Reklama

Reklama

Kriminálka Staré Mesto

(seriál)
  • Česko Kriminálka Staré Město
TV spot 4
Slovensko / Česko, (2010–2013), 12 h 19 min (Minutáž: 52–59 min)

Hrajú:

Zuzana Fialová, Matěj Hádek, Milan Lasica, Emília Vášáryová, Tibor Babarcai, Peter Šimun, Marián Slovák, Boris Farkaš, Táňa Pauhofová, Alexander Bárta (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(13)

Obsahy(1)

Sedemdielny detektívny seriál, zasadený do každodennej reality životom kypiaceho bratislavského Starého mesta.  Jeho hrdinami sú predovšetkým kriminalisti, pátrajúci po zločinoch, ukrývajúcich sa v zdanlivo pokojných uličkách historickej Bratislavy. Svoju úlohu však v seriáli zohráva aj pestrofarebná vzorka typických obyvateľov tejto malebnej štvrte, ľudí so svojimi rozmanitými, často i tienistými osudmi. Nielen drobné krádeže, ale aj vraždy z vášne, či škandalózne aféry s medzinárodným dosahom, stoja v centre tohto pútavého rozprávania, plného napätia, zaujímavých psychologických postrehov i nadľahčeného humoru.
Seriál vzniká na základe námetov skúseného kriminalistu, ktorý už niekoľko rokov vydáva bestsellery pod pseudonymom Dominik Dán a o ktorom sa už hovorí ako o slovenskom Ed McBainovi. Jeho spoluautorom je skúsený televízny scenárista Alex Koenigsmark.

Jednotlivé časti:  1. Prípad petrolejového princa
2. Prípad vysmiateho muža
3. Prípad zlatej smrti
4. Prípad červeného hada
5. Prípad tancujúceho fantóma
6. Prípad strateného syna
7. Prípad zamknutého kostola (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (14)

TV spot 4

Recenzie (123)

Autogram 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jeden z mála slovenských seriálových nadpriemerov. V záplave telenoviel vyplával na povrch a zaujme aj širokým hereckým obsadením, okrem asi všetkých mladých slovenských hercov a zopár českých sa predstavilo aj pár osvedčených mien zo staršej generácie. Príbehy a zápletky síce nie sú ako z prípadov Sherlocka Holmesa, ale komisára Rexa by som tu určite nevyťahoval. Fialovej rola Zuzany výborne sadla, nemusí sa vôbec hanbiť a naviac tam aj dobre vyzerá. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

LOL. Kriminalka stare mesto : to akoze vykradanie vsetkych moznych SI ES AJ a zasadene do prostredia Pastekova /Bratislavy/ so sucasnymi "celebritami" co sa premavaju po Panelakoch a podobnych fekaliach? Jedina vynimka je snad len herec Lasica /Srdecny pozdrav ze Zemekoule, Tri Veterani, Kto je za dverami/ ten je na rozdiel od tych "celebrit" skutocnym hercom. Ked vidim, jak sa fuchtle a cvarga z Panelakov, Ordinacii, VKV a podobnych "klenotov" pretrca aj v tomto, mam zlu naladu a chut vytat scenaristovi hajzlovou kefou po papuli. Na haku mam aj ucast precenovaneho Donutila /Dedictvi aneb Kurvahosigutntag/. Nasiel som vsak aj jedno pozitivum : atmosferu nocnej Bratislavy, ktora ma miestami nieco do seba. Preto 30 %. ()

Reklama

PatoP 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa je Kriminálka Staré Mesto nadštandartný a jeden z mála vydarených porevolučných seriálov. Nie je to žiadny papundekel typu Ordinácia, Panelák a podobne. Zápletky sú zaujímavé a napínavé, no a nechýba tu dokonca ani také ojedinelé korenie v dnešných seriáloch ako je humor. A navyše mám aj slabosť pre podľa mňa najkrajšiu slovenskú herečku Zuzanu Fialovú. Takže tvorcom môžem iba gratulovať. ()

Colour 

všetky recenzie používateľa

Obdivujem ľudí, ktorí keď seriál hral ledva 30 minút, dali 2* a menej. Seriál je skutočne podpriemerný, no oproti slovenským a českým seriálovým brakom sa vytiahol na priemer. V tejto dobe najlepší slovenský krimiseriál (to sme na tom biedne). 100-krát lepší než dvadsaťminútové krimi, v ktorých herci texty recitujú, nehrajú a ešte k tomu scenár je brak. Tu sú herci priemerní, scenár tiež, prostredie... Mnohí nadávajú, že podozrivých je málo. Vadí to i mne, no na druhej strane CSI sú také isté. Vyšetrovanie je nudné, námety okukané, dej jak by dál. Mnohé prvky sú okukané od Ameriky (uväznenie otca hlavnej hrdinky; otec jej poradí tajomného muža, ktorý môže dokázať otcovu nevinu a dohodne si stretnutie atď) Nie je nič horšie ako kopírovať od USA. To nevedia robiť niečo skutočne kriminálne, reálne a na naše pomery? 50% ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Síce žiadna sláva, ale aspoň snaha. Keď už nič iné, tak aspoň pokus skopírovať tentokrát iný žáner... Uznávam, že kriminálky teraz letia, že ich výroba nie je taká náročná ako u iných žánrov aj že mnoho originálneho sa v nich vymyslieť nedá, naši tvorcovia ju však dokázali obohatiť o prvky, ktoré vedia najlepšie = vzťahové a rodinné. Inak nechápem, k čomu je dobré, keď máme milión dielov Bruckheimerových peciek. ()

Galéria (110)

Zaujímavosti (4)

  • Na výrobe seriálu sa podieľal známy autor detektívnych románov Dominik Dán. (R4D0)
  • V pátém díle je pachatel spoután náramky s rukama před tělem, avšak v dalším záběru má spoutané ruce za zády. (sator)
  • Jméno scenáristy Dominika Dána je umělecký pseudonym autora, který svou totožnost pečlivě tají. Jelikož zná detailně jednotlivé kauzy, spekuluje se, že jde o bývalého nebo stále aktivního kriminalistu. (Olík)

Reklama

Reklama