Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sherlock Holmes a Dr. John Watson - klasické postavy autora Sira Arthura Conana Doyla, ožívajú so svojimi prípadmi v novodobom Lodnýne 21. storočia. Nadišiel deň Johnovej svadby a Sherlock má ako svedok predniesť príhovor. V prejave sa vracia k mnohým prípadom, ktoré s Johnom spoločne vyriešili. Ďakuje Johnovi, že mu veľakrát zachránil život a postupne odhaľuje rôzne záhady aj neobjasnené vraždy. Predtým, ako ukončí svoju reč, si uvedomí, že v sále je prítomný vrah, ktorý má v úmysle zavraždiť jedného zo svadobných hostí. Pochopí, že práve teraz vzniká nový príbeh a informuje Jonha a Mary o význame Znamenia troch. (STV)

(viac)

Zaujímavosti (3)

  • Táto epizóda obsahuje niekoľko referencií na film Temný Rytier (2008): v úvodnej scéne majú lupiči masky, aké pri krádežiach nosili kumpáni záporáka Jokera, veliteľ Sholto má spálenú polovicu tela na štýl Harveyho Denta a v scéne na lavičke Sherlock nečakane zmizne priamo uprostred rozhovoru, presne tak ako to je zvykom pre superhrdinu Batmana. (Phosphorus)
  • Mezi Wi-Fi sítěmi, dostupnými v blízkosti bytu Sherlocka Holmese (Benedict Cumberbatch), je vidět i síť s českým názvem "webchodit". (hypo97)
  • Název epizody The Sign of Three (Znamení tří) je inspirován názvem novely sira Arthura Conana Doyla "The Sign of Four" ("Znamení čtyř", česky také jako "Podpis čtyř"). (Anyk)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené