Reklama

Reklama

V ringu s Alim

  • Česko Muhammad Ali: Tváří v tvář (viac)

Obsahy(1)

Portrét legendárneho boxera Muhammada Aliho. Dokument o fenomenálnom boxerovi, ktorý bol svojho času neporaziteľný. Nad súpermi vynikal rýchlosťou aj inteligenciou. Svoju pozíciu výnimočného človeka využil aj na boj proti vojne vo Vietname. Dokument je spracovaný zaujímavou formou. Autentické zábery zo zápasov sa striedajú s výpoveďami jeho súperov, trénerov a priateľov, z ktorých i po mnohých rokoch cítiť rešpekt k Muhamedovi Alimu- Cassius Clayovi. (STV)

(viac)

Recenzie (61)

radektejkal 

všetky recenzie používateľa

Vzpomínka na mládí, nic víc, ale zapůsobila. Sledoval jsem (v tisku) jeho (Cassiuse...... Claye, potomka otroka, či později Muhammada Aliho, který se prohlašoval za svobodného člověka, dílem vzhledem penězům, které za své rány - sem a tam - stržil) souboje se Sonny Listonem, a později - už nejasně - s Joe Frazierem. Další jeho osudy byly pro mě nové, a kupodivu stále napínavé. I to, jak žil později, jsem se dozvěděl až nyní. Pyšná baletka z ringu. Alláhův prorok mezi provazy. ()

Kofolacik 

všetky recenzie používateľa

Po serii dokumentov o Alim: Muhammad Ali: The Greatest, Muhammad Ali: The Whole Story, When We Were Kings a Mannov "Ali", som mal toto ako finalnu kapitolu. Tento film dava dvojity vyznam cloveku ktory si naozaj o Alim daco pozrel, a pozna ludi ktory v tomto filme vystupuju. Najvacsie legendy boxu ktore proti nemu mali tu "cest" bojovat. Ali bol nielen the greatest boxer of all time alebo the greatest fighter, bol to jeden z najuzastnejsich a najuprimnejsich ludi aki kedy zili, a naozaj sa s nim tuzim jedneho dna stretnut. Poslednych 10 minut filmu, a potom aj 10 minut po filme, som plakal nad neuveritelnym zivotom tohoto skutocneho hrdinu a sampiona. ()

Reklama

majo25 

všetky recenzie používateľa

Výborný dokument o Clayovi, tak trochu inak, z pohľadu jeho súperov. A tí sú sympatickí teraz už dedkovia, ale huba im ide ako za mlada, k tomu pridajú aj zopár boxérskych úderov, pikantných osobných skúsenosti o Clayeovi. Chválim veľmi dobrú hudbu a tiež dej dokumentu, ktorý speje od niekaľ niekam. Občas trasúca sa kamera až tak neškodí, ešte že nie je taká intenzívna. Všetko je to výborne podoplnané zábermi zápasov v ringu, ktorých mohlo byt aj viac. Hodnotenie: 95% ()

Mr.Roman 

všetky recenzie používateľa

Všetko podstatné a potrebné už stihli povedať predošlé dokumenty, ktoré navyše svojím obsahom boli oveľa zaujímavejšie. Tu sa hraje na notu, ktorú výstižne na konci vyjadrí jeden z Aliho súperov: "Keď nemôže hovoriť on, sme tu my aby sme hovorili za neho.", no na ňom boli vždy najzaujímavejšie jeho výroky a jeho fantastický pohľad na vec. Čo však dokumentu nejde uprieť je zaujímavý štýl a aspoň snahu zaujať niečím novým. ()

vander19 

všetky recenzie používateľa

O Muhammadovi Alim som prvý krát počul ako 10-ročný chalan. Odovzdával vtedy zlatú medailu na OH v Atlante v roku 1996. Komentátor opisoval jeho chorobu a aj výsledky čo vo svojej kariére boxeristu dosiahol. Potom som celý život v spravodajstve, na nete a v novinách sledoval jeho život s chorobou. Občas niečo bolo odvysielané z jeho kariéry, zápasy a tak, ale nebolo toho moc. Je paradoxom, že v ringu som ho prvý krát videl na X-boxáckej hre Figh Night. Vtedy som sa rozhodol, že sa viac dozviem o jeho kariére. Stiahol som si tento film a včera ho konečne pozrel. Musím uznať tvorcom super nápad, že o ňom hovoria jeho bývalí súperi. Ukazujúce shoty sú perfektné. Len ma mrzelo prečo neukázali aj tú časť jeho života ako zahodil olympijskú medailu. Športové výkony sa striedali na plátne s tými politickými, jeho bojom za černoškú komunitu a toto dovtedy ako som videl tento "film" bola pre mňa brána zamknutá. Odomkol som ju a trošku na neho zmenil názor, hlavne na tie jeho velkohubé vyhlásenia, nevedel som o ňom, že takto o sebe bude hovoriť, chváliť sa, zosmiešňovať kolegov. Zrejme to ale patrí ku tomuto športu. Ako chlapíka trpiaceho Parkinsonom som si ho počas kariéry predstavoval ináč. Aj za toto aj za perfektne odvedenú prácu patrí tvorcom moje veľké DíKY... ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama