Reklama

Reklama

Děj tohoto filmu vypráví o jedné obyčejné škole, učitelích, žácích a ostatních zaměstnancích školy. Vše však sledujeme pohledem suplujícího kantora Henryho Barthese (Adrien Brody), který jako nováček vstupuje do světa dobře skrývaných tajemství, lží a lidských tragédií. (FFilipCZ)

Videá (6)

Trailer

Recenzie (420)

leila22 

všetky recenzie používateľa

Presne takéto drámy zbožňujem. Z časti mi to pripomínalo Americkú krásu, z časti som mala pocit, že sa pozerám skôr na niečo severské ako americké. O výkone Adriena Brodyho ani netreba hovoriť, ale všimli ste si Sami Gayle? Pre mňa doposiaľ neznáma tvárička, ale jej počin ma nadchol a dúfam, že s ňou čoskoro uvidím aj iný film, keďže talent v nej určite je. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Prekvapivo výborný film pod radarom od režiséra (pre mňa obludne preceňovaného) Kultu hákového kríža. Nesústredené rozprávanie, až príliš mnoho dejových línií a technicky hnusný vizuál ( to točili na mobil?) to ťaháju trochu dole. Ale aj napriek tomu veľmi slušný nezávislák so zopár vynikajúcimi scénami, hromadou režijných nápadov, zaujímavou atmosférou a hlavne výborným castingom, ktorému vládne fantastický Brody ( už by to chcelo comeback do Áčkovej ligy). Miestami som bol unesený, miestami zmätený bordelóznosťou o čom/kom ten film má byť. Menej je niekedy viac a strašná škoda, že Kaye netočí častejšie pretože potenciál na geniálny film v ňom drieme. Veľmi silných 7/10 ()

Reklama

larelay 

všetky recenzie používateľa

dlho som premyslala nad tym, co napisem do komentara. citala som prispevky ostatnych a poviem vam, ze mnohi to napisali ovela lepsie, ako by sa kedy mne podarilo, takze za mna iba par slov. takyto emotivny film, plny takmer az fyzickej bolesti som nevidela velmi davno. Raz za cas sa objavia, vojdu vam uplne pod kozu, narobia tam poriadnu sarapatu a vam na konci zostane len ta bolest, oci pre plac a v hlave bordel. Po tomto filme sa moze zdat, ze svet je priserne miesto na zivot, ved co si budeme klamat, aj je, ale vacsina z nas si zije krasny pohodlny zivot. Kazda jedna postava v tomto filme nejako trpela. Moze sa to zdat az prehnane, ale ako Adrien povedal: "We all have problems, we all have things that we're dealing with." pre mna dokonaly a silny film, s Adrienom, ktoreho som po Pianistovi videla konecne naplno vyuzit svoj herecky potencial. ()

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Celkem depresívní film. Vlastně hodně depresivní, skoro po celou dobu trvání, ale i přesto krásný. A Adrien Brody v roli středoškolského učitele naprosto exceluje. Jeho učitel, stěhující se nestále z místa na místo a hlavně odmítající jakýkoliv kontakt nebo sblížení s nějakou osobou a přesto někdo, kdo dá svým žákům daleko víc za pár týdnů, než někdo za celý život, ten prostě neměl vůbec žádnou chybu. A asi bych musel dlouho vzpomínat, kdo mě naposledy svým herectvím tak nadchnul. Ale i bez jeho skvělého výkonu je Oddělen drama ze školního prostředí, kterému k dokonalosti chybí opravdu jen málo. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Mierny mišung v scenári, ktorý si dlho ujasňuje, čo chce povedať, sa v druhej polovici začína sprehladňovať a končí dosť nečakane, pointou, ktorá príde odinakadiaľ, ako by som čakal. Animované vsuvky sú trochu zbytočné a rozbíjajú realistickosť snímky. Takže a teraz o výrazných kladoch filmu. Detachment nám bez obalu ukazuje, ako to chodí na stredných amerických školách, resp. aj inde vo svete, aj keď v Európe žiaci nefuckujú učiteľom. Ukazuje, čo deti cítia a ako sa s problémami vysporiadavajú alebo nevysporiadavajú. Adrien hraje ako vždy o život a jeho postava je dostatočne psychologicky prepracovaná. Kedy sme toto videli u nás a za našimi západnými hranicami? Porovnajte trebárs s Gymplom. Česť americkým hviezdam, že si nájdu čas aj na takéto malé filmy. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (6)

  • Celý film sa natáčal v New Yorku. Škola, ktorá poslúžila filmárom sa nachádza na Long Islande a nesie názov Mineola High School. (MikaelSVK)
  • Názov filmu sa prvýkrát objaví až pred záverečnými titulkami. (Niles)

Súvisiace novinky

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (viac)

Reklama

Reklama