Reklama

Reklama

Resident Evil: Zatracení

  • Japonsko Biohazard: Damnation (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Zvláštní americký agent Leon S. Kennedy proniká do malé východoevropské země, aby tu ověřil zvěsti, že místní vláda využívá ve válce bio-organické zbraně. Jen chvíli po překročení hranice ale dostává rozkaz k návratu zpět. Leon s odhodláním odhalit pravdu ignoruje nařízení a vstupuje do válečné zóny, aby ukončil řetězec tragédií způsobených bio-organickými zbraněmi. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (168)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Na môj vkus priveľa príšer. Postupne sa z Resident Evil vytrácajú zombie a akosi sa zabúda, že predsa to bola podstata príbehu. Bohužiaľ, hra aj film sa odoberajú úplne iným smerom. Kde všetci prežívajú orgazmus v 3D a efektoch, mne sa chce grcať. Príbeh stále slabší a slabší o čom svedčia aj posledné dve časti hraného filmu. Tá štvrtá a piata časť, veď to je normálne katastrofa. Filmová séria je na tom stále horšie. Hru pomaličky ale isto zahrabávajú pod koberec. Pre mňa osobne je tento kreslený príbeh len veľmi, veľmi slabučká náplasť už tak zdecimovanej filmovej či hernej série. No, a teraz mám chrobáka v hlave, či som tie tri hviezdy nedal viacmenej z ľútosti. ()

HiddenDragon 

všetky recenzie používateľa

Japonsti herni scenariste proste neumi napsat film tak, aby ne-Japonci prisel normalni. Fakt ne. Scenar je misty doslova sra.ka, zvlaste pro neznalce herni serie (jako jsem ja), kterou tento CGI film, podobne jako predchozi film "Degeneration" (2008) rozviji (mezi 5. a 6. dilem hry). Sice je to asi sequel, ale krome spolecne postavy, Leona, nijak na puvodni film nenavazuje. Virus je opet na cernem trhu a nekdo se ho snazi zneuzit, tentokrat v jedne z postsovetskych republik. Akorat se o nem mluvi rovnou jako o B.O.W., neboli bioorganickych zbranich. Jak napadite. Do hry by to uslo, jako film je to opet strasne podivne vypravene, zkratkovite. Je znat ten "levelovy" zpusob razeni scen. Meni se lokace, Leon se dostava odnekud nekam a divak podobne jako v "Retribution" (2012) s M. Jovovich vubec nechape, jak ta Plaga funguje. Kdo je herni serii netknuty, bude opravdu tapat, jak ze je to ovladani priserek zarizeno. Proste jedna z postav si cosi pichne, podrizena priserka ma v sobe asi toho parazita....nevim, proste hadam. V pribehu to dobre podano neni a to je chyba. O to horsi je, ze v bonusech na BRD je strucny lore o kazdem typu prisery, vc. Ganados, o kterych ve filmu neni jedina veta!, i kdyz je jich v nem plno. Proc tento lore nezakomponovali do filmu, je mi zahadou. Nejvetsi sranda je, ze z bonusu na disku take pochopite, ze se film odehrava na Slovensku :D (vzhledem k tomu, ze je tam nyni - 2019 - prezidentkou zena, nabira to zcela jiny rozmer :-D ) Ale chapu, ze je to snimek hlavne pro fandy hry, kterym spoustu veci nemusi film nic vysvetlovat. Technicky je to kvalitni, proti "Degeneration" jsou animace i textury o par radu vys. Kamera pouziva ruznych netradicnich uhlu a triku, ktere jsou opet znamy spise z her, nez z hranych filmu, ale neni to na skodu, nektere sceny tak pusobi opravdu cool a strasidelne. Kdyby si na ty dialogy plne patosu a nelogicnosti najali aspon nekoho lepsiho, mozna ze i ten podivny pribeh by vyznel lip. [P.S. jinak bych opet doporucil CZ dabing, i kdyz jsou ty hlasy nic moc, protoze titulky jsou zprasene jeste vic - ostudne odfakly bluray; ale ze se divim, proste ceska prace] ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Resident Evil: Damnation." Podľa mňa oveľa lepší film, než sme mali od japoncov naposledy v podaní Resident Evil: Degeneration. Aj tak ale nemôžem povedať, že by film nemal žiadne problémy. Niečo by sa našlo, no rozoberieme si najprv dobré stránky filmu. Leon Kennedy je opäť pán a dokáže tento film ťahať. Dokonca viac než posledný. Ada Wong je neskutočná a v tomto filme ma baví absolútne náramne. Je to všetko, čo som od tejto postavy chcel. Animácie? Perfektné. Ako som hovoril vo vyššie spomínanom filme, je vidno tie 4 roky na tomto filme, lebo je to ohromný posun. Či už v pozadiach, ale aj v postavách. Vyzerajú oveľa lepšie a na film sa pozerá vynikajúco. Rovnako aj atmosféra filmu a Východoslovanská republika je spracovaná skvele. Má to presne ten dobrý socialistický feeling, ktorý tento film potreboval. Svetlana Belikova funguje ako dobrý padouch filmu a je relatívne dobre spracovaná. A dáva tomu dostatočne dobrý feeling. Plus jej boj s Adou... ani som neveril, že uvidím takto dobrý boj. Okrem toho film využíva prvky hry podľa mňa veľmi dobre. Máme tu schopné boss súboje, máme tu skvelú tímovú prácu Leona a Sašu, ktorí začínajú ako nepriatelia, no výsledne obaja pochopia, že sú na rovnakej strane. Toto sú veci, ktoré podľa mňa film zvláda dobre. No potom prichádzajú trošku aj problémy. Myslím, že v Japonsku bol film v kinách v 3D, lebo je tu veľa scénok, ktoré pôsobili vyslovene len pre 3D efekt, a je to trošku otravné. Plus postava JD-ho je miestami tiež trošku otravná svojim afektom. Ale aj pri ňom mám pocit, že v ňom vidno tú ľudskejšiu a reálnejšiu stránku. Plus tu opäť máme akciu v štýle filmu The Matrix. Chvíľku som mal pocit, že miestami ten štýl do tohto filmu pasuje, no potom tie slow-mody začali byť trošku otravné. Mohlo ich byť menej. Napríklad v scénka, kde sa bijú Svetlana s Adou tento štýl funguje skoro bravúrne. Až na pár momentiek som si to užíval. No stále som mal pocit, že mohli ten štýl využívať o niečo menej a spraviť tú akciu plynulejšiu. A aby som neklamal, film pôsobí trošku naťahane a etapovo. Posúvame sa z jednej oblasti do druhej a riešime problémy ako vo videohre. Je to tu lepšie ako v mnohých iných videoherných filmoch, ale miestami si človek uvedomuje tieto problémy. Takže keď to vezmem celkovo, "Resident Evil: Damnation" je podľa mňa jeden z najlepších RE filmov. Má problémy, no rozhodne som si toto sledovanie užil. A teším sa, až prídu tohto roku tvorcovia s tretím pokračovaním Resident Evil: Vendetta. Hodnotenie: B+ ()

SkyCaptain 

všetky recenzie používateľa

Celkově o něco lepší než Degeneration, zvláště úroveň animace je úplně jiná liga. Leon a Ada táhnou celý film a také vedlejší postavy jsou narozdíl od minula mnohem zajímavější. Některé akční scény se moc povedly, jiné jsou drobet přepísknuté. Také škoda že úvodních cca. 50 minut je podobně jako v Degeneration trochu nanicovatých, prostě taková představovačka základních RE pojmů a zombíků, což mě jako starého fandu trochu nudilo. Úrovně her sice tento film nedosahuje, ale je už blízko a myslím, že nemusím zmiňovat že je o pár světelných let lepší než ty hrané odpady. Stačilo by dát třeba trochu více invence do dialogů a hlášek, (setkání Lona s Adou je například skoro do puntíku opsané z herního RE4, což nevím jestli je dobrá cesta) nebo přidat na temnější atmosféře či zlepšení smysluplnosti příběhu a byl by to film o mnoho lepší. ()

Lucasion 

všetky recenzie používateľa

Od Rozkladu utekly čtyři roky. Opět se tu potkáváme s Leonem, který je poslaný bůhví kam, řešit bůhví co. Vizuálně opět parádní. Na druhý pokus se většina scén odehrává za dne a už to není vše tak tmavé. Leon je určitě zajímavý charakter a tak jeho volba je palcem nahoru. Nabídnul i další RE ještě něco kromě vizualizace? Ani ne. Příběh je odnikud nikam a z hlavy vyšumí během pár dní. Navíc si myslím, že opět ne-fanoušci herní scény, budou mít pekelný problém se zorientovat a pak budou jen prskat nesmysly do komentářů. RE není špatný, naopak jeden z vydařených kousků, co se týče filmové scény. Jen je to zkrátka opět málo a příliš hluchých scén. Ve srovnání třeba s Starship Troopers: Invasion, ze stejného roku, je to krok vzad. ST měli jak akci, hrdiny, vizualizaci i parádní příběh. (60 %) ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (8)

  • Leon S. Kennedy je v tomto díle vytvořen podle předlohy ze hry „Resident Evil 6“ z roku 2012, zároveň ho v obou případech dabuje Matthew Mercer, který tak nahradil Paula Merciera, který Leona daboval ve filmu Resident Evil: Rozklad (2008) a ve hrách „Resident Evil 4“ a „Resident Evil: The Darkside Chronicles“. (Corpsegrinder)
  • Parazit Las Plagas, zde nazývaný jako Plaga, který se ve filmu objevuje, pochází ze čtvrtého a pátého dílu stejnojmenné videohry. (JackBurda)
  • Součástí závěrečných titulků je trailer na šestý díl videohry. (JackBurda)

Reklama

Reklama