Reklama

Reklama

7 gwanggu

Trailer

Obsahy(1)

V Sektoru 7, v podmořském ropném nalezišti, které se nachází jižně od ostrova Jeju, pracuje Hae-jun jako správce technického vybavení ropné lodi jménem Eclipse. Kapitán Eclipse Jeong-man je bývalý kolega Hae-junina otce. Jeho prací je mimo jiné i výcvik nováčků. Po 3 týdnech příprav vezme Hae-jun nového pracovníka pod vodu. Nováčkovi však selže výstroj a utopí se. Krátce poté začnou jeden po druhém umírat další členové posádky a jejich těla jsou nepochopitelně zohavena. Několik málo přeživších zjistí, že vraždy nejsou dílem člověka. Jakési záhadné stvoření infiltrovalo loď skrz vrtné trubky a začalo lovit posádku. Pro Hae-jun a její kolegy boj o život právě začíná. (balone)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (48)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to mierne nadpriemerný sci-fi horor z juhokórejskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o posádke ropnej plošiny, ktorá musí čeliť útoku neznámeho tvora z hlbín. Spracovanie nie je zlé, ale aj tak cítim skôr sklamanie. Po rozbehovej polhodine, ktorá dobre zoznámi so všetkými dôležitými postavami sa dej pomaly začne venovať tomu hlavnému, keď sa už objaví tvor, tak sa už stále niečo deje a kým je ešte na scéne väčšina posádky, tak je to slušná zábava, ale problém mám s neuveriteľne naťahovaným finále, ktoré síce má niekoľko slušných scén, ale filmu zbytočne uberá. Mrzí ma, že tento film sa prakticky vôbec nesnaží pôsobiť ako horor. Miesto postupného budovania atmosféry, napínavých scén a skôr len naznačovania toho, čo na postavy čaká sa tvorcovia rozhodli skôr pre čo najviac cool naháňačku, v ktorej tvora vidno v dlhých záberoch celého takmer už od začiatku jeho pôsobenia v deji, pričom scény s ním sú plné spomaľovačiek a cool momentov, v ktorých sa postavy správajú až extrémne hrdinsky. Samozrejme rešpektujem smer, ktorí si tvorcovia vybrali, nemôžem ich skritizovať za absenciu niečoho, čo sa filmu ani trochu nesnažili dať, ale osobne by som predsa len uvítal práve to hororové pojatie. Herecké obsadenie je celkom dobré, výborná Ha Ji-won, no táto úloha jej nesadla až tak dobre, ako jej bežné postavy, k tomu charizmatický An Seong-gi, ale s nikým v rámci tohto typu filmu nemám výraznejší problém, či už s normálnymi alebo vtipnejšími postavami. Réžia je len priemerná, aj z potenciálu cool naháňačky mohla určite vyťažiť viac, ale sklamaný nie som a ani technická stránka nie je zlá, prostredie je zaujímavé, mnohé triky tiež a aj napriek mnohým umelo pôsobiacim scénam kvôli zadnej projekcii mám z vizuálnej stránky skôr dobrý pocit. Škoda tej poslednej polhodiny, možno by som dal aj lepšie hodnotenie aj napriek tomu, že sa tvorcovia rozhodli pre niečo iné, ako som chcel, ale aj tak nie som výraznejšie sklamaný a aspoň čiastočne som si napravil chuť po hroznom Vec: Počiatok. 62% ()

Dellamorte 

všetky recenzie používateľa

Režisér sa očividne posnažil navýšiť kórejskému dorastu filmové sebavedomie v tom , ako vlastne domácky (pre)fabrikát na " monster movie " v ich domovine napreduje. V podobných snímkoch sa vŕtna plošina tak často nevyskytuje a svoj vydarený !!! CGI " maskot " upol práve tam.Verím , že Moja spokojnosť sa vyrovnala tej kórejskej , pretože v tomto prípade na bručanie niet dôvodu. ()

Reklama

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Začalo to tak že potápač na morskom dne videl neznáme objekty a potom tam začalo zemetrasenie.Chovanie postáv bolo také na aké som zvyknutý u Ázijských filmoch a to čistým primitivizmom.Pozerať sa na kokota ktorý strieľa do tanierov alebo sa naháňajú na motorkách,tento film bol zaplnený totálne nezáživnými scénami,lebo mohli byť využité aj dramatickejšie.Keď začalo zabíjať to monštrum konečne to nadobudlo aj hororové prvky.To monštrum bolo ako ohyzdný slimák-škaredé a nezáživné.Nudná záležitosť z primitívnymi chovaniami postáv.Žiadny zázrak sa nekoná ale má to svoju úroveň čo sa týka navodenia atmosféry.Ten finálny boj bol akčný ale hlavne zábavný,lebo to monštrum bolo skoro nezničiteľné aj keď snaha ho zabiť tam bola veľká.Ale už celkový zmetený dojem to nezachránilo. ()

kohaku odpad!

všetky recenzie používateľa

Závody motorek, lidi se zapalovači, doktorka, která tajně vykrmuje monstrum a mnoho dalších inteligentních lahůdek - to vše na ropné plošině. Ne, opravdu se nejedná o návrat Petera Jacksona ke svým kořenům, ale o pravděpodobně nejhorší film všech dob. Tahle plejáda nesnesitelně blbých postav a špatných herců v kombinaci s retardovaným scénářem, kopou směšných efektů a patosem v mých očích překonala korejskou sračku s názvem Národní reprezentace. A to už je co říct. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Přerostlý obrvený nádor likviduje posádku ropné plošiny. Toť k ději. Já jsem se na ten film docela dost těšil, monster horory mám rád, ale tohle fakt nešlo. Zaprvé to vypadá vizuálně úplně strašně špatně (závod na motorkách je jak z deset let starý videohry), opravdu nemůžu pochopit, proč se někdo neustále snaží natočit něco, na co se mu očividně nedostává peněz - kdyby se z toho navíc udělal levnej komorní horor, byl by výsledek stokrát lepší. Ale to je ten nejmenší problém. Na jednu stranu by chtěl Sector 7 být zábavným západním béčkem, na stranu druhou je pořád příliš východně divný. To, co tam ty postavy občas dělají, se fakt nedá chápat. A natočený to taky neni nijak extra. PS: V tom filmu je imho víc zpomalovaček než v libovolné Snyderovce. Ani jedna nepůsobí cool, drtivá většina působí směšně. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (6)

  • Na předpremiéře pro novináře byl problém s temným prostředím, které při nasazení 3D brýlí ještě ztemnělo a nebylo téměř nic vidět, navíc byl problém se zvukem. CJ Entertainment zesvětlila obraz a zremixovala zvuk na premiéru. (balone)
  • CJ Entertainment oznámilo, že prodej tohoto filmu bude ve 46 zemích po světě, ve kterých bude možno zhlédnout film ve 3D formátu. Česká republika mezi tyto země nepatří. (balone)
  • Během natáčení snímku za sebe herečka Ji-won Ha (Hae-joon Cha) nenechala, dokonce ani během nebezpečných scén, vystupovat speciálního dvojníka. Za tímto účelem se dokonce rozhodla před samotným natáčením snímku podstoupit zkoušky pro získání licencí v řízení motocyklu a vodního skútru. (Conspi)

Reklama

Reklama