Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inari (Pamela Tola) dá jedného rána svojmu priateľovi 50 eur, aby jej kúpil digibox. Janne (Jussi Vatanen) však časť peňazí minie a digibox domov neprinesie. Preto dostane podmienku, buď jej ho prinesie do ďalšieho rána, alebo rozchod. A tak na ceste do Rovaniemi musí čeliť mnohým prekážkam, len aby zachránil svoj vzťah. Spoločnosť mu robia dvaja kamaráti - Kappu (Jasper Pääkkönen) a Tapio (Timo Lavikainen), ale stretne sa aj s Inariným expriateľom a Rusmi, ktorí zrazili soba. (ČSFD)

(viac)

Recenzie (30)

Sandiego 

všetky recenzie používateľa

Drsnější severský humor, příjemně přímočará zápletka a plná nálož originálně uchopených finských reálií činí z této road movie velmi příjemný až hřejivý zážitek, i když ledový mráz z řady drsnějších scén má tendenci přecházet i na diváka - proto si vemte ke sledování raději teplou prošívanou deku či lahev finské vodky! ()

dragoliz 

všetky recenzie používateľa

Škoda. Laponská odysea bola až na pár dobrých scén poriadne suchá, čo ma poriadne sklamalo. Je to len nezaujímavý ohraný námet s minimálnou porciou humoru alebo drámy bez akejkoľvek citovej naviazanosti na postavy pri jeho sledovaní. Tie boli napísané veľmi plytko, nudne zahrané s absenciou čohokoľvek, čo by ich nejak vyzdvihlo. Navyše, s koncom som nebol vôbec spokojný... a nie tak, že by som bol spokojný s tým, ako som nespokojný, keď film skončí nešťastne... bol som nespokojne nespokojný s tým akože "koncom", ktorý mi pripadal len ako trápna zlátanina všetkého možného, len nie zmysluplného. Ale napriek tomu si myslím, že ako večerná odreagovačka môže poslúžiť dobre. Okrem fajnovej kamery a krásnych záberov fínskej prírody však ale ozaj nie je od Napapiirin sankarit príliš čo čakať. 50% ()

Reklama

Mijagi 

všetky recenzie používateľa

„S holkami je to jako s tramvajemi, jedna odjede a za chvíli přijede další.“ Noční roadtrip tří kamarádů sledující jediný cíl, zakoupení set-top-boxu. V sázce je opravdu hodně, v případě nezdaru hrozí krach vztahu jednoho z nich a jeho přítelkyně. Podaří se jim 2 x 200 km zasněženými finskými pláněmi zvládnout včas? Režisér Done Karukoski namíchal kvalitní hořko-sladkou podívanou. Navenek se snaží nedat nic najevo, ale uvnitř postav skandinávských dramat to doslova vře emocemi. A teď si zkuste tento citový minimalismus dosadit do žánru komedie a zároveň ponechat i onu typickou, ponurou severskou atmosféru. O tom přesně je Laponská odysea, takže si oblékněte svetry se sobem a určitě na to mrkněte. ()

okkac 

všetky recenzie používateľa

Povedená finská komedie z Laponska (úplně správný překlad Napapiirin sankarit je jinak Hrdinové polárního kruhu - alespoň trochu si z té finštiny pomatuji :-), které jsem měl tu čest možnost v zimě navštívit a je to opravdu nádhera. I ty mraky klesající až k -40, které jsem zažil člověka neotráví, když se tam pohybuje a polární záře mu svítí nad hlavou. Režisér Karukoski se už u mne vyznamenal filmem Tummien Perhosten Koti a tohle je sice úplně jiný žánr, ale i tak sympatický počin. ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

No, ak sú v tom Fínsku všetci tak v pohode, dokonca i Rusáci, tak to ja tam potom valím. Film je ináč klasická oddychovka, pri ktorej sa celý čas len uškrňate a možno dva razy i vybuchnete od smiechu, ale ideálna hlavne po desaťhodinovej šichte, to bezdebaty. Pamela Tola je kočka a Jasper Pääkkönen by snádˇ nemohol hrať vo filme bez toho, aby nemal nejakú štrikovanú čiapku nasadenú na tej svojej kotrbe ( inak, ja ho mám celkom rád ) no a ten koniec to zadrel! Záver: ukrutne silné 3* , alebo pomerne slabšie štyri, no . ()

Galéria (27)

Reklama

Reklama