Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z najúspešnejších slovenských hudobných filmov režiséra Dušana Rapoša o prvých láskach a neláskach, priateľstvách i rozchodoch mladých ľudí. Príbeh veľkej lásky krásnej Zuzany (Eva Vejmělková) a skromného Olina (Jiří Bábek). Hrdinami príbehu sú 15-roční školáci, ktorí práve ukončili základnú školu a prežívajú svoje posledné prázdniny pred tým, než sa rozídu na rôzne stredné školy. Stredobodom všetkého je opustená vyschnutá fontána uprostred sídliska, kde sa všetci schádzajú. Hviezdami partie sú dve pekné dievčatá: Bela a Zuzka. Film však sleduje nielen ich osudy, problémy, pocity i chovanie v rôznych životných situáciách, ich lásky, omyly i uzmierovanie. Mozaiku dopĺňajú postavy ich rodičov, súrodencov a ďalších dospelých, medzi ktorými je výraznou postavou najmä starý pán Domorák (Miloslav Holub), ktorý mladých neustále kritizuje. Z partie sa najviac pozornosti venuje mladému budúcemu automechanikovi a muzikantovi Olinovi, ktorý sa z lásky k Zuzane rozhodne opraviť starú fontánu... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (192)

Zagros 

všetky recenzie používateľa

Příběh o lásce mladých z panelákového sídliště za socialismu. Co z toho námětu mohlo vzniknout? Kupodivu to nebyl úplný propadák, vzhledem k době a místě vzniku. Sice u mě nefunguje nostalgie, film jsme viděl až jako dospělý, ale i tak dám slušné dvě hvězdy. Jedna je pro mladou Evu Vejmělkovou a druhá pro hudbu a písně. ()

lobo87 

všetky recenzie používateľa

Výborný slovenský film. Za tým si stojím. Dejovo to síce nie je nič moc, ale malo to tú správnu atmosféru doby, ktorú som tesne minul. Ako som sa tu dočítal, tento film sa dá nazvať aj výpoveďou sídliskovej generácie. Krásna Vejmělková a famózna hudba, ktorá film posunula o * vyššie, si zaslúžia pozornosť. Nebyť toho, že je to SLOVENSKÝ film, hodnotenie by bolo trošku nižšie... 70% ()

Reklama

ancientone 

všetky recenzie používateľa

Všetka tá triviálnosť presiaknutá do všetkých zložiek filmu je svojou veľmi jednoduchou mimikou pomerne príťažlivá, má nečakanú silu zlanáriť diváka na svoju hru, na ktorú sa napriek neprehliadnuteľnosti jej priblblého akcentu veľmi dobre pozerá a ako satisfakciu od diváka ani nič iné nevyžaduje. Dokonca sa mi po dlhej dobe snívalo o niekom inom, nežo Anite Ekberg :D. ()

Lischai 

všetky recenzie používateľa

Nemůžu si pomoct, ale vidím ten film asi takový, jaký by mohl být a ne takový, jaký skutečně je. Když si totiž odmyslíte disko motorkáře a naivní kamerové filtry á la "romantické odlesky", je Fontána krásnou mozaikou příběhů z vnitrobloku. Některé z nich jsou chytřejší a trefnější, jiné více "limonádové", ale všechny mají spád, svižné dialogy a vtip. Navíc to není rozházený mišmaš, ale pěkně propojená síť sjednocená starou kašnou. A depresivní, syrový konec je tak super, že to od filmu s takovou pověstí snad ani nejde čekat. Fontána pre Zuzanu je mnohem lepší, než se o ni říká. ()

jondoe 

všetky recenzie používateľa

Ked tento muzikal bezi v telke a ja nan nahodou natrafim vzdy ma zaujme. Pribeh chlapca ,ktory sa chce stat muzikantom a zaroven sa zamiluje do svojej susedy je pekne napisany ale bohuzial rezisersky a scenaristicky zle prevedeny. Raz sa riesi jedna dilema raz druha a cele to akpsy posobi ze film neviem ktorym smerom sa ma skor pohnut. Co sa vsak vysoko hodnotim je hudba a kultove pesnicky dnes uz slovenskych legiend slovenskej popularnej hudby. Je mi najsne ze dnes by uz takyto film nezaujal ,ale v byvalom CSSR sa moc takychto filmov netocilo a da sa povedat ze toto bol hadam jediny teenegersky film o laske. Reziserovi sa sice cely film nevydaril ale zaver mu vysiel. Kazdy sa vybral vlastnou cestou tak ako to po kratkych letnych laskach chodi. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (32)

  • Fontána na Kupeckého ulici nebola nikdy skutočnou fontánou, ale len filmovou kulisou. Zmenilo sa to až 23 rokov po nakrútení filmu, keď ju zrekonštruovali a pripojili na inžinierske siete, čo dovtedy nebola. Slávnostne ju spustila Eva Vejmělková, predstaviteľka filmovej Zuzany. (milhouse86)
  • Viki (Robo Grigorov) jazdí vo filme na motocykli BMW R-12 z roku 1935 a Olino (Jirí Bábek) sa preháňa na Jawe Stadion S11. (Raccoon.city)
  • Milióntemu divákovi filmu odovzdali ako prémiu moped. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama