Reklama

Reklama

Halloween

  • Česko Halloween (viac)
Trailer 10

Obsahy(1)

Pred štyridsiatimi rokmi dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) ako jedna z mála prežiť zabíjanie vraha s maskou Michaela Myerse. Útok, ktorý sa odohral cez halloweenovskú noc, v nej však zanechal hlboké jazvy na duši. Od noci, počas ktorej vyšinutý mladík dobodal jej priateľov, len aby mohol pripraviť o život aj ju, sa dôsledne pripravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v dome plnom dômyselných pascí, zúfalo si nerozumie s dcérou (Judy Greer), ktorá ju kvôli tejto posadnutosti považuje za blázna, a veľmi ťažko si hľadá aj cestu k dospievajúcej vnučke. To všetko aj napriek tomu, že Myers prežíva v jednej z najprísnejšie strážených psychiatrických liečební a možnosť jeho úteku je len teoretická. Blíži sa však Halloween a všetky Lauriine obavy sa rázom zhmotnia po havárii autobusu, ktorý prevážal nebezpečných psychiatrických pacientov do nového ústavu. Niektorým z nich sa podarilo utiecť. Michael Myers bol medzi nimi a svojej nezdravej fixácie na Lauriu sa nezbavil. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (11)

Trailer 10

Recenzie (632)

T2 

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet $10miliónov║Tržby USA $159,342,015║Tržby Celosvetovo $255,614,941▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $13,221,065║ Tržby za predaj DVD v USA $10,467,887║ Zas sme dobre drúzgli na papuľu. To ako tvorcovia myslia vážne, túto sebaparódiu bez kúska dobrého napätia. Po celý čas to prehráva, nedokáže uchopiť tému. David Gordon Green je neschopák, čo už nejeden krát presvedčivo predviedol, raz sa mu čosi málo podarilo zbúchať(Joe) ale ináč dostať dôveru a natočiť podobne zbytočnú samoúčelnú sucharinu ako od Zombieho to chce teda žalúdok. Herci hrajú strašne alebo lepšie povedané úplne tápajú vo svojich úlohách, skôr to pripomenie úroveň paródie ako je Scary Movie. Jedine čo tu je zaujímavé je hudobný motív ale naokolo nič konzistentné, márne som čakal či sa to na niečom chytí a začne odrazu fungovať aspoň sporadicky, márna snaha, strata času. Záver to úplne priklincuje. Pekne to dodrbkali. /25%/ ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Očakávaná nostalgia sa veru nekonala a dejová línia Laurie Strode je postavená tak trochu na hlavu. Svoj život obetovala tomu, aby naučila svoju dcéru brániť sa pred zlom/Michaelom a nakoniec sa ani jedna z postáv nespráva v akcii racionálne. Michael navyše pri vraždení nepoužíva žiaden špecifický kľúč, pričom sa prapodivnou náhodou zameria práve na okolie Laurinej vnučky a k Laurinmu domu sa dostane úplnou zhodou náhod. Samotný Myers je síce v boji oproti každému výsostne OP, ale chýba mu akýkoľvek náznak stratégie, a tak sa len náhodne potuľuje vraždí, pričom úplnou náhodou zväčša narazí na väčšinu hlavných postáv. Všetky tieto logické kiksy mi nedovolili užiť si nový Halloween naplno. ()

Reklama

mchnk 

všetky recenzie používateľa

Atmosféra založena jen na nostalgickém nádechu této sáhodlouhé série, zajímalo by mne, jestli tato zbrusu nová Michaelova vyvražďovačka dala znalcům něco nového, třeba pohled do jeho mysli plné zloby, jež proměňuje ve skutečnost. U mě nic, já zhlédl jen klasický příběh, ve kterém má, vždy na správném místě se objevující, vrah nejdříve navrch a krom novorozeňat v postýlkách či malých koledníků bezmyšlenkovitě podřeže každého na potkání. Nakonec si ho vychutnají ženy tří generací. Omlouvám se fanouškům, ale jedno zhlédnutí mi bohatě stačilo. [Kino Citadela] ()

Rominator 

všetky recenzie používateľa

Sériový vrah Michael Myers se po čtyřiceti letech strávených na psychiatrickém oddělení v nemocnici dostávává po nehodě autobusu, který ho měl odvézt do jiného zařízení na svobodu a opět za sebou zanechává mrtvá těla svých obětí... Ke čtyřicetiletému výročí nemohl snímek Halloween (1978) dostat důstojnější nebo lepší pokračování. Je tam vše potřebné Jamie Lee Curtis, ikonická halloweenská maska a hudební motiv. „Co budeme dělat? Zrušíme Halloween?“ ()

Rimsy 

všetky recenzie používateľa

Green dokáže i zbytečným vedlejším postavám dát jednu sympatickou scénu, po níž budete doufat, aby zrovna tohohle nebožáka nechal maskovaný golem na pokoji. Ale v souladu s pravidly subžánru, z nichž moc často nevybočíme, nemá naprostá většina z nich šanci. Samozřejmě až na nezlomnou Jamie Lee Curtis, která poněkolikáté a zase z trochu jiného úhlu čelí řádění svého soka. Zároveň stihne i v souladu s dobovými požadavky stát v čele girl power, jež musí zachránit bezmocné či neschopné chlapy. Inu, Green dokázal vystihnout dobu a prostřednictvím osvědčených metod v aktuálním hávu vlastně definovat leccos z dnešní doby i žánru. Dobře odvedená práce, ale za mě se žádné zpovykané nadšení nekoná. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (32)

  • Na začátku filmu navštíví Laurie (Jamie Lee Curtis) reportéři. Je zřejmé, že se musí projet branou, kterou je nutné otevřít z domu. Ke konci ale přijede Michael (James Jude Courtney) v policejním voze, aniž by mu kdokoli bránu otevřel. Podobně vnučka Allyson (Andi Matichak) při útěku z policejního auta lesem prostě proběhne přes střelnici až k domu, aniž by musela překonat jakýkoliv plot. (Guilemot)
  • V čase 01:03:00 si můžeme všimnout, že mrtvola pověšená na dveřích má na rameni napsáno: „10–31–18“, což je datum Halloweenu (31. 10. 2018). (Simex_)

Súvisiace novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (viac)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (viac)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (viac)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (viac)

Reklama

Reklama