Reklama

Reklama

Tajomný muž

  • Česko Tajemný muž (viac)
Trailer

V malom izolovanom baníckom mestečku sa už niekoľko rokov strácajú malé deti a miznú bez stopy. Legenda hovorí, že deti v meste kradne tajomný vysoký temný muž. Miestna zdravotná sestrička Julia Denningová (Jessica Bielová) bola k týmto tvrdeniam odjakživa skeptická a klebetám neverila, avšak len dovtedy, kým uprostred noci nezmizol aj jej vlastný syn David. Keď jeho posteľ našla prázdnu a v panike prehľadávala dom, zočila vysokú tmavú postavu, ako jej syna odnáša. Strachom bez seba sa Julia vydáva po stopách temného muža. Prežíva najväčšiu nočnú moru svojho života a šokujúce prekvapenia ju čakajú za každým rohom. Je pripravená urobiť čokoľvek, aby zachránila svojho syna a odhalila, kdo je tajomný vysoký muž, a načo potrebuje kradnúť deti. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (485)

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Veľmi pekná režijná prácička, so scenárom už som si nie taký istý. Asi dve tretiny filmu paráda, zásadný zvrat v polovici luxusný. Ku koncu to už však stráca akúkoľvek logiku a finálny twist už bol vyslovene navyše. Chápem, čo sa tvorcovia snažili povedať, ale vo finále sa im to solídne vymklo z rúk. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Pascal Laugier s pribúdajúcou filmografiou slušne režijne dospieva a jeho filmy majú spoločné črty, že vždy sa v nich vyskytuje isté spoločenstvo ktoré poriadne strpčuje hlavnej hrdinke život, spolu s nevyváženosťou snímku. Opäť je začiatok parádny, po chvíli Jessica Biel (inak vo svojej úlohe výborná) vyzerá ako John McClane, potom si akcia zoberie dovolenku a napätie sa hodí na neutrál a tak vo výsledku musím dať opäť rovnaké hodnotie ako pri Martyrs i keď tentokrát The Tall Man takú šancu na rozvírenie pokojnej diváckej hladiny nemá. PS: Jodelle Ferland začína mať fakt pekný kukuč. ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Odumierajúce mesto, kde zdochol pes. Ale len zdanlivo. Pretože onedlho sa jeden havo objaví. S riadne ostrými a vycerenými zubáľmi! Navyše v opustených budovách žije, zdá sa oveľa menej ľudí, ako celkový počet zmiznutých detí na výveske pohrešovaných ľudí. Miesto doktora zastáva sestrička, miesto nemocnice je tu opustená škola. Miesto dieťaťa z párového vzťahu: poloincestné, ledva dýchajúce bábo. A záhadný muž, nočná mora, unášajúca deti. Zdá sa, že sa pomocou nich nejako snaží znovu oživiť opustené banské chodby. A azda to je celé inak. Vyznením rozhodne zaujímavá variácia štandardného thrilleru o psychopatickom únoscovi. ()

Isherwood 

všetky recenzie používateľa

Pokud jsem Laugierovi u předchozích kousků spílal za ledabylý scénář, musím zde tuhle výtku proměnit v pochvalu, protože skvěle napsané postavy vtáhnou do děje, přičemž jsou natolik životné a skvěle zahrané (Jessica Biel není jen hezká tvářička), že ustojí i dějové zlomy, které nemám problém si logicky obhájit, což je jev v žánru nevídaný. Možná taky proto, že do hororu to má vlastně docela daleko. [Btw: Stephen McHattie je reinkarnace Lance Henrinsena v tom nejlepším slova smyslu. :)] ()

liskam 

všetky recenzie používateľa

Když se povede do filmu obsadit správné herce, je to paráda. Když jsou navíc herci dobří a dokáží se vžít do svých rolí. Není nic lepšího. Všem v tomhle snímku jsem věřil každé slovo. Navíc se režie a scénář zbavili obvyklích klišé, které tak často doprovází podobně laděné filmy. Tenhle mysteriozní napínavý snímek si se mnou několikrát pohrál, že jsem opravdu netušil jak dopadne, a Jessica Biel až překvapivě zvládla hlavní roli. Nebudu zde rozebírat, jestli je správné (ospravedlňující, nebo společensky přijatelné) co se v tomhle filmu "dělo". Každopádně to kvalitní myšlenku má, a tak to mám rád. Za mě 80% ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (7)

  • Film měl premiéru v roce 2012 na Filmovém a hudebním festivalu South by Southwest v Texasu. (Terva)
  • V scéne, keď sestričku July (Jessica Biel) privezie polícia na policajnú stanicu, kde jej policajt príde neskôr oznámiť, že syna nenašli, je pri detailnom zábere na jej tvár vidno, že jej oko je mimoriadne napuchnuté, no v ďalšom zábere má oko normálne. (DJ Rocco iNc)
  • Film byl dostupný ke stažení na internetu ještě před svojí premiérou. (Dlee)

Reklama

Reklama