Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračovanie životných osudov hrdinov filmu Medená veža. Dramatický príbeh dvoch chatárov z tatranskej Stratenej doliny začína ich prepustením z väzenia a návratom do rodnej dediny. Obaja chatári strávili za mrežami dva roky pre pašovanie - rozhodnú sa, že sa za to pomstia nadporučíkovi Pardekovi. (STV)

Recenzie (92)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Slabšie ako Medená veža, tá mala silnejšiu atmosféru. A bez Kvietika a Vášáryovej to je citeľné oslabenie hereckého ansámblu, hoci Rajniak s Mistríkom či Müller sú samozrejme jednými z top hercov, akých sme kedy mali. Známa vtipná scénka sa stala legendárnou a platí pre nositeľov nepohodlných názorov dodnes: Všetci ste počuli. Vyhrážal sa, že pašovať neprestane. - Že pašovať ? Ja som nič nepočul. Dedo Šimek, a vy ste počuli niečo ? - Ja synak, ja som ti hluchý ani poleno. Cha, cha, cha ... - Ani som tu dnes nebol. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Pokračovanie Medenej veže recyklovalo hlavný hudobný motív, postavy a zliezlo nadol nielen z hory do doliny ale aj kvalitatívne. Pritom to tak nemuselo byť. Takmer 2/3 času ukazujú postupný rozklad ľudí, ktorým zobrali zmysel žitia. Pašovacie fóriky sú len unavenou reakciou smutných chlapov. Umelecká filmová štúdia postupného alkoholického rozkladu sklamaných a mocou utlačených by bola skvelou poctou všetkým potácajúcim sa troskám, ktoré kedysi zažívali hviezdne hodiny, a ktorých sú plné odumierajúce stredoslovenské dediny. Podanie pomocnej policajnej ruky sľubne sa rozvíjajúci motív spoľahlivo znormalizovalo. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Pokračovanie slovenského veľkofilmu Medená Veža (1970). O málinko slabšie, ale nedalo sa hodnotiť horšie. Rovnako ako prvý diel, je možné označiť tento film za jeden z najlepších slovenských filmov. Celkom dobrý scenár, nádherná príroda, zaujímavé osudy hlavných predstaviteľov, ale najmä neúprosný boj medzi dvojicou chatárov a neústupčivým nadporučíkom Pardelom, musí svojou dramatickosťou upútať každého diváka. Brilantné výkony podali najmä hlavní predstavitelia Ivan Rajniak a Ivan Mistrík. Škoda že v tomto pokračovaní už nieje Pirin (Štefan Kvietik) a často rozmýšľam, aké by to bolo, keby bol aj v tomto dieli. Bolo cítiť z dvoch kamarátov, že im ich priateľ chýba a celkovo bol preto tento diel viac taký depresívnejší. V závere komentáru pochválim "Fantomasovskú závodnú scénu" ktorá proste nemá chybu a v dnešnej dobe vie riadne pobaviť. Rovnako ako škodovečka, ktorá vytiahla 140km/h. ()

Juto 

všetky recenzie používateľa

Toto je pokračovanie nádherného filmu ,,Medená veza". Bohužiaľ ,,Orlie pierko" stratilo väčšinu ducha svojho predchodcu. Veľké témy lásky a cti sú spracované akosi ironicky. V centre pozornosti je myšlienka: slobodný môžete byť len vtedy, keď budete dodržiavať pravidlá spoločnosti.,,Orlie pierko" nie je zlý ani otrepaný ako propagandistické filmy z 50. rokov. Chce to len ukázať, že polícia je dobrá, keď ste dobrým občanom. Za týchto okolností nie sú hory a príroda v tomto filme dôležité, aj keď som to chcel. Len vypĺňajú príbeh. 6/10 ()

zette 

všetky recenzie používateľa

Souhlasim, ze Medena veza je lepsi, i tak je Orlie pierko nadprumerny ceskoslovensky film. Opet nadherna hudba Zdenka Lisky, krasna priroda a vyborni herci. Scenar ma jednoduchou dejovou linii, ale dokaze zaujmout. Zde jeste Andrea Cunderlikova vypada jako takova seda myska, aby se jen o par let proslavila v roli atraktivni Iny v Nemocnici na kraji mesta. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (12)

  • Scény rychlé jízdy v horách v automobilu Škoda 100, se natáčely ve studiu, s nasnímaným pozadím krajiny kolem silnice . (M.B)
  • Filmovalo se i na železniční stanici Tatranská Lomnica. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama