Reklama

Reklama

Desaťročné čínske dievčatko Mei (Catherine Chan) je matematický génius. Jedného dňa je násilne odvedená do New Yorku, kde má pri vydieračských kšeftoch slúžiť ako počítadlo. Luke Wright (Jason Statham), zápasník z New Jersey, pokazí zmanipulovaný zápas a na výstrahu mu ruská mafia zabije ženu a každého priateľa, ktorého má. Luke sa len tak potuluje ulicami, keď mu skríži cestu vydesená Mei. A on sa musí rozhodnúť, či bude pokračovať vo svojej ceste vedúcej do záhuby sám, alebo malej Číňanke pomôže a bude znovu bojovať... (TV Markíza)

(viac)

Videá (24)

Trailer 1

Recenzie (411)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Promiň Jasone ale již nemohu déle mlčet. Tenhle film je totiž TBK (Totálně blbá kravina). Režisér je amatér nehrubšího zrna a scénaristu (pokud se ten člověk dá takhle nazvat) bych nejraději nakopal do prd..e. Co se vlastně stalo s Rusáky? Jak se do děje dostaly některé postavy? Ta holka se chovala jako by jí bylo zhruba 20, otázka pak zní jestli hlavní postavě nemělo být přesně tolik a jenom vinou castingu se nepodařilo sehnat dospělejší Čiňanku. No prostě peklo. Začínám se obávat že nám Jason začíná trošku dýchat na záda rumunským veleborcům Stevenovi, Nicholasovi a Jean-Claudeovi. U nich jsme ovšem na podobnou kvalitu zvyklí. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Jeden z dukazu ze se Stathamem to jde od Cranku co se jeho solovek tyce nenavratne do kopru tohle je sice vicemene akcni vejplach ale fakt tak strasne blbej az to doslova bije do oci a navrch ta genialni Cinska holka je tak ukrutne nesympaticka a umela az mne to iritovalo no a na konci to zabili uplne to jsem mel normalne pocit ze Statham vzhledem k tomu jak se tvaril po tom potencionalnim ale zmarenym finalnim souboji ze snad ani necetl scenar nebo co no a replika ty debilky smerem k Jasonovi too bad for you no tak to uz vazne ne jako kdyby se po tom Statham nasral a tu extremne nesympatickou holku strelil do palice tak bych tomu mozna dal i 2* takhle jsme jen dostali dalsi nezvratny dukaz ze Statham se svymi poslednimi filmy neomylne priblizuje urovni poslednich videobecek Seagala a Snipese co naplat ale je tomu tak ()

Reklama

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,TY? TEN ŠMEJD?“ ... ,,NIKDY JSEM NEBYL ŠMEJD. SLADKÉ SNY....“ /// Mei je génius (to je ta holčička, Jason tu není od přemejšlení...). Má sloužit mafii místo počítače (furt jsme u tý holčičky...). Soubory, složky, antivirus.... no to bych asi neřekl, spíš jim jde vo matiku. Čínská mafie. Ruská mafie. Policejní mafie. Jason Statham a zdrhající počítač, kterej každej chce. Jason nejdřív zmlátí rusáky. Pak policajty. A pak, pak ...no nebudu tady spoilerovat! Takovej ten film, kde pravděpodobnost smrti je vysoká. Prostě ,,Stathamovka“. Ne úplně blbá, ale zázraky se dějou jinde. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jason Statham. 2.) Čínská holčička (se radši neptám proč...). 3.) Chcu se stát počítačem (možná mi bude stačit bejt i kalkulačkou). 4.) Thx za titule ,,Daci“ a ,,jives“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Úvodná polhodinka vynikajúca, sľubujúca veľmi netradičnú stathamovku. Funguje to, dokonca aj tú slzu som Jasonovi uveril. Potom ale vypukne bohapustý masaker. Nič proti nemu, natočený je parádne, bodycount je vysoký ako v hongkongských klasikách, všetko pekne odsýpa... len ten prepracovaný úvod je už potom zbytočný a celá tá zápletka s kódmi prestane dávať zmysel. Celkom škoda, asi do polovice to malo nábeh na jeden z najlepších Stathamových filmov. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to mierne nadpriemerný akčný film s Jasonom Stathamom. Má celkom dobrý príbeh o bývalom policajtovi, ktorý si zničil celý život, skončil na ulici a navyše má aj problémy s ruskou mafiou, preto sa rozhodne so svojim mizerným životom skoncovať, ale podarí sa mu nájsť nový zmysel života, ochranu veľmi inteligentného dievčaťa, po ktorej ide čínska a ruská mafia a navyše o veľké peniaze majú záujem aj jeho bývalí skorumpovaní kolegovia. Spracovanie je na tom dobre, úvodná desaťminútovka príjemne dynamicky oboznámi so všetkým dôležitým, ale aj celkovo je prvá ešte neakčná tretina dobre zvládnutá, potom sa už začne to hlavné, ochrana dievčaťa a pozerá sa na to stále dobre, dej samozrejme ničím neprekvapí, ale pre potreby filmu plne stačí a keďže má film aj krátku dĺžku, po celý čas si udrží slušné tempo, takže spracovanie pôsobí úplne ideálne. Akcie je tu priemerné množstvo a nie je zlá, ale ani nie som až tak moc spokojný. Pôsobí až príliš nenápadito a pomerne stereotypne. Väčšinou len hlavný hrdina nabehne medzi skupinku protivníkov a v rýchlosti ich všetkých obyčajne postrieľa, zneškodní pár rýchlymi údermi, prípadne kombináciou oboch, výnimiek je len minimum. V súbojoch je Stathamov potenciál opäť využitý len málo, súboje sú krátke, choreografie sú len priemerné, ale zase s mojimi obľúbenými prvkami, Statham často protivníkom vykrúca ruky, aby ich následne udrel o niečo blízke, prípadne vyhodil o stenu, čo mám rád, ale mrzí ma, že tu takmer nikoho ručne nezabije, až na asi dve, tri výnimky všetkých protivníkov postrieľa. A nie som spokojný s postavením kamery, akcia síce je prehľadná, ale moc som si ju kvôli uhlom kamery neužil a navyše chcú pôsobiť až príliš zbesilo, takže chvaty nasledujú v rýchlosti po sebe, čo by nemuselo byť nutne zlé, ale v kombinácii s touto kamerou ma to moc nebavilo. A čo sa týka prestreliek, tak oceňujem veľký počet zabitých, protivníci tu umierajú po desiatkach a sú aj celkom krvavé, ale po stránke kamery a rýchlosti o nich platí to isté, ako pri súbojoch a sú až zúfalo stereotypné, nenájde sa v nich jediný lepší nápad, Statham len všetkých obyčajne vystrieľa a navyše až na jednu krátku chvíľu, kedy si vezme samopal len pištoľou. Herecké obsadenie je na tom dobre, Statham ma už síce nebaví ani zďaleka tak, ako kedysi, ale stále si ho rád pozriem, žiadny problém nemám ani s dievčaťom, je dobre zahrané a slušní záporáci, len škoda, že práve ten najlepší z nich, Igor Jijikine, dostal tak málo priestoru. Réžia a technická stránka sú v neakčných scénach úplne ideálne, ale v akcii trpia spomínanými nedostatkami. Škoda, zo všetkých Stathamových sóloviek posledných rokov mal práve Safe najväčší potenciál, hlavne je akčnejší, ako jeho tri posledné filmy dokopy, ale tá akcia ma nebavila ani zďaleka tak, ako by som chcel, takže je z toho opäť len priemerný akčný film na jedno pozretie bez jedinej akčnej scény, ktorá by stála za väčšiu pozornosť. 62% ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (7)

  • Okrem mesta New York sa film natáčal aj vo Philadelphii a na ďalších miestach v štáte Pennsylvania. (MikaelSVK)
  • Mŕtvy chlap v útulku pre bezdomovcov, ktorému Luke (Jason Statham) daroval tenisky, stále dýcha. (lepo)

Reklama

Reklama