Reklama

Reklama

Blue Valentine: Milostný príbeh

  • Česko Blue Valentine: Milostný příběh (viac)
Trailer 1

Mladík Dean Pereira (Ryan Gosling) nikdy nedokončil školu a pracuje pre sťahovacia spoločnosť v New Yorku. Pôvabná Cindy Hellerová (Michelle Williamsová) študuje lekársku fakultu, dobre vychádza so svojimi rodičmi a stará sa o babičku v Pensylvánii. Keď sa Cindy a Dean náhodou stretnú, vášnivo sa do seba zamilujú. Doslova na nejaký čas úplne zabudnú na okolitý svet. To je však len začiatok pekla, ktorým neskôr musia spoločne prejsť. Cindy a Dean sa stanú mladými manželmi a rodičmi, pričom Dean nie je biologickým otcom ich dieťaťa. Jeho láska zostane silná aj po niekoľkých rokoch manželského stereotypu, tvrdej práce a veľkej tolerancie voči náladám manželky, ktorú zamilovanosť už opustila. Dean a Cindy chcú zachrániť rozpadajúce sa manželstvo a rozhodnú sa stráviť jednu noc bez dcéry. Ešte pred šiestimi rokmi ležali vedľa seba a ich romantické vízie dopĺňal hravý okolitý svet. Spoločná cesta životom ich však nakoniec priviedla do stavu hlbokého smútku z nesplnených snov, sľubov a nenaplnených životných ambícií. (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (33)

  • Režisér Derek Cianfrance urýchlil rozpad vzťahu tým, že spôsoboval medzi hercami mimo natáčania šarvátky. Raz v noci povedal Ryanovi Goslingovi, aby išiel do spálne Michelle Williams a pokúsil sa s ňou milovať. Gosling, bol ňou odmietnutý a skončil spať na gauči. (Pat.Ko)
  • Keď sa riešilo na obsadenie dcéry Deana (Ryan Gosling) a Cindy (Michelle Williams), režisér Derek Cianfrance sa opýtal Michelle Williams, či by mohla dovoliť do tejto úlohy obsadiť svoju dcéru Matildu. Williams sa krátko zamyslela, ale potom, čo si všimla, že Matildin veľký koníček je jazda na koni, Williams to odmietla. (Pat.Ko)
  • Cindyino (Michelle Williams) auto má ŠPZ CHT8635. Bola to rovnaké ŠPZ ako na aute, ktoré šoféroval Jim Halpert v seriáli Kancl (2005). (Pat.Ko)
  • Kniha, ktorú Cindy (Michelle Williams) číta svojej babičke, je „Restless Hearts“ od autorky Marty Perry. (Pat.Ko)
  • "Blue Valentine" vo všeobecnosti znamená rozvod alebo rozchod. Výraz sa používa aj ako označenie pre dvoch, ktorí sú si súdení, ale kvôli nedorozumeniu alebo chybe sa rozdelili. (Lucjen)
  • Film kvůli nedostatečnému rozpočtu neměl filmově nasvícené scény. (kriplozoik)
  • Režisér Derek Cianfrance točil všechny scény na jeden záběr, tzn. netočil je opakovaně, jak se to u většiny filmů děje. (kriplozoik)
  • Po natočení první části se velmi vážně uvažovalo o nenatočení části druhé. Název by zněl Valentine a příběh by pojednával jen o začínající lásce. (GudMen)
  • Osudy Deana jsou z větší části autobiografické, režisér si je prožil na vlastní kůži. Své fyzické podobě, svým názorům i oblékání ostatně herce Ryana Goslinga přizpůsobil. (Krissty)
  • Během psaní scénáře umísťoval režisér děj na různá místa, včetně Floridy nebo Havaje. Nakonec se rozhodl pro New York, kde bydlí Michelle Williams, aby mohla chodit domů za svojí dcerou Matildou. O té se ostatně uvažovalo i pro roli malé Frankie. (Krissty)
  • Tetování na Deanově rameně je z knihy The Giving Tree spisovatele Shela Silversteina, která pojednává o odevzdání a oběti všeho ve prospěch druhého. (HellFire)
  • Cindy v jednom rozhovoru řekne, že Dean má v sobě potencionál díky svému uměleckému talentu. Tato poznámka je založena na argumentu ženy režiséra snímku, když se snažil dostat film do produkce. (HellFire)
  • Stejnojmenné album Toma Waitse bylo námětem k názvu filmu. (HellFire)

Súvisiace novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (viac)

Reklama

Reklama