Reklama

Reklama

Pán Popper (Jim Carrey) je úspešným newyorským podnikateľom. Ako sa mu darí v podnikaní, tak sa mu nedarí v osobnom živote, kde má problémy urovnať vzťahy so svojou rodinou a uteká od všetkých zásadných rozhodnutí, ktoré by mal urobiť. Jedného dňa sa však stane niečo, čo jeho život obráti úplne naruby. Priamo do obývačky mu pošta doručí neočakávané a veľmi čudesné zásielky - najprv jedného a potom piatich živých tučniakov. Pán Popper sa dozvie, že šiestich tučniakov zdedil po svojom otcovi, ktorý zomrel v Antarktíde. Povedali by ste, že tučniaky sú milé a neškodné stvorenia, ale čo s nimi v New Yorku? Zvieratká v tom ale veľký problém nevidia. New York sa im páči, byt pána Poppera si prispôsobia po svojom, takže pripomína skôr zimné ľadové kráľovstvo a zo svojho nového majiteľa si spravia náhradného otecka. Pán Popper z toho ale nie je príliš nadšený a radšej by chcel naspäť svoj starý život - bez tučniakov. A keď sa ho jedného dňa, po tom, čo odíde do práce, vydá celá šestka hľadať do ulíc veľkomesta, musí riešiť množstvo ďalších problémov. Tučniaky na výlete vzbudia pozornosť tých, čo by ich radšej videli ako atrakciu v miestnej ZOO než na uliciach. To by sa pánovi Popperovi vlastne aj hodilo, keby mu však medzitým zvieratká až tak veľmi neprirástli k srdcu. Popper objaví list od svojho otca, ktorý mu píše, že tučniak nikdy nezradí toho, koho si zamiluje, ale on to pochopí veľmi neskoro. Nuž, aby nebolo neskoro, pán Popper urobí zásadné rozhodnutia, ktoré zmenia jeho život. V lete vedie svoju milovanú reštauáciu v New Yorku, kde sedáva za stolom s celou svojou rodinou. Tučniakov presťahoval na južný pól, kde jeden z nich, Kapitán, už vysedel nové vajce. Popper sa odsťahuje do Antarktídy za svojimi zvieracími kamarátmi a rodina mu sľúbi, že ho tam bude pravidelne navštevovať. (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (469)

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Občas se okolo jedné návštěvy kina nachomýtne tolik pro vás významných okamžiků, že výsledné hodnocení filmu pak nemůže být zcela objektivní. Vidíte, to je přesně tento případ. Pravdou však i přesto zůstává, že jsem se bavil a že Jim Carrey mi byl snad poprvé ve své roli sympatický. A tak i u této rodinné komedie více než na čemkoli jiném záleží na tom, s kým a v jaké náladě vás zastihne. ()

jonyyy 

všetky recenzie používateľa

Animovaní tučňáci jsou roztomilí, Carrey je furt sympaťák. Vyloženě špatný film to není, ale není tam nic nového, je jasné, jak to dopadne a tyhle rodinná klišé a stejné koncepty jsme viděli už v milionech jiných rodinných komedií, takže mi to příjde jako neuvěřitelně zbytečný film a ztráta Jimova času. 50% ()

Reklama

Dzeyna 

všetky recenzie používateľa

Naprosto skvělá komedie. Bohužel, musím konstatovat, že chci domu další zvíře, tučňáka. :D Vážně jsem se zasmála, jak už dlouho u jakékoliv komedie ne. Musím dát plný počet, protože tohle opravdu nebyla ztráta času. Jim Carrey opět nezklamal a potěšil mě ještě víc, než jsem očekávala. Dlouho jsem tento film odkládala a teď toho lituji, je vážně super. ()

Pilda17 

všetky recenzie používateľa

Příjemná rodinná komedie na odpoledne. I když Mr. Popper's Penguins nesrší originalitou, tak své klady má. Samozřejmě ten největší je Jim Carrey, který mě svou mimikou dokáže rozesmát snad v každém filmu. Jeho styl je do komedií jak dělaný. Do toho okouzlující tučňáci, kteří také měli něco do sebe... 7/10 = 75% ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ono to vyzerá, že Adam Sandler alebo Rob Schneider nemali čas, pretože výsledok by bol aj pri ich účasti rovnako "kvalitný" ako vidíme vo filme v hlavnej úlohe s Jimom Careym. Respektíve táto úloha mohla byť radšej nejaká trápna CGI figúra, aby lepšie ladila s tučniakmi. Jedinou lepšou scénou je tobogan v Guggenheimovom múzeu a treba pochváliť tvorcov, že poznajú komika menom Charlie Chaplin a dokonca aj film Zlaté opojenie. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (16)

  • S výberom tučniakov pomáhal Scott Drieschman, ktorý sa nimi zaoberá od roku 1972. (drake31)
  • Filmová adaptace vznikla volně podle knihy Richarda a Florence Atwaterových z poloviny 30. let. (Chickenka)
  • Tučňák, se kterým se ve filmu setkáváme, je tučňák oslí, latinsky Pygoscelis papua. Obývá okolí jižního pólu, je jedním z nejrychlejších tučňáků a většinu života tráví ve vodě. (Prochy38)

Súvisiace novinky

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

17.02.2012

Jeho kariéra už není, co bývala. Pan Popper a jeho tučňáci ale obstojně vydělali a právě natáčený kouzelnický souboj se Stevem Carellem The Incredible Burt Wonderstone rovněž vypadá na slušný úlet,… (viac)

Reklama

Reklama