Reklama

Reklama

Série(8) / Epizódy(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (260)

megacik 

všetky recenzie používateľa

Séria 1 - 100%, Séria 2 - 100%, Séria 3 - 50% a ostatné série..... odpad, odpad, odpad, odpad, odpad. Priemer  31%, dve hviezdy.   V prvých dvoch sériach máte okrem nápadu, ešte aj absolútne skvelý hudobný podmaz, ktorý sa pomaly začal vytrácať v priebehu 3. série, až sa nakoniec vytratil úplne.  Nechápem, prečo zničili to, čo tak krásne fungovalo, a čo dávalo tomuto seriálu dušu, tú neopakovateľnú atmosféru....pustili sa asi do toho nejakí kvázi umelci a z umeleckého diela vyrobili bezduchý brak.  Ešte aj tie reklamy v roku 2020-2023 sú také priblblé. Kedysi to boli dvaja babráci, čo nás tak skvele bavili, a od roku 2020 sú z nich zrazu už "šikovní majstri, a odborníci"...a to úplne vážne, bez štipky irónie, ktorá by to celé vysvetlila, a následne to potom  vyzerá, ako by si z nich deti mali brať príklad, a čo tak vidím súčasnú generáciu, tak si pravdepodobne aj berú. ()

SONY_ 

všetky recenzie používateľa

Pata a Mata zbožňuji pořád. Prostě ty jejich kutilské nápady nemají chybu. Jako malý jsem s nimi strávil hodně krásného času, dnes samozřejmě už tolik ne, ale kdykoliv si je rád pustím. Jednoho času jsem sledoval i parodie na ně, ale originální bez mluvení jsou nejlepší. Navíc to má v podstatě už dnes i legendární hudbu, která k tomu prostě patří. A je to! /95%/ ()

Reklama

marrrrian 

všetky recenzie používateľa

Tí dvaja sú takí tupci, že degradujú celý seriál, čo je zle, keď je na tej ich nešikovnosti vlastne vystavaný. Bolo by ale krivdivé ho zatratiť, lebo tí dvaja majstri sa ozaj snažili niečo dokázať a mnohokrát sa im to nedarilo takým fenomenálnym spôsobom, že to tvorci museli mať z reálneho života :)) ()

Fryštok 

všetky recenzie používateľa

Pat a Mat je další z mých oblíbených filozofických seriálů, u kterých se vždy velice rád totálně ponořím do děje a užívám si naprostou tvůrčí genialitu, která se na mě valí ze všech možných stran i úhlů. Jako dítě jsem tento seriál měl velice rád, ale teď, když jsem starší a dokážu myslet více komplexněji, tak si uvědomuji, že je tento seriál víc než jen obyčejný seriál pro malé děti. Ve skutečnosti je to jedinečné umělecké dílo, které právoplatně spadá mezi nejlepší československé seriály všech dob. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pri hodnotení tohto konkrétneho titulu som akosi v rozpakoch. Nie preto, že by som mal problém vyjadriť sa ku kvalite tohto animovaného seriálu alebo ku tomu ako som sa pri ňom bavil. V tom mám celkom jasno. Príbehy dvoch nešikovných majstrov Pata a Mata ma dokázali väčšinou vždy dobre pobaviť. Ako decko som sa na nich vyslovene tešil, keď to bežalo ako večerníček a aj teraz v dospelosti si rád občas pozrem niektorú epizódu, keď na ňu náhodou natrafím. No nejde mi do hlavy prečo sa tu (na csfd) dajú hodnotiť a komentovať niektoré časti tejto serié ako samostatné snímky a popri tom sa tu môžem ešte ku tomu vyjadriť aj ako ku celku. V tom mám trocha chaos. *** ()

Galéria (111)

Zaujímavosti (84)

  • Jedna z menších politických stran chtěla použít Pata ve svém předvolebním šotu, ale ačkoliv nabídka byla velmi lukrativní, syn autora seriálu Marek Beneš ji odmítl. (Pierre)
  • Pat a Mat má cez 130 častí a s touto minutážou sa radí medzi najdlhšie české večerníčky. (EvilMatus)
  • V momentoch, keď po originálnych a väčšinou neefektívnych spôsobov riešenia problémov prirodzene očakávame happy end, sa náhle dostaví prekvapivý zvrat k horšiemu. Príkladom je epizóda Maľovanie (1982), v ktorej po vybielení obývačky a následných úpravách rôznymi umeleckými motívmi kvôli zabudnutiu na kuracie mäso v rúre, je celá obývačka začiernená od dymu. To platí najmä pre staré epizódy seriálu. (MerlinPolcic)

Reklama

Reklama