Reklama

Reklama

Lockout: Útek z MS-1

  • Slovensko Útek z MS-1 (viac)
Trailer 1

Najstráženejšie väzenie na svete, vesmírnu väznicu MS-1, sa nečakane rozhodla navštíviť Emilie Warnocková (Maggie Graceová), dcéra prezidenta Spojených štátov, aby naplnila program svojej humanitárnej misie.  Ocitne sa však v zlom čase na zlom mieste. Na vesmírnej stanici vypukne krvavá vzbura a väzni zajmú Emilie ako mimoriadne vzácnu a cennú rukojemníčku. Zachrániť Emily z rúk najhorších zločincov sveta môže len jediný človek, bývalý špičkový vládny agent Snow (Guy Pearce). Tvrdohlavý a nekompromisný muž je však v súčasnosti v nemilosti a čelí obvineniu zo sprisahania proti USA. V tejto výnimočnej situácii však dostane od prezidenta jedinečnú ponuku - nový život a slobodu výmenou za záchranu prvej dcéry Spojených štátov. Lenže, ako sa ukáže, v stávke je omnoho viac, než len jej život... (TV JOJ)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (861)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Guy Pearce mě v tomhle filmu brutálně překvapil! Celou tu dobu jsem věděl, že tenhle film existuje, ale celou tu dobu mě štvaly komentáře, kde se psalo, jak se kamera klepe a celé je to vlastně k hovnu. Nakonec jsem si ale udělal čas a na film se podíval. No a musím říct, že kamera se v tomhle filmu dá vcelku snadno přehlídnout. Co se už přehlídnout nedá, tak naprosto perfektně napsaná postava, kterou naprosto dokonale zahrál právě Guy Pearce. Hned jak jsem jeho postavu viděl, vzpomněl jsem si na ty nejlepší akční role 80. Let. John McClane a tak dále. Guy tady hlásí o sto šest, všechno ho sere, všechno ho rozčiluje. No prostě klaďas, na kterých jsem vyrůstal. No a taky proto jsem z tohoto filmu ve výsledku byl neuvěřitelně nadšený. Takové postavy už se ve filmech moc nevídají. ()

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Orgasmu jsem sice nedosáhla, ale i tak jsem si sledování "Útěku z MS-1" užila: agent Snow v podání Pearce je drsnější než struhadlo, hláškuje s kadencí mašinkvéru, kromě toho je zdatný kadeřník, schopný z všední pipiny vyrobit sympatickou holčinu, sci-fi prostředí a serepetičky žádný zázrak ani průser, akční scény uspokojivé (s výjimkou úvodní honičky na motorce, to byl na hovnačky udělaný opruz), záporáci hned dva, z toho jeden krásně odpudivý a šílený jak Caligula na perníku... scénář prostoduchý až přiblblý, jak je u akčních filmů normou. Nic moc jsem nečekala, obstojně jsem se pobavila, takže zvedám palec a střílím tři nadprůměrné hvězdičky, čtvrtá utekla jen o pubický chlup. 68% ()

Reklama

Dever 

všetky recenzie používateľa

// Distribútor: FilmDistrict // Počet premietajúcich kín v USA: 2,308 // Otvárací Víkend USA: $6,231,836 // Hlášky Guya Pearcea a herecká retardácia Josepha Gilguna sú hlavným dôvodom úspechu filmu. Tvorcovia si však kľudne mohli odpustiť posledný zoskok a začiatočnú digitálnu naháňačku, ktorá bola asi tak kvalitná, jak 15 minútová práca v skicári. No na spríjemnenie večera je Lockout určite postačujúci. ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

ako vysvetliť plné hodnotenie tohto filmu? niekedy dosť subjektívne nadhodnotím filmy, ktoré inak "objektívne" stoja za maximálne tri silné hviezdičky, keď ma film osloví, pobaví, nenudí, očarí a keď vidím, ako zjavne je podhodnocovaný, nepochopený či prehliadaný - áno, je to prípad aj lockoutu, ktorým si besson u mňa trochu vylepšil skóre po pár predošlých prešľapoch europy corp. - je veľmi potešujúce, že aj dnes niekto dokáže natočiť poctivé, oldschoolové akčné sci-fi béčko ako vystrihnuté zo zlatých čias tohto subžánru: podobnosť z útekom z new yorku, prepadnutím z pacifiku, dokonca možno skalou alebo con airom tu je, scenár v takomto type filmu si nenárokuje prvenstvo v originalite či dokonca nejakej základnej logike pri dodržiavaní fyzikálnych a iných zákonov - i napriek tomu je scenár oveľa vydarenejší, než mnoho iných filmov europy, ktoré sa neodohrávajú na vesmírnej stanici plnej najnebezpečnejších väzňov; film samozrejme ťahá guy pearce, jeho hlášky a "ksichty", a skvelo fungujúca skupinka väzňov, ktorá je výborne nacastovaná, namaskovaná a vystavaná. chémia medzi týmito dvoma zložkami, peripetie ako vystrihnté z príručky "ako napísať dobré akčné sci-fi béčko" (revidované vydanie z roku 1984) veľmi šikovne zamaskovaný nižší rozpočet, pár vydarených akčných scén, to v mojom prípade (človeka, ktorý išiel do kina a ani nevedel na čo) zafungovalo a som ochotný si priznať, že nadhodnocujem, no rovnako som ochotný si to hodnotenie ustáť; kiež by sa v tomto prípade amíci od bessona poučili - nemuseli by sme sa dožívať takých trapasov ako bol g.i. joe, van helsing... ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Kujme pikle! Na pozadí her agentů vlády a CIA se odehravá klasický akční film o jednom kufříků, vězeňské vzpouře ve vesmíru, naštvaném agentovi a krásné prezidentově dceři. Napínavé sci-fi má vše, co divák očekává - akci, hodné, zlé, hajzly, psychopaty, nebohá rukojmí, střílečky a tak. Naopak nemá to, co se neočekává - psychologické propracování postav, jednání na základě logiky, či originalitu bořící všechna zažitá klišé. Triková stránka je velmi nevyrovnaná - na jedné straně velmi zdařilé scény ve vesmíru či záběry na město budoucnosti, na straně druhé vás dorazí honička, kdy hrdina prchá na digitálním motocyklu digitálním městem až do digitálního metra. A to vše bije do očí, jako by šlo o levnou PC hru! Přesto si lze snímek užít, jelikož poměrně rychle uteče. A padouši by snad měli být potrestáni, nebo snad ne? ()

Galéria (73)

Zaujímavosti (23)

  • Snow (Guy Pearce) odhaluje svoje krstné meno Emilie (Maggie Grace) na konci filmu: "Marion... môj otec bol fanúšikom Johna Waynea." Skutočné meno Johna Waynea bolo Marion Robert Morrison (druhé meno neskôr zmenil z Robert na Michael, keď jeho rodičia rozhodli dať svojmu ďalšiemu synovi meno Robert), ktoré sa zmenilo na John Wayne, keď sa stal hercom. (Pat.Ko)
  • S obojstranným balistickým sklom a ďalšími bezpečnostnými opatreniami nie je dôvod na to, aby boli členovia tajnej služby v priestore s väzňami počas výsluchu. (Pat.Ko)
  • Wilhelmov výkrik: väzeň, ktorý zakopne a spadne hneď po tom, čo vyjde zo stázy. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (viac)

Reklama

Reklama