Reklama

Reklama

Tichý dům

(festivalový názov)
  • Uruguaj La casa muda (viac)
všetky plagáty
Trailer

Laura príde so svojím otcom Wilsonom pomôcť strýkovi Nestorovi trochu zrekonštruovať dom, aby bol pripravený na predaj. Po tom, čo sa uložili na odpočinok, Laura sa náhle preberie na divný šramot, buchot a treskot prichádzajúci z prvého podlažia. Plná strachu budí otca a posiela ho na prieskumnú akciu. Po krátkom tresku a výkriku sa tatko nevráti a ona ho neskôr nájde s rozrezanou tvárou, spútaného a mŕtveho. Začína sa desivá hra na mačku a myš, pričom nevedno, kto koho naháňa a kto je tajomný vrah v budove. (sochoking)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (87)

VenDulin85 

všetky recenzie používateľa

Bohužel, musím konstatovat, že americký remake vychytal daleko více drobností a byl zajímavější, přestože zde slyšíme španělštinu, která je správným kořením těchto hororů. Nevím, co bych říkala, kdyby viděla nejprve tento originál a pak teprve remake, nicméně pokud se někdo počítá za hororového začátečníka, může se mu to zamlouvat mnohem více. Jediné, co zaujalo moji pozornost, byla zbraň, kterou si Laura "vybrala", jinak to od úpadku zachraňovalo jen pár dobrých scén s tmou a blikajícím fotoaparátem. ()

Pítrs85 

všetky recenzie používateľa

La Casa NUDA se naštěstí konala jen tak v prvních dvaceti minutách, pak už to dostane ty správný grády. Emerickej rímejk mi chutil o něco víc, ale i na tomto uruguayským originálu jsem si docela pochutnal, přestože kamera už tady není tak zlotřilá (u mladý Olsenky se člověk musel pořád otáčet přes ramena, tady tenhle spešl efekt chybí), hlavní hrdinka není až tak vycukaná (někteří z nás by řekli, že není až taková hysterka... anebo naopak? :-) a celkově to působí tak jako... snaha se cení. Ale atmosféru to rozhodně má, no a scéna s polaroidem, ta prostě šlape. A když už se tu Livingdead nezapomněl pochválit za svoje titulky, tak mu za ně tedy dodatečně děkuju, prostě... není co dodat :-) ()

Reklama

Dellamorte 

všetky recenzie používateľa

True events dha Uruguay ma nejako mocne neberú , a som zhruba 200-prvá , ktorá nepotrebuje titule , aby som zistila , že sa jedná o ďalšiu ničím výnimočnú mimózu z tej predlhej rady , ktorá sa systematicky objavuje na Mojej aj Tvojej obrazovke. Skutočne som sa bála a bola som sama prekvapená , ako veľmi sa dokážem báť. Ešte aj teraz mám studený pot na čele a husiu kožu mám aj pod nechtami.. Asi preto nedokážem zmeniť hodnotenie , lebo sa celá klepem , keď si pomyslím na ten neuveriteľný zážitok. Ani nie zážitok - to bola oslava hrôzy. Čo sa týka ľakačiek , tak tie sú v úplne inom snímku , Polaroid odniesol čas a zaoberať sa oprášenými fotkami zo 40´s kde sa škeria masky bez očí a jazyka plus kdejakým detailom ( sestra / brat /ramienka / pozorný divák / vypnutá lampa / fenomén / racionálne vysvetlenie.....to ee. Je mi už úplne1 čo je true a čo nie . Postupom času znenávidím B.W.P. pretože on podal tabletky parazitom , ktorí takto doslova obťažujú filmárčinu. Za 6 litrov neurobíš v dnešnej dobe nič ( česť výnimkám ! ) a niekedy mám pocit, že sa umelci predbiehajú v tom ,kto vypotí za menej - viac. Tak to je 1 z príkladov. EJ ALE SOM SA ŇAĽAKAĽA ! Snáď to už nebudem musieť napísať nikdy , ale teraz to urobím - " ODPORÚČAM KAŽDÉMU , KTO TO ODPORÚČA " ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Zámerom bolo natočiť "one woman show" horror a všetko jedným záberom. Úspech je len čiastočný. Hlavná hrdinka Laura nezíde z obrazovky ani na chvíľu a chváliť sa originalitou, že film je točený v jednom zábere je pochabé. Ilúzia jedného záberu je v dokonalosti, ale pozorný divák zistí, že tma alebo rýchly švenk rozdelujú príbeh do viacerých záberov ( spočiatku má Laura prevrátené ramienko na tielku, neskôr už nie ). To však nie je podstatné. Nápaditosť nie je silnou stránkou príbehu, určite vyniká zvuk, ktorý je dôležitý v podobnom type filmu, hudba je skromná ale fungujúca a záverečnej pointy sa nebudem dotýkať. Možno to znie ako veľká kritika, ale nie je to tak. Uruguajci natočili za malý peniaz slušné dielko, ktoré si určite nájde svojich divákov. Doporučujem zohnať si úplnú verziu, lebo film pokračuje aj po záverečných titulkoch. ()

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Keď som videl dievča v uruguayskej pustatine, ako sa vysokou trávou brodí ku kamennému domu, potešil som sa. Starý dom vyžaroval zlú energiu, a to bolo ideálny predpoklad pre dobrý horor. Aj interiér domu bol sľubný: archaický nábytok a hrubé steny, ktoré určite držali chlad. Jedinou ambíciou tohto filmu na jeden záber však bolo vyľakať diváka, čo sa darilo pomerne úspešne. Zámer vyvolať skutočný strach v skutočnom čase sa vydaril, zopárkrát som sa znamenite zľakol. To podstatné aj tak zostalo neviditeľné a La casa muda, je zaujímavejšia spôsobom spracovania a povesťou o zavraždených, ktorá ju v realite charakterizuje... Veľmi znepokojivý a tiesnivý film, disponujúci malým rozpočtom, z ktorého sa podarilo urobiť malý zázrak. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (2)

  • Celý snímek je natočen v jednom nepřetržitém záběru. (Taninaca)
  • Snímek je natočen na motivy skutečné události, která se odehrála ve 40. letech minulého století v malé vesnici v Uruguayi. (Taninaca)

Reklama

Reklama