Reklama

Reklama

Moriaky chcú zvrátiť dejiny!
Dva odvážne moriaky Reggie a Jake vymyslia mimoriadne ambiciózny plán na záchranu svojich životov. Pokúsia sa zmeniť dejiny! Chcú sa vrátiť v čase späť do minulosti, aby zachránili seba a ďalších svojho druhu od predčasného konca na pekáči a následne na sviatočných stoloch. Ukradnú vládny stroj času, vrátia sa do sedemnásteho storočia a na oslave, ktorá založila tradíciu budúceho národného sviatku Dňa vďakyvzdania, odstránia zo sviatočného stola morky raz a navždy!
Príbeh dvoch neobyčajne odvážnych moriakov, ktorí zosnujú ambiciózny plán. Cieľom ich misie je cestou do minulosti zmeniť históriu a  zachrániť seba a ďalších svojho druhu od predčasného konca na sviatočných stoloch. Reggie je naivný, no dobrosrdečný moriak, ktorý pred sviatkami žije so svojím kŕdľom. Mnohí z jeho druhov sa už zmierili s osudom, že čochvíľa skončia na pekáčoch a budú súčasťou sviatočného stola. Reggie však tomuto osudu unikne. Prezidentova dcéra si ho vyberie ako šťastného moriaka, ktorý "dostane milosť". A tak Reggie odchádza do prezidentského sídla v Camp David, aby spolu s prezidentom a jeho rodinkou prežil aj on slávnostné chvíle na vysokej nohe. Reggieho luxusný životný štýl sa však skončí skôr, než stihne zahundrať „hudri-hudri". Jake, veľký silný moriak, má totiž veľmi dôležitý plán, ktorý si vyžaduje Reggieho súčinnosť. A tak ho napriek jeho nevôli z nového domova unesie. Cieľ je jasný - spoločne musia ukradnúť vládny stroj času, vrátiť sa do sedemnásteho storočia a na oslave, ktorá založila tradíciu budúceho národného sviatku Dňa vďakyvzdania, musia odstrániť zo sviatočného stola morky raz a navždy! (TV JOJ)

(viac)

Videá (24)

Trailer 4

Recenzie (99)

teseth 

všetky recenzie používateľa

Ptačí úlet má asi hlavní a tu nejdůležitější výhodu, že jsem ho viděl po Frozen. Proto mi příběh krocanů připadl jako vlahý déšť po úmorném měsíci vedra. Bylo osvěžující vidět, že pár lidi dokáže zapojit do tvorby scénáře mozek a vytvoří příběh s několika zvraty, hromadou humoru a dobrým nápadem na závěrečné vyvrcholení. Děj rychle odsýpá a vychutnáte si i několik fakt skvělých vtipů, kterým se většina nahlas zasměje!!! A ač někteří nadávají na animaci tak ta rozhodně není tak špatná jak mnozí tvrdí. Krom toho oko a prezidentova dcerka byly hustý!!! ()

J-o-k-e-r 

všetky recenzie používateľa

Zajímavě zpracovaná animovaná kravina :-D. Už ten nápad, že krocani cestují časem, aby vymazali ze světa Díkuvzdání, to je prostě úžasný. Animace ovšem nic moc, začátek se strašně vleče, ale jakmile se přesun uskuteční, tak to chytá slušné obrátky a je se na co dívat. Viděl jsem tedy dabovanou verzi, ale musím říct, že si neztěžuji, protože hlas M. Dejdara nebo K. Heřmánka mě neomrzí nikdy. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Ďalší z rady dobrých animákov, i keď o vtákoch ich už bolo veľa. Taký Rio sa mi páčil ešte viac. Ale späť k Free Birds. Takýto príbeh som skutočne nečakal, ja si hlavne pri animákoch veľmi obsah dopredu nečítam. Čo sa týka postavičiek, tak mohli byť viac zaujímavejšie a tiež to vyzeralo, že hlavnému hrdinovi sa pod krkom hompáľali vajcia. Tiež by som ešte skritizoval slabšiu animáciu, pri toľkých animákoch sme už videli aj lepšie prevedenia. To mi však nebráni hodnotiť najvyšším možným spôsobom, pretože som sa pri pozeraní príjemne bavil a to bolo cieľom. ()

snupko13 

všetky recenzie používateľa

Nenápadný animovaný film, ktorý ma prekvapivo pobavil napríklad ako onoho času Open Season, ktorý tiež nebol podávaný ako super kino bomba hit roka a zožal slušný úspech. Samozrejme na rozdiel od veľkoleposti príbehu a precíznej grafiky ako ponúkaju v Dream Works,Pixar, atď tvorcovia vsadili skôr na humor, miestami mierne absurdný, ale mne taký vyhovoval. Hodnotím kladne ako vhodnú oddychovku. ()

TommyDiamond 

všetky recenzie používateľa

Jelikož jsem si nečetl o čem, že to film je, tak jsem očekával něco podobného slepičímu úletu (2001). Ovšem hluboce jsem se spletl. Ptačí úlet byl originální a vysoce zábavný příběh. Krocan Reggie, který se vydává nedobrovolně do minulosti (přesněji těsně před prvním díkuvzdání), aby navždy vyškrtl s hodovní tabule krutí maso. Čeká ho dobrodružství, které dokáže pobavit, rozesmát i nadchnout nečekaným průběhem. Musím uznat, že Ptačí let se velmi vydařil. Bez problémů předčil Já,padouch2, Letadla, Turba a i třeba velmi vydařené Croodsovi. Podle mě je společně s Příšerkami s.r.o. tím nejlepším co jsem mohl v animovaném světě v roce 2013 vidět. Dávám jasné čtyři hvězdy ()

Galéria (132)

Zaujímavosti (8)

  • Větou: "To jsou ale Angry Birds!" indián odkazuje na hru "Angry Birds", v době uvedení populární hru na mobilní telefony. (Dracconnis)
  • Keď pri núdzovej evakuácii skáču moriaky do vody, jeden z nich vykríkne: „Geronimo!“. Tento príbeh sa však odohráva na začiatku 17. storočia a Geronimo žil o viac než 200 rokov neskôr. (ČSFD)
  • Původní název filmu byl Turkeys. (Illuminare)

Reklama

Reklama