak nie som výraznejšie sklamaný a aspoň čiastočne som si napravil chuť po hroznom Vec: Počiatok. 62% ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (6)

  • CJ Entertainment oznámilo, že prodej tohoto filmu bude ve 46 zemích po světě, ve kterých bude možno zhlédnout film ve 3D formátu. Česká republika mezi tyto země nepatří. (balone)
  • Na předpremiéře pro novináře byl problém s temným prostředím, které při nasazení 3D brýlí ještě ztemnělo a nebylo téměř nic vidět, navíc byl problém se zvukem. CJ Entertainment zesvětlila obraz a zremixovala zvuk na premiéru. (balone)
  • Zprvu se hovořilo o tom, že by snímek mohl režírovat úspěšný jihokorejský režisér Je-kyoon Yoon (Tsunami (2009), Romantic Assassin (2003)). To ale nebylo možné hlavně z důvodu jeho dalších filmových akvizic, jimž se nakonec rozhodl dát přednost. Na snímku se tedy podílel jen coby výkonný producent. Režie snímku tak připadla jihokorejskému režisérovi Ji-hoon Kim (May 18 (2007), Sector 7 (2011)). (Conspi)

Reklama

Reklama