Reklama

Reklama

Dom na konci ulice

  • Česko Dům na konci ulice (viac)
Trailer 1

Keď sa matka s dcérou presťahujú do malého mestečka, zistia, že vo vedľajšom dome sa pred rokmi odohrala tragédia - mladá dievčina tam zabila svojich rodičov. Dcéra sa zoznámi s chlapcom, ktorý ako jediný masakru prežil a zistí, že dávny hrôzostrašný príbeh sa ešte zďaleka neskončil. Čerstvo rozvedená Sarah a jej dcéra Elissa chcú začať nový život a presťahujú sa do svojho vysnívaného vidieckeho domu v malom mestečku. Keď však v okolí začne dochádzať k prekvapujúcim a nevysvetliteľným udalostiam, zistia, že mestečko ukrýva desivé tajomstvo. Pred niekoľkými rokmi vo vedľajšom dome mladé dievča zabilo svojich rodičov priamo v ich posteli a potom záhadne zmizlo. Jediný, kto vtedy masakru prežil, bol jej brat Ryan. Aj napriek výhradám svojej matky sa Elissa so samotárskym Ryanom spriatelí. Čím sú si tí dvaja bližší, tým hlbšie sa všetci ponárajú do tajomného nebezpečenstva, ktoré bude mať ešte desivejšie následky, než si dokážu predstaviť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (10)

Trailer 1

Recenzie (292)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

To zase bola prekombinovaná, domotaná kravina. Od stovák TV thrillerov (pojem horor vynechávam gigantickým oblúkom) sa to vlastne líši výbornou kamerou a toľko vychvaľovanou pointou, ktorú som síce neuhádol (ani po pár minútach v úvode, a ani pár minút pred koncom), lenže za to utrpenie počas väčšiny stopáže mi to tak či onak nestálo. Ako dobre, bolo to ku koncu celkom zaujímavé a nemôžem povedať, že by ten film bol úplne tupý a nelogický, ale bohužiaľ, nemám rád nekonečné motačky okolo horúcej kaše, pri ktorých od nervov pomaly mlátim hlavou do steny a čakám ako na zmilovanie satanovo, KEDY!.... Asi mi chýba trpezlivosť, to už nezmením - ale vyše hodiny sa dívať na úplné hovno, potom na mnohokrát videnú a na smrť očakávanú štipku "action" a na jeden-dva zvraty, na ktorých celá táto mizéria stála a ktoré to celé mali akože zachrániť, tak to mi rozhodne nestačí. To už radšej poloamatérsky gorekrvák bez deja. ()

Pilda17 

všetky recenzie používateľa

Jak jsem se těšil, tak jsem se také rychle dotěšil. Dobrý start, který trval pouze pár vteřin a potom do závěru jen nuda. Jednu hvězdu za zvrat, poněvadž jsem to nečekal a jak bych mohl, když se divák od začátku nudí. Herecké výkony k smíchu a atmosféra nulová, není nic dalšího na pochvalu, takže bohužel velké zklamání.. 2/10 = 21% ()

