Reklama

Reklama

Benjamin Mee (Matt Damon) je novinár z Los Angeles a autor dobrodružných kníh. Ako slobodný otec čelí pri výchove svojich dvoch detí mnohým úskaliam. Vo viere, že nový začiatok a nový štart pomôže obnoviť pocity rodinnej spolupatričnosti, dá výpoveď v práci a kúpi na vidieku starý dom s obrovským pozemkom a jedným bonusom - patrí k nemu aj zoologická záhrada! V Rosemoorovom zvieracom parku sa o desiatky zvierat starajú ošetrovateľka Kelly Fosterová (Scarlett Johanssonová) a jej oddaný tím. Bez akýchkoľvek skúseností, s minimom času a značne obmedzeným rozpočtom se Benjamin rozhodne, že s podporou svojej rodiny a miestnej komunity znovu otvoria ZOO pre verejnosť. Benjamin Mee už dobrodružné príbehy nepíše, on ich začal žiť na vlastnej koži, a to priamo na svojom pozemku. (TV JOJ)

(viac)

Videá (35)

Trailer 1

Recenzie (835)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Damonovi asi dobre padlo po čase hrať trochu uvoľnenejšie a tá pohoda sa preniesla aj na mňa. Príbeh ničím výnimočný, možno obyčajný ako život sám, ale zas nie natoľko, aby to nudilo. Damonovi som roky postupne prichádzal na chuť, ale posledné roky dokazuje, že je skvelý a sympatický herec. Príbeh okolo rodinnej tragédie, chuti odštartovať život odznova a problémov okolo kúpenej zoo, má čo ponúknuť. Názov i letmý pohľad na dej môže mylne vyvolať dojem, že ide o ďalšiu rodinnú komédiu s hovoriacimi zvieratkami, ale našťastie to nie je tento prípad. 20 sekúnd odvahy vám môže radikálne zmeniť život, tvrdí M. Damon. Obetovaním dvoch hodín tomuto filmu sa váš život zmení asi ťažko, ale môžte to skúsiť. "Prečo nie?"... 80%. ()

Jossie 

všetky recenzie používateľa

Vše co mi jinde přijde stokrát ohrané a nudné tady krásně fungovalo. Je to takový rodinný film s romantickým nádechem, kde jsem si říkala, že to trochu přehnali s tím, že by někdo mohl koupit ZOO, než jsem zjistila, že to je skutečný příběh. Herci byli bezvadní (musím obzvlášť pochválit tu malou holčičku), zvířátka také a do toho mi ještě zahráli Sigur Rós, nemám si tedy vůbec na co stěžovat. ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Jsem rád, když se filmaři chytnou nějakého dobrého a neotřelého příběhu ze života, který zpracují naprosto krásnou a přirozenou formou, která u mě donutí vydrápat na povrch tunu emocí a na konci filmu mi bude akorát tak hrozně krásně. Takových pozitivních filmů je v dnešní době asi jako zrní pro lesní zvěř uprostřed pouště. No, to je možná blbý přirovnání. Prostě jich je hrozně a hrozně málo. Přitom ale pořád se najdou příběhy, které mají dobré konce, a které stojí za to vidět. Tenhle ždíme, co to jde, protože je nejenom o sympatické rodince, ale i o Zoo, což je okamžitě dvojitej zápřah. Matt Damon mě svým upřímným výrazem v celém filmu udělal obrovskou radost. Víc takových překvapení, ať je stále se na co těšit a mít za ostatní radost z dobře vykonané práce. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Aline Brosh McKenna, Cameron Crowe / Predloha: We Bought a Zoo od Benjamin Mee | Hudba: John Powell | Produkcia: Julie Yorn, Cameron Crowe, Marc Gordon | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Vinyl Films, LBI Entertainment, Dune Entertainment | Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 120,081,841 $ || Rozprávka na dobrú noc, najlepšie strávené s polovičkou. Tak americké, a napriek tomu som tomu prepadol. Malo to dušu, čistotu a vôbec. Až som si z toho kúpil škrečka (asi komplexi z detstva - mal som len rybičky) :D ()

Galéria (99)

Zaujímavosti (21)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 50 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Cameron Crowe a Fox Studios boli pred a počas natáčania opakovane kontaktovaní a upozorňovaní organizáciou PETA na zlé zaobchádzanie so zvieratami pri ich výcviku a o nevhodnosti podporovania ich väznenia. Organizácia opakovane požadovala, aby vo filme neboli použité živé zvieratá, ale vytvorené počítačovo, podľa vzoru Zrodenie planéty opíc (2011). (whack)

Reklama

Reklama