Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Angel, patnáctiletý recidivista: napadení a krádež auta. Davis, šestnáct let: držení narkotik s úmyslem prodeje. Butch, sedmnáct let: napadení dozorce. Tito tři jsou posláni do nápravného zařízení Enola Vale v Montaně, kde jsou zařazeni pod dohled přísného, ale starostlivého dozorce Goodyeara. Butch může skončit ve vězení pro dospělé, a tak se snaží, aby se mu maléry vyhýbaly… dokud se však on a Davis nestanou předmětem bezohledného napadení jiného vězně jménem Banks. Neudají jej, ale po návratu ze samotky se Banks s Butchem utkají o vůdčí pozici. Stejně jako smečka nalezených psů zavřených v ohradě si mladí muži snaží udržet svá těla a duše nedotčené, ale každé další násilí bobtná se stále vzrůstající silou. (Zlín Film Festival)

(viac)

Recenzie (87)

laik_60 

všetky recenzie používateľa

Téda. Čo tí mladí herci v tomto filme ukázali, bolo úžasné. Po vzhliadnutí tohto filmu divák (ja teda áno) prestáva veriť v zmysel akýchkoľvek výchovných zariadení pre mladistvých, nehovoriac o väzniciach pre dospelých. Mal by byť premietaný povinne rodičom mladých delikventov , aby videli do čoho padajú ich deti a ako skončia keď zlyhajú rodičia, škola spoločnosť. Nič len surovosť, agresia bezcitnosť a ukrutná zvieracia pomsta. Vlastne neviem prečo zvieracia, len človek sa vie tak vyzúriť a a v amoku hrnčekom od kávy šalieť do druhého. Film udrží diváka v napätí do samého konca kedy vzbura mladých chovancov dáva už iba tušiť ako smutne to pre nich všetkých dopadne. Dávam viac ako 4 b. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý stojí predovšetkým na hereckých výkonoch, hlavne A. Butchera. A ako to už v takých väzniciach pre mladistvých chodí, je plný násilia, brutality a silných dramatických scén. Musím pochváliť aj casting vedľajších postáv, väčšina z tých výrastkov bola nesympatická už na pohľad, čo bolo v zaujímavom kontraste s hlavnou trojicou, ktorých si divák, aj napriek tomu čo sú zač, po čase aspoň trocha obľúbi a vo vzájomných súbojoch im potom drží palce. Škoda toho záveru, niečo podobné sa dalo čakať, no vadilo mi to nejednoznačné jednanie dozorcov s hlavnou postavou, chcelo to explicitu a žiadne ďalšie pochyby čo s ním bude ďalej. Uspokojivý koniec skrátka chýbal. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Reklama

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Chlapci, ktorých by ste v skutočnom svete nechceli stretnúť. Ale v tom nápravnovýchovnom ich hádam aj začnete ľutovať. Každý sa tam dostal za niečo, a nie každému ten pobyt v zariadení pomôže. Film vlastne iba ukázal, že prežije len ten najsilnejší, že zlo plodí zlo a pomsta tam má vždy svoje miesto. No a tí "lepší" si to vždy odnesú. Adam Butcher skvelý výkon, veľmi uveriteľný. ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Ctkj?? (Rozuměj: Co to, kurva, je??) Další sociologická agitka o vině fuj, fuj, zlého systému, který nejprve vyprodukuje a potom nemilosrdně semele ubohé, nevinné děti, které ani nemrknou okem a podřežou vám krk, když se na ně škaredě podíváte? Který systém patologické sociopaty nevytváří? Když některému z takovýchto andílku "schválně" sedmkrát spadne na kudlu někdo z vaší rodiny, budete přemýšlet a) O jeho účinné nápravě a návratu do společnosti b) O trhání nehtů a lámání v kole. ? I takový Ghándí by neuroticky obtahoval b). Filantropové, v tomhle případě jděte do prdele! Takoví zmrdi si peklo na zemi zaslouží! ()

KOZEL84 

všetky recenzie používateľa

Samotný film je celkem hodně předvídatelná stokrát viděná záležitost a jediné co z toho dělá záližitost (;)) jedinečnou,je Adam Butcher (to jméno sedí;D?).Ten se pro tuhle roli narodil a budu ho sledovat co předvede dál.Vražedný upřený pohled v krví podlitých očích a člověk vidí ten adrenalin a touhu ničit,bít a nic víc v hlavě.Exploze a totální zatmění.Ten jeho výraz je fakt mazec.Jako by sám nevěřil co se to s ním děje;)).Přitom vzhledem připomene hubenější a mladší verzi Liama Gallaghera (každopádně jasný anglánský grázl a čumím že je z Kanady).To snad ani nehrál.No líbil se mi hned ze startu;D.Bez něj tak za 3 ()

Galéria (84)

Zaujímavosti (5)

  • Hoci sa dej filmu odohráva v USA, tak celé natáčanie prebiehalo v kanadskej provincii New Brunswick. (MikaelSVK)
  • Na konci film je spomienka na Ngyuen Nuoc Luu. Bol to kameraman, ktorý zomrel štyri dni pred dokončením nakrúcania. (TomasB.)
  • Ve filmu si zahrálo mnoho skutečně odsouzených mladíků, z nichž mnozí jsou zpátky ve vězení. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama