Reklama

Reklama

Lososy v Jemene

  • Česko Lov lososů v Jemenu (viac)
Trailer 1

Urobte nemožné možným.
Britský expert na rybolov a vládny zamestnanec Dr. Alfred Jones má mnoho dôvodov na to, aby bol spokojný. Napriek tomu má pocit, že mu v živote niečo chýba. Nečakane ho požiadajú, aby sa zapojil do bláznivého projektu, ktorého cieľom je zaviesť tradíciu športového rybolovu lososov v Jemene a vybudovať pre ne rieky. Fred myšlienku považuje za nezmyselnú a okamžite ju zavrhne. Projekt ale upúta pozornosť niekoľkých britských politikov. Dala by sa tak odviezť pozornosť médií od nepríjemností, ku ktorým na Strednom Východe došlo. Fred je donútený, aby odsunul svoj rozrobený výskum a namiesto neho začal premýšľať, ako preniesť desať tisíc lososov na púšť – a presvedčiť ich, aby tam plávali. Celý bláznivý projekt sa zrodil v hlave vizionárskeho a mierne excentrického jemenského šejka Muhammeda, pobožného a bohatého muža, ktorého láska k lovu lososov a silná viera v nemožné, nakoniec Freda nadchnú. Keď sa neskôr stretne so šejkovou elegantnou a krásnou správkyňou majetku, trhlina, ktorá sa objavila v jeho usporiadanom živote, sa ešte zväčší. A keď sa spolu vydajú na neobyčajnú cestu viery a rybolovu, nesmelý doktor Jones v sebe objaví zdroj dôvery, lásky a hrdinstva, ktorý zaskočí nielen jeho samotného. (TV JOJ)

(viac)

Videá (30)

Trailer 1

Recenzie (504)

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Dokonalá chemie mezi Ewanem McGregorem a Emily Blunt, režijní jistoty feel good filmů Lasse Hallströma a neokoukaný námět. Není to taková šleha, jako jiné kultovky v tomto žánru, ale v době sucha na poli dospělých romantických dramedií rozhodně kousek, ke kterému se po letech vyplatí vrátit...8/10 ()

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

Já vám nevím. Která ženská (a obzvlášť tak pěkná a milá jako Emily Blunt) by si vybrala mezi pěkným a sexy (promiňte mi ten výraz,ale nic jiného ho nevystihuje:) ) vojákem a nerdovským nezáživným chlapem s Asperegrem (co ani není chlap) toho druhého? Ruku na srdce, asi málokterá. (Ale co já vím, že. ) Romantická linka filmu moc nefungovala, mezi hlavními aktéry se celou dobu nic nedělo a bylo to takové nijaké. Navíc se k sobě Ewan a Emily prostě vůbec nehodili. Každopádně ta část s lovem lososů se mi zamlouvala, moudrý šejk byl sympaťák a politička fucking Kristin Scott Thomas jakbysmet. Nenazvala bych to úplně romantickou komedií, protože romantika tam nebyla vlastně žádná a úsměvných situací se také našlo poskrovnu. Ale kvůli originálnímu námětu a atmosféře Středního východu to docela fungovalo.. ()

Reklama

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Veru Hallström to vie aj lepšie, ako píše Wormboy, to je pravda :-) Ja som nevedela celkom do čoho idem, z upútavky som si pamätala len atmosféru a Kristin Scott Thomas. Nakoniec sa z toho vykľula romantická komédia - lenže čo je super, že Briti aj do "romkomu" dokázali nainštalovať svoju typickú politickú satiru, ktorá na mňa funguje :-) Všetci hlavní herci boli vo výborne ušitých rolách, presne v takých, aké im pasujú. Takže hoci to vie Hallström aj lepšie, na Love lososov vidieť, že to vie minimálne takto na istotu... a na červené hodnotenie mu to vystačilo ;-) ()

chezush 

všetky recenzie používateľa

Nevinný, jedinečný a oddychový film s kouzelnou atmosférou. Nemám žádnou slabost pro romantické filmy a v životě by mě nenapadlo, že na nějakou slaďárnu půjdu do kina. Ale trailer a Ewan McGregor mě navnadil. Film má prvky romantické komedie, i když moc vtipných situací se ve filmu neobjeví. Nechybí ani ironie, drama, zahraniční a politické vztahy,.. naštěstí se to vše spojilo v jeden neobyčejný příběh a má vše, co můžete očekávat od britského filmu. Je to příběh víry a vědy mezi tím co je možné a nemožné a že sny, ať už jsou jakékoliv, se můžou splnit - stačí jen věřit.. ()

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Inteligentní komedie. Ne, že bych se zrovna lámal smíchy, ale má to humorný nádech a párkrát jsem se upřímně zasmál. Prim hrály herecké výkony. - Ewan McGregor jako vědecký suchar (připomínající Sheldona Coopera), neodbytná Emily Blunt a vtipně svérázná Kristin Scott Thomas ve vedlejší roli. Škoda, že po první půlce jejich "aura" i humor trochu vyčpěly. Ačkoliv příroda a hezká hudba byly taky fajn. # - "So it's theoretically possible?" - "Well, it's theoretically possible in the same way as a manned mission to Mars is theoretically possible." # Děj mi svou atmosférou trochu připomíná Prázdniny. # [viděno: monitor, sluchátka, EN sub] # příběh 7 | hudba 7 | humor 4 | akce 1 | napětí 1 | pustil bych si znovu 7 ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (5)

  • Přibližně v polovině filmu přechází Alfréd Jones (Ewan McGregor) přes Millennium Bridge v Londýně. Jenže v dalším záběru, který nabízí pohled shora, vypadá mostní konstrukce úplně jinak, než ve skutečnosti. (Mara97)
  • Ewan McGregor se kvůli roli Dr. Alfréda Jonese musel naučit umění muškaření. (R´Hell)
  • Film je natočen na motivy knižní předlohy Paula Tordaye, která byla v České republice vydána pod názvem „Lov lososů v Jemenu“. (Willy Wonka)

Súvisiace novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (viac)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

07.07.2012

Volné seskupení čtyř jednosálových artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 12. do 18. července tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších… (viac)

Reklama

Reklama