Reklama

Reklama

Blue Valentine: Milostný príbeh

  • Česko Blue Valentine: Milostný příběh (viac)
Trailer 1

Mladík Dean Pereira (Ryan Gosling) nikdy nedokončil školu a pracuje pre sťahovacia spoločnosť v New Yorku. Pôvabná Cindy Hellerová (Michelle Williamsová) študuje lekársku fakultu, dobre vychádza so svojimi rodičmi a stará sa o babičku v Pensylvánii. Keď sa Cindy a Dean náhodou stretnú, vášnivo sa do seba zamilujú. Doslova na nejaký čas úplne zabudnú na okolitý svet. To je však len začiatok pekla, ktorým neskôr musia spoločne prejsť. Cindy a Dean sa stanú mladými manželmi a rodičmi, pričom Dean nie je biologickým otcom ich dieťaťa. Jeho láska zostane silná aj po niekoľkých rokoch manželského stereotypu, tvrdej práce a veľkej tolerancie voči náladám manželky, ktorú zamilovanosť už opustila. Dean a Cindy chcú zachrániť rozpadajúce sa manželstvo a rozhodnú sa stráviť jednu noc bez dcéry. Ešte pred šiestimi rokmi ležali vedľa seba a ich romantické vízie dopĺňal hravý okolitý svet. Spoločná cesta životom ich však nakoniec priviedla do stavu hlbokého smútku z nesplnených snov, sľubov a nenaplnených životných ambícií. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (400)

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku mě to bavilo, nebo jsem byl alespoň zvědavý, co se z toho vyklube, jelikož jsem si o Blue Valentine nic nezjišťoval. Po cca půlhodince už jsem se začal nudit a celkově jsem byl zklamaný, jelikož je film naprosto o ničem. Tedy o ničem filmovém, pouze o všedním životě manželského páru, rozdělený na dva akty. Více mě bavil ten první, ale upřímně nedokážu říci, jestli bych měl lepší pocity, kdyby se ten druhý vůbec nenatočil (jak bylo ostatně plánováno). Nicméně - všední, černobílé, okoukané. Každý má nějaké problémy, kvůli tomu nemusim koukat na film. A to mám režisérovo pozdější dva filmy velmi rád...50% ()

Rob Roy 

všetky recenzie používateľa

"Chtěla bych vidět jak přemýšlíš o tom, co říkáš, místo abys říkal to, na co neustále myslíš." Mrazivě přesné. Jako bonus jsem měl občas pocit, že se někdo naboural do mé hlavy a přenesl to na plátno. Pokud si Michelle Williams dojde pro Oscara, rozhodně se zlobit nebudu. Gosling je rovnocenným spoluhráčem. P.S. Jedny z nejkrásnějších závěrečných titulků vůbec ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Trailer podivne láka na nejakú love story, ale film je skôr sondou do nie príliš šťastného manželstva. Spomienkami a flasbackmi sa vraciame späť do doby, keď sa táto dvojica stretla a zažili to šťastnejšie obdobie. Postupne sa dozvedáme stále viac až sa s nimi dostaneme do stavu, kde jeden druhého nemôžu ani vystáť a hádka začína na začiatku každého pokusu o rozhovor. Čistokrvnej love story by som sa asi vyhol, ale tento príbeh je podaný presne tak, akoby som ho rád videl. Myslím, že takto ladený film som ešte nevidel. Podobnou zmenou prejde takmer každé manželstvo, tipujem že asi každé druhé sa dostane do podobného štádia ako naša dvojica. R. Gosling je tradične presvedčivý . Kecami, chlastaním a rozoberaním každej blbosti si toho pohnojil dosť, ale mal som pocit, že na udržaní rodiny mu dosť záležalo, niekedy možno viac ako jeho manželke. Film by som povinne premietal všetkým zamilovaným pred vstupom do manželstva. Viem, že by sa bránili. " Ja nie, my nie, my takto nedopadneme..." Ale hej, možno nie presne takto, ale zmena určite príde... 80%. ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Trochu osvety si dovolím. Pri večeri, ked prišiel Dean do jej fotrovcov a bavia sa tie typické formálne kecy, spomenú tam meno profesorky, ktorá učí Cindy. Bolo to meno profesorka Comstock a Deanovi to prišlo smiešne. Comstock, alebo Cum- stock ( rovnaká výslovnosť ) = sklad semena ! ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $1miliónTržby USA $9,737,892Tržby Celosvetovo $14,913,000Tržby za predaj DVD v USA $2,896,100 //počet predaných kusov 182,957║ rozporuplné, necelistvé, nekompaktné, niekoľko pekných zaujímavých scén, hlavne ked príde na počiatočné zoznamovanie, ale zas tie ako že dramatickejšie tam vôbec nefungujú /40%/ ()

Galéria (84)

Zaujímavosti (33)

  • Kniha, ktorú Cindy (Michelle Williams) číta svojej babičke, je „Restless Hearts“ od autorky Marty Perry. (Pat.Ko)
  • Scéna, ve které Dean vyleze na zábranu Brooklynského mostu, nebyla původně ve scénáři. Režisér řekl Michelle Williams, ať její postava nevyzrazuje Goslingově postavě v žádném případě své tajemství a po několikahodinovém natáčení téže scény byl Gosling natolik zoufalý, že ho nenapadlo nic jiného, než vylézt na most. (Ant)

Súvisiace novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (viac)

Reklama

Reklama