Reklama

Reklama

Série(8) / Epizódy(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (261)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pri hodnotení tohto konkrétneho titulu som akosi v rozpakoch. Nie preto, že by som mal problém vyjadriť sa ku kvalite tohto animovaného seriálu alebo ku tomu ako som sa pri ňom bavil. V tom mám celkom jasno. Príbehy dvoch nešikovných majstrov Pata a Mata ma dokázali väčšinou vždy dobre pobaviť. Ako decko som sa na nich vyslovene tešil, keď to bežalo ako večerníček a aj teraz v dospelosti si rád občas pozrem niektorú epizódu, keď na ňu náhodou natrafím. No nejde mi do hlavy prečo sa tu (na csfd) dajú hodnotiť a komentovať niektoré časti tejto serié ako samostatné snímky a popri tom sa tu môžem ešte ku tomu vyjadriť aj ako ku celku. V tom mám trocha chaos. *** ()

MerlinPolcic 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Geniálni úkaz Československa. Hoci všetko nakoniec poserú, ich práca má niečo do seba, pretože oni dokážu domrviť aj to, čo sa domrviť nedá :DDD . Sú taktiež ukážkou toho, že rôzne veci (mixér, antény, autá, nábytok atď.) už nikdy nebudú také aké bývali za komunizmu. Jedná sa o prvý seriál, ktorý som vôbec sledoval. A na záver ešte otázka: Kedy už konečne dostanú Nobelovú cenu ??? xDDD 100% ()

Reklama

lamps 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak tohle je pro mě naprostá srdcovka. Co ti dva už všechno zbabrali, a stejně mě nikdy nepřestanou překvapovat. Člověk by čekal, že z toho vyrostu a budu se na to dívat trochu víc skepticky, ale když to prostě nejde, já se můžu vždycky smíchy potrhat. A jen tak pro zajímavost... Na dovolené v Chorvatsku jsem brousil na nějakejch arabskejch kanálech a mezi všemi lehce oděnými dívkami vrhajícími vyzývavé pohledy, koho nevidím... Pat a Mat osobně! ()

marrrrian 

všetky recenzie používateľa

Tí dvaja sú takí tupci, že degradujú celý seriál, čo je zle, keď je na tej ich nešikovnosti vlastne vystavaný. Bolo by ale krivdivé ho zatratiť, lebo tí dvaja majstri sa ozaj snažili niečo dokázať a mnohokrát sa im to nedarilo takým fenomenálnym spôsobom, že to tvorci museli mať z reálneho života :)) ()

DansteR 

všetky recenzie používateľa

Spolu s krtečkem snad nejlepší večerníčkový seriál. Výraz jak ty dva nazvat snad neexistuje, kombinace vrozeného kutilského talentu, spousty neproveditelných teoretických plánů a k tomu dostatek vybavení na úplně všechno. Ti dva by se hodili do dnešního světa, aspoň trochu by tu udělali pořádek a my bychom si z nich měli vzít příklad, ať je výsledek jakýkoliv měli bychom být stejně spokojení tak jako oni. :-D 100% ()

Galéria (111)

Zaujímavosti (89)

  • V Holandsku má seriál pod názvem Buurman en Buurman obrovskou popularitu. Kees van Dijk se synem Bramem se dokonce nechali inspirovat některými vynálezy Pata a Mata – pustili se do jejich reálné podoby. Pod názvem Voor Mekaar! natočili přípravu obraceče palačinek a zahradního kolotoče ze sušáku na prádlo. Kees byl tím zručnějším a byl to on, kdo pro experimenty poskytl vlastní dílnu. Video je dostupné na sociálních sítích. (Robbi)
  • 50. epizóda Karty bola dokončená v roku 1998 niektorými členmi pôvodnej spoločnosti AIF Studio, pripravovaná Lubomírom Benešom, ktorý začal s novým formátom seriálu. František Váša bol režisér, scenárista a animátor tejto epizódy. Epizóda Karty však vznikla po smrti Lubomíra Beneša bez súhlasu jeho dedičov. Kým táto neautorizovaná epizóda nebola v Česku nikdy odvysielaná ani zahrnutá na DVD, v zahraničí sa epizóda svojho uvedenia dočkala. Na rozdiel od predchádzajúcich epizód táto epizóda bola nafilmovaná vo formáte 16:9, bola trošku dlhšia (trvala 11 minút), s meniacimi sa výrazmi tvárí a bola nadabovaná. Postavy nahovoril český herec David Nykl. Pôvodný zámer bolo vyrobiť ďalšie epizódy novej série, možno tiež polhodinové epizódy a celovečerný film. Avšak tieto projekty neboli zrealizované ako dôsledok rozpadu vzťahov medzi autormi epizód a tímom manažmentu z pražského AIF Studia po smrti Lubomíra Beneša. Nakoniec štúdio vyhlásilo bankrot. Len málo záberov z 50. epizódy bolo uverejnených na webových stránkach spoločností AIF Studio a Pat & Mat. Bývalý manažment vytvoril nové štúdio Animation People. Štúdio neskôr uvádzalo na internete krátke videá. (MerlinPolcic)
  • Když Mat spadne do auta, lze si povšimnout, že kutilové na svém autě používají pneumatiky značky Barum. (OJan)

Reklama

Reklama