Reklama

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Budu hodnej a dám tomu trojku, i když o doporučující trojce nemůže být řeč. Je to spíš přežil-jsem-to-ve-zdraví trojka. On je to takovej nevýraznej thrillerovej průměr, ale jako jednohubka, proč vlastně ne. Vyloženě blbý ten film není, realizace profesionální a Lawrence je v porovnání s ostatními postavami teenage hororů a thrillerů ještě dost dobrá. Už po traileru se filmu všichni vysmívali, jak strašně bude průhledný, a to se alespoň zčásti nepotvrdilo. Jo, jasně, tenhle typ thrilleru může přijít snad jen s jedním druhem pointy, ale "kdo, proč a jak moc" divák snad úplně hned nerozkryje. Smířlivých 50 procent. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Najväčšími ťahákmi Domu na konci ulice sú Jennifer Lawrence, scenár naprataný twistami a temná atmosféra. Do budovy sa nasťahuje dcéra s matkou a oproti stojí starý dom s neblahou povesťou. Vraj v jeho ponurých útrobách nikto nebýva, ale poznáte to... V minulosti sa medzi jeho stenami odohrala strašná tragédia. Najviac mi na Dome na konci ulice prekážala zastaranosť, čo je trochu zvláštne, lebo námet napísal režisér Terminátora 3, čo nie je dokonalý film, ale v mnohých momentoch je príjemne osviežujúci. Keby som v titulkoch uvidel rok výroby 1986, nečudoval by som sa. Staromódnosť fakt bije do očí. Ironicky povedané: vyzdvihnúť musím predovšetkým „nečakané“ oživenie zastreleného zlosyna alebo len jeho omráčenie a ponechanie mu dýky v ruke (!). Tempo občas stagnuje a niektoré scény sú ozaj jedno obrovské klišé, ale ako celok ma to príjemne zaujalo. Solídna jednohubka, žánrovka. Diváci mali podobný názor, takže komorná snímka s rozpočtom ani nie 7 miliónov ich na celom svete trhla 40. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Jennifer Lawrence síce po úspechu Hunger Games vedie, ale lákať na ňu do kín aj na tento najneoriginálnejší, najtuctovejší thriller (označenie horor zámerne vynechávam) za posledných desať rokov chce poriadnu dávku odvahy (alebo naivity?). Po technickej stránke film nepôsobí rozhodne zle – žlto-hnedé kamerové filtre, plynulé detailné zábery, minimalistická hudba spolu vytvárajú celkom pútavé scény. Herci do úloh sedia, dokonca budia aspoň minimálne sympatie. Úvodná (asi dvojminútová) scéna má aj tú správnu dávku napätej atmosféry a príbeh prvých pár minút dokáže vyvolať očakávania ako sa bude ďalej vyvíjať – či sa vyberie do mysterióznej roviny alebo sa z neho vykľuje slasher, prípadne niečo iné (teda v prípade, že nepoznáte vopred synopsu filmu). S pribúdajúcimi minútami (doslovne po prvých 15. minútach) sú karty vyložené na stôl a ďalej sa film nešťastne sústredí na značne nefungujúcu drámu medzi dvoma hlavnými hrdinami. Thrillerové prvky ustupujú maximálne do úzadia, nepracuje sa tu s napätím, atmosférou, tobôž nie so strachom. Síce nemôžem povedať, že samotné záverečné rozuzlenie by som priam očakával, ale vďaka predchádzajúcim mdlým 80 minútam nebolo žiadnym prekvapením a viac menej vyšumelo do prázdna. Navyše záverečnú 15 minútovku v dome, ktorá mala byť pravdepodobne plná napätia (pokus o neho badať hlavne v scéne v absolútnej tme s haprujúcou baterkou) zrážajú snáď tie najprevarenejšie thrillerové klišé – policajtovi nefunguje baterka, sám sa vydá na prebádania domu bez toho, aby predtým zavolal posily, postrelené/pobodané postavy, ktoré boli niekoľko minút mŕtve „prekvapivo“ ožívajú, aby niekoho zachránili v poslednej sekunde, z úhlavného nepriateľa o postave teenagera sa stáva nesmrteľný protivník, ktorý zvládne niekoľko rán, predmety prestávajú a zase začínajú fungovať v tej naj(ne)vhodnejšej chvíli a... (doplňte ľubovoľné klišé, ktoré Vás z thrillerov napadne). Navyše aj cca 100 minútová stopáž je pre filmu doslovne prestrelená, zbytočne tak pôsobí príliš zdĺhavo, hlavne pri pomyslení, že by bez problémov fungoval aj ako skromná 75 minútovka a žiadna scéna by rozhodne nechýbala. Je pravda, že nič nepôsobí amatérsky, ani vyslovene hlúpo, je to taký technicky obstojne zvládnutý,ale filmovo „nevýrazný štandard“ s jedným veľkým klišé cez druhé veľké klišé. CELKOVO: 2* ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (5)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 46. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Byť středoškoláci velmi poškodí Ryanovo (Max Thieriot) auto (rozbité čelní sklo a přední světlomety) po chvíli, když jej řídí Elissa (Jennifer Lawrence), je auto zcela v pořádku a v tomto stavu už zůstane až do konce filmu. (pemap)

Súvisiace novinky

Hladové hry bourají statistiky

Hladové hry bourají statistiky

26.03.2012

To jsou opravdu pozoruhodná čísla. Adaptace bestselleru Hunger Games zlomila o víkendu hned několik rekordů. S odhadovanými tržbami kolem 155 milionů dolarů jde o nejúspěšnější březnovou premiéru… (viac)

Reklama

Reklama