Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z najúspešnejších slovenských hudobných filmov režiséra Dušana Rapoša o prvých láskach a neláskach, priateľstvách i rozchodoch mladých ľudí. Príbeh veľkej lásky krásnej Zuzany (Eva Vejmělková) a skromného Olina (Jiří Bábek). Hrdinami príbehu sú 15-roční školáci, ktorí práve ukončili základnú školu a prežívajú svoje posledné prázdniny pred tým, než sa rozídu na rôzne stredné školy. Stredobodom všetkého je opustená vyschnutá fontána uprostred sídliska, kde sa všetci schádzajú. Hviezdami partie sú dve pekné dievčatá: Bela a Zuzka. Film však sleduje nielen ich osudy, problémy, pocity i chovanie v rôznych životných situáciách, ich lásky, omyly i uzmierovanie. Mozaiku dopĺňajú postavy ich rodičov, súrodencov a ďalších dospelých, medzi ktorými je výraznou postavou najmä starý pán Domorák (Miloslav Holub), ktorý mladých neustále kritizuje. Z partie sa najviac pozornosti venuje mladému budúcemu automechanikovi a muzikantovi Olinovi, ktorý sa z lásky k Zuzane rozhodne opraviť starú fontánu... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (192)

Allka 

všetky recenzie používateľa

Dneska už to asi nemůžu úplně pochopit, tahle doba je mi už docela vzdálená, nicméně líbily se mi písničky, Eva Vejmělková je krásná holka, na kterou je fajn se dívat, a její milej moh bejt možná trochu menší ucho, ale jejich vztah nevztah byl docela roztomilej. Takže já dávam takovejch 60 % a s klidem můžu říct, že jsem viděla mnohem větší průšvihy (a nemusíme chodit daleko, stačí sáhnout po pokračování). ()

Mik_e 

všetky recenzie používateľa

První půlku filmu jsem tomu chtěl dát nemilosrdně odpad. Pak teda postupně na jednu a nakonec dvě, za docela podařený závěr za tonů té jediné písně, která se dala poslouchat. Kromě krásné Evy Vejmělkové, sympatického Vladimíra Kratiny, většinou dost příšerné hudby a zhruba čtyř paneláků tenhle slovenský Diskopříběh opravdu nemá co nabídnout. A to měl být tenhle díl zdaleka nejlepší?? Tak to potěš koště.. ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

80. roky a tento muzikál, to je proste klasika. Elánovské pesničky do toho, krásne dievčatá, socialistická krajina so svojimi krásami a problémami, trocha srandy, trocha toho staršieho štýlu, proste zaujímavý film, ktorý však mal veľa výpadkov, no aj kultových momentov, ako bola napríklad jazda na motorke, či šantenie vo fontáne. ()

Paldiny 

všetky recenzie používateľa

Historky z predmestia vsadili na rebelskú hudbu, naivné dievčatá, dobrých a zlých chlapcov. Dejová línia sa točí okolo bežných rodinných problémov, spomínaní nostalgikov a snahy mladých preraziť. Film zažil svoju generáciu, tá už však zostarla a zvážnela čím zovšednel aj kedysi revolučný film. Dnešných mladých už Fontána nemá moc čím zaujať. ()

Zagros 

všetky recenzie používateľa

Příběh o lásce mladých z panelákového sídliště za socialismu. Co z toho námětu mohlo vzniknout? Kupodivu to nebyl úplný propadák, vzhledem k době a místě vzniku. Sice u mě nefunguje nostalgie, film jsme viděl až jako dospělý, ale i tak dám slušné dvě hvězdy. Jedna je pro mladou Evu Vejmělkovou a druhá pro hudbu a písně. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (32)

  • Distribučný slogan filmu znel "Filmový muzikál o láske, motorkách a hrozne dobrých vlasoch." (Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)
  • Autor hudby Vašo Patejdl nemá na film veľmi príjemné spomienky, lebo tesne pred začatím natáčania hudobného filmu v roku 1985 sa nepohodol z frontmanom skupiny Elán Jožom Rážom a z kapely ako jej zakladajúci člen po 17 rokoch odišiel. Do skupiny Elán sa Vašo vrátil až po 11 rokoch a hrá v nej dodnes. (Raccoon.city)
  • Režisér Dušan Rapoš prezradil, že hlavná hrdinka Zuzana (Eva Vejmělková) mala byť pôvodne čiernovláska, no po neúspešnom hľadaní bola nakoniec blondína. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené