Reklama

Reklama

Kriminálka Staré Mesto

(seriál)
  • Česko Kriminálka Staré Město
TV spot 3
Slovensko / Česko, (2010–2013), 12 h 19 min (Minutáž: 52–59 min)

Hrajú:

Zuzana Fialová, Matěj Hádek, Milan Lasica, Emília Vášáryová, Tibor Babarcai, Peter Šimun, Marián Slovák, Boris Farkaš, Táňa Pauhofová, Alexander Bárta (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(13)

Obsahy(1)

Sedemdielny detektívny seriál, zasadený do každodennej reality životom kypiaceho bratislavského Starého mesta.  Jeho hrdinami sú predovšetkým kriminalisti, pátrajúci po zločinoch, ukrývajúcich sa v zdanlivo pokojných uličkách historickej Bratislavy. Svoju úlohu však v seriáli zohráva aj pestrofarebná vzorka typických obyvateľov tejto malebnej štvrte, ľudí so svojimi rozmanitými, často i tienistými osudmi. Nielen drobné krádeže, ale aj vraždy z vášne, či škandalózne aféry s medzinárodným dosahom, stoja v centre tohto pútavého rozprávania, plného napätia, zaujímavých psychologických postrehov i nadľahčeného humoru.
Seriál vzniká na základe námetov skúseného kriminalistu, ktorý už niekoľko rokov vydáva bestsellery pod pseudonymom Dominik Dán a o ktorom sa už hovorí ako o slovenskom Ed McBainovi. Jeho spoluautorom je skúsený televízny scenárista Alex Koenigsmark.

Jednotlivé časti:  1. Prípad petrolejového princa
2. Prípad vysmiateho muža
3. Prípad zlatej smrti
4. Prípad červeného hada
5. Prípad tancujúceho fantóma
6. Prípad strateného syna
7. Prípad zamknutého kostola (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (14)

TV spot 3

Recenzie (123)

gilmore_girl 

všetky recenzie používateľa

Nevypada to tak spatne, prestoze ceske a slovenske kriminalky jsou vzdycky jaksi suche... tady se alespon objevuje spousta zajimavych hercu (treba Zuzanu Fialovou jsem videla poprve a musim rict, ze je dobra, dale zname firmy jako Vasaryova a Langmajer a dalsi). Bohuzel pribehy jsou nudne a herci nemaji moc prostoru... predvadi se vic v soukromem zivote nez v kriminalistice, coz je u kriminalky velke minus. ()

klerik

všetky recenzie používateľa

Nemôžem si pomôcť, ale pre mňa osobne to vyzerá na najväčšie fiasko posledných rokov... Je to ako Komisár Rex bez komisára Rexa... Triviálne(!) kriminálne zápletky, prepchanosť zmámymi tvárami (a z toho vyplývajúca značná zbytočnosť niektorých scén a postáv), malá vierohodnosť Zuzany Fialovej, zdĺhavosť, nevyužitie retro atmosféry a vzápätí nevyužitie "akčných" moderných prvkov... Zlaté V MENE ZÁKONA...___Pár epizód sa napokon podarilo, čím to je, že Slovenská televízia má začiatky takmer všetkých svojich seriálov také slabé??? ()

Reklama

kinderman 

všetky recenzie používateľa

Je to problém, když máte postavit seriál na nesympatické herečce, jejíž jedinou polohou je permanentní naštvanost a z té vyplývající způsob mluvy- kulometná kadence dohnaná za hranici srozumitelnosti. První 4 epizody nic zvláštního, jako by se tvůrci nedokázali rozhodnout, zda to bude spíš o případech, nebo o vztazích (ač díl trvá hodinu, připadá mi stopáž vždy dvojnásobná). Nejpřirozenější herec jednoznačně M.Hádek, proto ta užovka v autě ve 4.epizodě?! ()

Darckol 

všetky recenzie používateľa

Nuž čakal som niečo viac... Príbehy jednotlivých častí sa extrémne nevyvažovali z priemeru, občas ma síce nejaký zvrat prekvapil, ale ináč ma potešil len Milan Lasica (zaujímavá a dobre zahraná postava). Fialová mi dosť vadila a jej rodinné vzťahy mi pripadali ako násilne vsadené do príbehu, na druhej strane český kolega bol v pohode. Ostatní policajti boli pramálo rozobraní, takže v konečnom zúčtovaní 5,0/10 Na Mesto tieňov to má na hony ďaleko. ()

2-Xtreme 

všetky recenzie používateľa

Slovenské odsúdené panelákové seriály, ktoré ordinujú v ružovej záhrade nesledujem. Pri tomto som spravil výnimku, pretože za scenárom stojí skvelý spisovateľ Dominik Dán. A práve tento človek tú našu tvorbu ako tak okorenil o neokukanost. Kto čítal Dánove knihy, všimol si spojitosti s postavami a iné vychytávky, no predovšetkým si všimol, že slovensko je stále moc konzervatívne. Je škoda, že seriál je (zatiaľ) okresaný o štipľavé dialógy a čierny humor ako v Dánových knihách. Na prvý pohla nejde o žiadnu svetobornú vec, no v dnešnej slovenskej tvory je to asi to najlepšie čo sa na obrazovky dostalo. Herci na čele v Fialovou nepôsobia strojene a dej pilotu i keď bol lineárny, bol zaujímavý. Som zvedaví čo povedia ďalšie diely a zatiaľ aspoň palec hore. Len dúfam, že tvorcovia nesklamú a predvedú viac než len manžela, ktorý vraždí, pretože manželka spí s jeho kamošom. ()

Galéria (110)

Zaujímavosti (4)

  • V pátém díle je pachatel spoután náramky s rukama před tělem, avšak v dalším záběru má spoutané ruce za zády. (sator)
  • Na výrobe seriálu sa podieľal známy autor detektívnych románov Dominik Dán. (R4D0)
  • Jméno scenáristy Dominika Dána je umělecký pseudonym autora, který svou totožnost pečlivě tají. Jelikož zná detailně jednotlivé kauzy, spekuluje se, že jde o bývalého nebo stále aktivního kriminalistu. (Olík)

Reklama

Reklama