Reklama

Reklama

Martin Simmonds (Misha Handley) sa zoznámil so svojím adoptívnym bratom Dovidlom (Luke Doyle) ako deväťročný, keď v Európe zúrila druhá svetová vojna. Mladý poľský chlapec židovského pôvodu Dovidl Rapoport, ktorý našiel útočisko v jeho rodine, bol jeho rovesník a neuveriteľne talentovaný huslista. Vo veku dvadsaťjeden rokov sa Dovidl (Jonah Hauer-King) chystal na svoj veľký londýnsky debut, no tesne pred ním záhadne - a na hanbu celej rodiny - bez stopy zmizol. Odvtedy o ňom Martin (Gerran Howell) nič nepočul. Takmer o štyridsať rokov neskôr Martin (Tim Roth) sleduje vystúpenie mladého huslistu a s prekvapením zistí, že nikto iný ako Dovidl ho nemohol naučiť takto fantasticky hrať. To ho podnieti vydať sa na dlhú cestu, aby našiel svojho adoptívneho brata, cestu, ktorá ho privedie k odhaleniu šokujúceho tajomstva. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (28)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Spôsob miešania minulosti a súčasnosti pána Girarda nie je zlý. Čakal by som, že ich dominantnosť bude vyrovnaná. Avšak, tá „minulá“ časť je lepším a nielen z hľadiska mladých hereckých výkonov. Vrcholný moment som čakal na záver, ale je to niekde „uprostred“. (Záver: Mimochodom, tá hudba na husliach je prekrásna a z hľadiska emocionálnych pocitov mi trošku pripomenul Schindlerov zoznam.) Tá nastane v scéne, keď Dovidl dozvie pravdu o tom, že čo sa stalo s jeho rodinou. Tá Pieseň Mien aj u mňa vyčaril slzy z očí. Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

angel74 

všetky recenzie používateľa

Dojemný film hodný zamyšlení, ale odvyprávěný takovým zvláštně odtažitým stylem, že na mě zapůsobila mnohem víc překrásná hudba, která zde zní, než samotný příběh. Tim Roth s přibývajícími léty uzrál jako víno, jeho autentický herecký projev mě velmi oslovil. Clive Owen byl s plnovousem téměř k nepoznání, bohužel se kvůli němu výrazově trochu ztrácel. (60%) ()

Reklama

mchnk 

všetky recenzie používateľa

Pro mě milé překvapení. Velmi silný, skvěle odvyprávěný a sehraný příběh o hledání pravého místa v životě, svých povinností vůči sobě i rodině...toho skutečně lidsky důležitého, co silně cítíme uvnitř sebe, v duši, v níž si uchováváme nejenom naše vzpomínky. Inspirativní, dojemné, vlastně ani nevím, proč nejdu do plného počtu, necítím to tak, ale i přesto jsem z filmu nadšený, jelikož jsem toto všechno od něj nečekal. Nádherný pocit, když Vás film vyvede z omylu. [Kino Citadela - Litvínov] ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Film specialisty na filmy z hudebního prostředí, takže nejdůležitější postavou je houslista a zásadní part složil Howard Shore. Ač jsou na plakátu Tim Roth a Clive Owen, flasbacky zabírají tolik prostoru, že mi nakonec připadalo, že Dovidla hrál spíš Luke Doyle než Clive Owen. V závěru film už zbytečně tlačí na melodramatickou notu, jinak lepší, než jsem čekal (70%). ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý príbeh, ktorý stojí na reálnych základoch, hoci príbeh Dovidla Rapoporta je len knižnou fikciou. Film pozostáva z troch časových fáz, spomedzi ktorých vyniká najmä to obdobie detstva a dospievania Dovidla a Martina. Potom prichádza "fáza židovského precitnutia", kedy Dovidl zablúdi do synagógy a razom sa pod ním zľahne zem. Tam svojvoľne upadá aj môj dovtedy skvelý dojem. Potom sa Dovidl opäť objaví, avšak v totálnom ortodoxnom sionistickom šate, ktoré má za úlohu už len dokonať sionistické posolstvo... 2* ()

Galéria (238)

Zaujímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama