Reklama

Reklama

Blue Valentine: Milostný príbeh

  • Česko Blue Valentine: Milostný příběh (viac)
Trailer 1

Mladík Dean Pereira (Ryan Gosling) nikdy nedokončil školu a pracuje pre sťahovacia spoločnosť v New Yorku. Pôvabná Cindy Hellerová (Michelle Williamsová) študuje lekársku fakultu, dobre vychádza so svojimi rodičmi a stará sa o babičku v Pensylvánii. Keď sa Cindy a Dean náhodou stretnú, vášnivo sa do seba zamilujú. Doslova na nejaký čas úplne zabudnú na okolitý svet. To je však len začiatok pekla, ktorým neskôr musia spoločne prejsť. Cindy a Dean sa stanú mladými manželmi a rodičmi, pričom Dean nie je biologickým otcom ich dieťaťa. Jeho láska zostane silná aj po niekoľkých rokoch manželského stereotypu, tvrdej práce a veľkej tolerancie voči náladám manželky, ktorú zamilovanosť už opustila. Dean a Cindy chcú zachrániť rozpadajúce sa manželstvo a rozhodnú sa stráviť jednu noc bez dcéry. Ešte pred šiestimi rokmi ležali vedľa seba a ich romantické vízie dopĺňal hravý okolitý svet. Spoločná cesta životom ich však nakoniec priviedla do stavu hlbokého smútku z nesplnených snov, sľubov a nenaplnených životných ambícií. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (400)

pepo 

všetky recenzie používateľa

Manželský pár sa snaží zachrániť svoj rozpadajúci vzťah. Rozhodnú sa teda stráviť jednu noc bez svojej dcéry. Chcú oživiť spomienky na chvíle, keď boli šťastne zamilovaní, no to im prinesie iba rozčarovanie. Množstvo perfektne odpozeraných vzťahových situácií a ich dopad na obe časti páru oživuje výborná réžia a najmä skvelé herecké výkony Ryana Goslinga a Michelle Williams (nominácia na Oscara). Film krutý ako sám život vo vás zanechá stopu akokoľvek silno sa budete brániť. ()

teutates 

všetky recenzie používateľa

Bee nice... pri sledovaní tohto modrého úplňku som bol v tzv. stave beztiaže... neviem či som spal, no s určitosťou viem, že mysľou som bol s ňou... Sdieľam názor, že aj dobrý herec ako Gosling si musí zahrať v "romantickej" sračke Dereka. Michelle si nomináciu nezaslúži ani keby za nič proste. Citové vydieranie v priamom prenose... nie pre slečny, ktoré podobnými snímkami žijú je to doslova sebevražda, to na nich nik nemysliií?! Po tom čo som zavrel oči a následne precitol 4/10. ()

Reklama

leila22 

všetky recenzie používateľa

Intímny príbeh dvoch ľudí intímne a presvedčivo zahraný (Goslingovi dávam navrch). Zanechá vo vás taký zvláštny smútok, pretože aj ten najväčší realista niekde v hĺbke duše vždy dúfa v pekné konce. Niekedy je až tragické ako do seba dvaja ľudia na počiatku zapadnú, ako jednoducho si vytvoria svoju jedinečnú skladačku...ktorá sa ale po čase rozpadne ako lacná čínska hračka. Pretože ak má vzťah dobrý základ, tak sa spočiatku vyvíja aj sám. Čo dvojicu láka k pohodlnosti a ľahostajnosti vzťah udržiavať, rozvíjať, snažiť sa...kým je ešte čas. Realistické, smutné, aktuálne. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Z Cianfrance bude specialista na filmy "ze života", podobně jako to má formálně odvážnější Innaritu, ten je ale ještě navíc líznutý tou jižanskou horkokrevností. Blue Valentine je melancholičtější, méně robustní a romantičtější, než Place Beyond Pines, rovněž mnohem více zkratkovitý. Dějová narace je ovšem jako ze sna a herecké výkony dvou hlavních jsou top of top - ta chemie v silných scénách je impozantní, stejně jako roztřesená minimalistická kamera. Čím víc scén z filmu si spojíte se svým životem, tím víc hvězdiček ve finále dáte. Ať už je forma nebo scénář takový, či makový. Tohle je čistá pocitovka. ()

Galadriel 

všetky recenzie používateľa

Jako by vás někdo postavil před dva hádající se lidi a vy jste nemohli odejít... Film o obyčejném životě dvou obyčejných lidí, kteří se bláznivě milovali, ale čím šílenější jejich zamilovanost byla, tím rychleji vyprchala. Scénáristé chtěli ozvláštnit děj prolínáním minulosti a současnosti, ale způsob, kterým to dělají, učinil film leda tak nepřehledným a troufám si říct, že i předvidatelným. Jediné, proč tenhle film stojí za pozornost, jsou herecké výkony Michelle Williams i Ryana Goslinga, který se krásně změnil ze sympatického mladíka v slizkou odpudivou gaučovou bramboru. ()

Galéria (84)

Zaujímavosti (33)

  • Stejnojmenné album Toma Waitse bylo námětem k názvu filmu. (HellFire)
  • Keď sa riešilo na obsadenie dcéry Deana (Ryan Gosling) a Cindy (Michelle Williams), režisér Derek Cianfrance sa opýtal Michelle Williams, či by mohla dovoliť do tejto úlohy obsadiť svoju dcéru Matildu. Williams sa krátko zamyslela, ale potom, čo si všimla, že Matildin veľký koníček je jazda na koni, Williams to odmietla. (Pat.Ko)
  • Počas scény v ordinácii má asistentka na oboch rukách modré rukavice. V ďalšom zábere z iného uhla kamery asistentka zrazu už nemá rukavice. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (viac)

Reklama

Reklama