Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeseň 1939, začiatok 2. svetovej vojny. Plukovník Roy Cronin (Robert Taylor) sa cestou do Francúzska zastavuje na moste Waterloo a spomína, ako tu pred viac ako dvadsiatimi rokmi stretol počas leteckého poplachu mladú baletku Myru (Vivien Leigh), ktorej pomohol dostať sa do krytu. Roy a Myra si padnú do oka a Roy ju požiada o ruku. Predtým, než stihnú uzavrieť sobáš, Roy náhle odchádza na front. Myra v snahe rozlúčiť sa s Royom zmešká vystúpenie, čo ju stojí miesto v baletnom súbore. Spolu s ňou vyhodia aj jej priateľku Kitty, ktorá sa ju snaží zastávať. Obe sa snažia nájsť inú prácu, ale márne, a tak sa ocitajú v chudobe.
Jedného dňa prichádza zo Škótska do Londýna Royova matka, aby sa stretla s Myrou. Tá sa v novinách dočíta, že Roy je vyhlásený za mŕtveho, pred Royovou matkou však túto správu zamlčí. Jej podivné správanie však Royovu matku znechutí a donúti ju odísť zo stretnutia. Myra od žiaľu ochorie a Kitty sa dáva na prostitúciu, aby získala peniaze na jej liečbu. Po zotavení Myra zisťuje, čím sa Kitty živí, a keďže sama nemá dôvod na život, pridá sa k nej.
O rok neskôr sa Roy vracia z vojny a na stanici stretáva Myru, ktorá tu hľadá klientov. Roy, nič netušiac o Myrinom spôsobe života, je presvedčený o tom, že Myra tu naňho čaká. Vezme ju na rodinný majetok do Škótska a Myra presviedča samu seba, že ešte môže byť šťastná. Čoskoro však zisťuje, že jej minulosť môže Royovi ublížiť, preto sa ku všetkému prizná Royovej matke a uteká naspäť do Londýna. Roy sa ju s pomocou Kitty, ktorá mu odhalí Myrinu minulosť, rozhodne nájsť. Myra v zúfalstve spácha samovraždu; hodí sa pod auto na slávnom moste Waterloo. (Michal74)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (24)

Martin741

všetky recenzie používateľa

Maloco pribehov z druhej svetovej je kvalitnych. Tuna je jeden z nich. Velka laska  a v pozadi uz notoricky zname udalosti. Ktore su ale tam, kdesi daleko, tam sa bojuje, taketo pribehy pisal sam zivot - vyhadzovy z prace su bezne i v reali, chudoba, prostitucia, navrat domov ......  hodne depresivny koniec, aj preto dam vysoke hodnotenie  84 % ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Na první pohled se to tváří jako celkem obyčejná romance, ale postupně se ukáže, že v tomhle příběhu je mnohem více. I když není vyloženě explicitní a nic zde není řečeno naplno, to naznačování a to, jak jsou postavy zahrány, dává jasnou výpověď o tom, o čem vlastně snímek je. Skvělý závěr, který jsem ani nečekal. ()

Reklama

Orlau32 

všetky recenzie používateľa

Krásný romantický válečný film. Byl natočen za války ve Spojených státech a ikdyž USA ještě nebyly vtažené do válečného konfliktu 2.svět.války,přesto jakoby hrozné tušení nebo předzvěst zla z tohoto filmu sálá. Film, jenž rozplakal tisíce žen v kinosálech, když Vivien LEIGH tančila na rozloučenou se svou láskou Robertem TAYLOREM "valčík na rozloučenou". Ostatně ústřední melodie tohoto filmu provází už 3 generace na plesech nebo jiných zvláštních příležitostech. **Orlau32** ()

Mirokukii 

všetky recenzie používateľa

Co napsat..., asi že mé romantické já dostalo zas jednou naloženo. Snímek si mě získal od prvního okamžiku, kdy k vojákovi začaly promlouvat vzpomínky. Skvostný milostný příběh s velkou dávkou osudovosti z důvodů těžkých válečných časů. Nešetří se tu láskyplnými okamžiky jako jest. vášnivý polibek v dešti, zbrklá touha po sňatku a samozřejmě ten nejdojemnější taneček jaký si můžete představit. Spousta sympatických postav, krom jedné seschlé stařeny, dokonalý ústřední pár, který zařazuji k mým nejoblíbenějším a nervy drásající závěr, kdy jsem doufal opravdu moc. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

S romantickými filmami to mám ťažké. Vždy u nich zafunguje moja osobná predstava, moja osobná skúsenosť. A tak, na rozdiel od ostatných filmov, ktoré rozdeľujem na vynikajúce, dobré, priemerné a zlé, romantické filmy delím na tie, ktorým verím a na ostatné, v ktorých pociťujem hru na city, neprirodzenosť a faloš. To je aj prípad Valčíku na rozlúčku. Dej je ako z červenej knižnice, hrajú v ňom pekní herci, hrá k tomu podmanivá hudba, aj tragický záver sa k tomu hodí. Ale nezaujal ma, i keď verím, že ženy z generácie mojich rodičov odchádzali z kina rozrušené a s premočenými vreckovkami. ()

Galéria (65)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama