Reklama

Reklama

Blue Valentine: Milostný príbeh

  • Česko Blue Valentine: Milostný příběh (viac)
Trailer 1

Mladík Dean Pereira (Ryan Gosling) nikdy nedokončil školu a pracuje pre sťahovacia spoločnosť v New Yorku. Pôvabná Cindy Hellerová (Michelle Williamsová) študuje lekársku fakultu, dobre vychádza so svojimi rodičmi a stará sa o babičku v Pensylvánii. Keď sa Cindy a Dean náhodou stretnú, vášnivo sa do seba zamilujú. Doslova na nejaký čas úplne zabudnú na okolitý svet. To je však len začiatok pekla, ktorým neskôr musia spoločne prejsť. Cindy a Dean sa stanú mladými manželmi a rodičmi, pričom Dean nie je biologickým otcom ich dieťaťa. Jeho láska zostane silná aj po niekoľkých rokoch manželského stereotypu, tvrdej práce a veľkej tolerancie voči náladám manželky, ktorú zamilovanosť už opustila. Dean a Cindy chcú zachrániť rozpadajúce sa manželstvo a rozhodnú sa stráviť jednu noc bez dcéry. Ešte pred šiestimi rokmi ležali vedľa seba a ich romantické vízie dopĺňal hravý okolitý svet. Spoločná cesta životom ich však nakoniec priviedla do stavu hlbokého smútku z nesplnených snov, sľubov a nenaplnených životných ambícií. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (400)

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Stále častěji nám jsou stereotyp ve vztazích, ponorková nemoc, či počáteční stav pomíjivé zamilovanosti prezentovány jako cosi přirozeného, co se musí postupem času zákonitě přihodit každému. Neříkám, že ne. A v tom je jádro pudla, protože se vším se dá bojovat. Blue Valentine je pak pravdivým a smutným příběhem dvou lidí, kterým došly síly o něco dříve... [FFF 2011] ()

ajuska 

všetky recenzie používateľa

Takový obyčejný příběh jednoho vztahu. Už se k němu asi víckrát nevrátím, ale na jedno podívání mě bavil a zajímal. Střídání dvou časových linií není nic inovátorského, ale tady funguje dobře, postupně dokresluje celou mozaiku manželství Deana a Cindy, což je mnohem sympatičtější než kdyby bylo divákovi všechno hned předloženo na stříbrném podnose. ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Nevím, jestli jsem viděl intimnější film o vztahu, životě před a životě po. Ryan Gosling je boží, ale tady opět i s jeho sekundantkou Michelle Williams ukázali, že opravdu dobrá role se musí prožít. A na plátně to bylo opravdu hodně znát. Film o životě, o různých lidech mezi námi a o tom, jak jedna věta dokáže způsobit hotový uragán v jednom obyčejně neortodoxním vztahu. ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Rok 2010 byl mimořádně úrodný na kvalitní filmy, a příběh citového vyděrače Deana k nim rozhodně patří. Protože obecně nemám příliš v oblibě filmy "podle skutečných událostí", vždycky mě potěší "napsaný" film, který skutečně je ze života (Dean je totiž typickým "čuráčkem", odpusťte mi ten jadrný ale trefný výraz, a Cindy pak obětí svých vlastních ženských pudů). Což je přesně příběh velké lásky Cindy a Deana, jejich svatby z rozumu a postupného vystřízlivění ve stereotyp partnerského soužití. Takhle to totiž většinou chodí, a když dva herci s mimořádným talentem převedou fikci ve skutečnost, divákovo srdce plesá. Nebýt Černé labutě, v níž N. Portman dostala nesrovnatelně větší prostor (film má ve skutečnosti jen jednu hlavní roli, tu její), a také díky charakteru postavy baletky, který Natalii nakonec dovede až k Oscaru, byla by u mě Michelle Williams královnou loňské sezony, takhle u sázkových kanceláří patří k outsiderům a na cenu nedostane. ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

True romance... Vztahy jsou bohužel víc tohle, než na co běžně díváme a co zkresluje náš pohled o realitě. Víte jak to začíná a oba jste tak zblble nejzamilovanější? Tak tady to je nejen o tom začátku. Zajímavostí je, že z "hezounký" Michelle Williams by se mi nikdy nepostavil, a že Ryan Gosling tu hraje úplný opak své role idola v reálu. Pravda, samotný film až na pár okamžiků nudný je, ale přišel mi dost podnětný. ()

Galéria (84)

Zaujímavosti (33)

  • Keď sa riešilo na obsadenie dcéry Deana (Ryan Gosling) a Cindy (Michelle Williams), režisér Derek Cianfrance sa opýtal Michelle Williams, či by mohla dovoliť do tejto úlohy obsadiť svoju dcéru Matildu. Williams sa krátko zamyslela, ale potom, čo si všimla, že Matildin veľký koníček je jazda na koni, Williams to odmietla. (Pat.Ko)
  • Film kvůli nedostatečnému rozpočtu neměl filmově nasvícené scény. (kriplozoik)

Súvisiace novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené