Reklama

Reklama

Dvojitý agent

  • Česko Dvojitý agent (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kvôli vyšetrovaniu tajomnej vraždy amerického senátora, ktorý bol zabitý spôsobom charakteristickým pre sovietskeho nájomného zabijaka známeho pod krycím menom Cassius, sa Paul Shepherdson (Richard Gere), agent CIA vo výslužbe, spojí s mladým agentom FBI Benom Gearym (Topher Grace). Shepherdson, ktorý celú svoju kariéru strávil sledovaním Cassia a jeho súperov, žil až doteraz v presvedčení, že Cassius je dávno po smrti. Preto veľmi neochotne preberie prípad po svojom bývalom nadriadenom Tomovi Highlandovi (Martin Sheen) - rozhodnutý dokázať, že jeho teória je i napriek novým poznatkom pravdivá. Agent Geary si medzitým preštudoval Cassiove staré záznamy vo zväzkoch FBI a fascinovaný jeho príbehom spísal diplomovú prácu o sovietskom zabijakovi. Na rozdiel od Shepherdsona Geary verí, že sa Cassius znovu vynoril na scéne a že jeho krvavé besnenie bude pokračovať. Kým Shepherdson s Gearym prechádzajú miesta zločinu, postupne odhaľujú stopy, ktoré naznačujú, že Cassius možno nie je tým, za koho ho po celý ten čas považovali. Kvôli jeho dvojitému životu sa ocitajú v smrteľnom nebezpečenstve... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (147)

srolyma 

všetky recenzie používateľa

Richard Gere je vysloužilý elitní agent CIA, který tu vypatlanou rádobypretty prostitutku s velkou hubou, kterou sbalil někdy v devadesátkách, už dávno pustil k vodě a tak žije pěkně v poklidu sám a jeho jedinou radostí je pozorování malých chlapců v trenýrkách jak hrají baseball. Ale protože v Americe se to začíná nějak moc hemžit ruskými špiony, zrovna nedávno jich celá banda přešla pěkně v poklidu přes povalený plot na mexicko-amerických hranicích, tak je povolán opět do služby, aby tomu učinil přítrž a konečně dopadl i to největší ex-sovětské špionské eso. Jenže jak dobře víme, sovy nejsou, čím se zdají být, a jak nám i název napovídá, ono to ani s tou Gereovou láskou k vlajce s pruhy nebude až tak žhavé. Příjemný film s dostatkem akce a s přiměřeným množstvím zvratů, který udržuje napětí po celou dobu. Navíc role postaršího drsňáka Gereovi překvapivě dobře sedne. ()

3n3my 

všetky recenzie používateľa

Nezáživný špionážny thriller, ktorého český preklad napovie viac, ako by mal. Záver filmu sa snaží ešte niečím ohromiť diváka, no ešte viac ho potopí. Taktiež tie citové pasáže pri zobrazení chladnokrvných zabijakov - ďalší veľký prešľap tvorcov. To všetko ešte s nádychom vlastenectva, a o prepadák je postarané. ()

Reklama

mourinho 

všetky recenzie používateľa

Už letmým pohledem je vidět, že veškerý rozpočet byl obětován na hlavní hvězdu Richarda Gerea. Příběh je to ale zajímavý, takže čert to vem. Jen ten závěrečný zvrat, nebo chcete-li zjištění, mi už přišel poněkud zbytečný a tak nějak uměle naroubovaný. V celkovém výsledku ale vyznívá hodnocení spíše pozitivně. ()

johnsnow 

všetky recenzie používateľa

Je pravda, že Gere sa nehodí do rolí akčných hrdinov ale tu mu roľa sadla. Príbeh to tiež malo dobrý, zvrat prekvapil, akcia prispôsobená Gerovi aby sa nepretrhol ale rozhodne nie zlá. Výhodou je, že film nie je dlhý a ubehne rýchlo. Avšak viac ako 3* nedostane. Videl som aj vydarenejšie kúsky takéhoto typu. ()

cukorek 

všetky recenzie používateľa

R.Gere je ako víno, čím je starší tým je lepší. Naposledy urobil na mňa dobrý dojem vo filme Osobná spravodlivosť a aj teraz ako osoba dvoch tvári, ktorými roky úspešne fungoval ako agent a zabijak. Aj keď v pästných súbojoch pôsobí dosť neohrabane, pretože jeho pôsobenie, renomé je preslávené a poznačené predovšetkým romantickými, životopisnými a dramatickými úlohami, sa stáva čo raz sympatickejšie. Takže záverečná rekapitulácia znie následovne 1.miesto - pekné snímky a kamera s ochotou siahnuť aj za detailami (keď zavraždený muž spadne na chodník a záber ako jeho krv tečie po chodníku okolo ženských topánok, záber snímania oblohy cez hladinu jazera a podobne) , 2.miesto - spomenutý sympatický výkon R.Gereho a posledné 3.miesto - slabšie spracovanie príbehu. Súhrn spomenutých faktov mi dáva výsledné číslo 70%. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (2)

  • Richard Gere se při jedné scéně zranil, když si vyhodil rameno. Natáčení proto muselo být přerušeno asi na šest týdnů. (blackrain)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené