Reklama

Reklama

Namakura gatana

  • Japonsko Hanawa Hekonai meitō no maki
Animovaný / Krátkometrážny
Japonsko, 1917, 2 min

Recenzie (2)

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Hloupý samuraj se snaží zkrotit svoji katanu a protože je neschopný, tak málem zabije svého učitele a pak tam jen chodí a asi dvakrát se s někým krátce "porve". A tohle trvá pět minut a asi to má být vtipné, protože jinak fakt netuším, o co tady režisérovi šlo. Je to nuda, není to vtipné a nezachraňuje to ani historická hodnota, což je snad jediný klad, který tohle má. 1* ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa

Videl som skoro päťminútovú verziu. Komicky nakreslený samuraj s perfektne, samurajsky vyholenou lebkou, no hlúpymi rysmi tváre a zrenicami očí, ktoré sa mu vedia gúľať každé iným smerom, skúša svoj meč. V porovnaní s o rok mladším animovaným japonským kraťasom Urashima Tarō ide o humornejší film, ktorý sa nezameriava len na detského diváka a vďaka beztvarému príbehu nevyzerá ako produkt globalizmu (aspoň nie vo všetkom), ale ponúka ozaj niečo japonské a humorom oslovuje široké masy. Žltočierna namiesto čiernobielej zaujme tiež. Vo výsledku to ale nie je veľmi objavné dielo, skôr zaujme historickou hodnotou. ()

Reklama

Galéria (1)

Zaujímavosti (2)

  • Kopie snímku Nakamura Gatana byla spolu s krátkým animovaným filmem Urashima Taro (1918) nalezena v březnu roku 2008 v obchodě se starožitnostmi v japonské Osace. Tím se Nakamura Gatana stal nejstarším známým dochovaným komerčním japonským animovaným filmem. (Raztubyl)

Reklama

Reklama