Reklama

Reklama

Stará dobrá kapela

(divadelný záznam)
všetky plagáty

Obsahy(1)

Záznam prenosu divadelného predstavenia z Malej scény SND v Bratislave. Približuje životné osudy bývalých spolužiakov, maturantov po 50 rokoch, ktorí na sklonku života začínajú chápať svoje priateľstvo ako to najcennejšie, čo poznali. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (8)

Willy Kufalt 

všetky recenzie používateľa

,,Človek začne chápať život, až keď mu smrť sedí za krkom." Jubilejné stretnutie spolužiakov po rokoch so symbolickou nostalgiou, ale aj opätovným hľadaním zmyslu života, priateľstva, lásky a čestnosti aj v tom najstaršom veku a súčasne snaha vyrovnania sa s minulosťou, to je obsahom nadčasového príbehu plného hlbokých myšlienok. Od jeho dátumu síce už uplynulo pár desiatok rokov, ale stále má toľko čo povedať ďalším generáciám a nesie v sebe posolstvo pochopenia medziľudských vzťahov. ,,Hambíme sa za to, čo je v nás čisté a dobré a keď sa konečne odhodláme, je neskoro." ... Tento krásny námet spracoval renomovaný český scenárista Jiří Hubač spracoval pre televíznu hru Nezralé maliny (1980), o pár rokov na to bola naštudovaná súčasne v pražskom Národnom divadle (Hrušínský, Růžek, Kemr a hosťujúci Vlastimil Brodský; pre TV bohužiaľ nenatočenú) a s rovnako skvelým obsadením aj v SND v Bratislave. Záznam predstavenia nesie v sebe vrcholný herecký koncert "starej dobrej kapely" slovenskej divadelnej scény, pánov Chudíka, Valacha, Machatu, Pántika a Viery Strniskovej. Skvele prepracované postavy piatich maturantov, ktorí počas príprav jubilejného večierku prechádzajú zložitými, vážnymi, trpkými, ale občas i veselými situáciami. Scéna nad spomienkami na minulosť a vzdaním pamiatky zosnulých spolužiakov po rokoch symbolicky dostáva s odstupom času novú hodnotu a tou je pocta tejto neopakovateľnej hereckej generácie. S nostalgiou i humorom... ()

dyfur 

všetky recenzie používateľa

...slovenská varianta Hubačových Nezrelých malín .Prvý krát som k tomu pristupoval s dešpektom s tým ,že Nezrele maliny - sa nedajú prekonať.Po pozretí som zistil,že to nie je lepšie ani horšie ako Nezrelé maliny.Je to iné-rovnako dobré.Obsahovo bohatšie - tým pádom dlhšie - a na prekvapenie i vtipné i ľudské . ()

dr.fish 

všetky recenzie používateľa

Srovnávám-li s Nezralými malinami, tato verze vychází mi jako lepší. Tak nějak víc lidská, méně ubrečená. Překvapili mne všichni herci v mužských rolích, asi proto, že nemám přehled ve slovenské tvorbě a znám je jen z českých filmů. Dvě hodiny utekly jako voda. 80% ()

Reklama

Reklama