Reklama

Reklama

Sirotek, jenž své dětství prožil v drsných ulicích Clevelandu, Ir Danny Greene (Ray Stevenson), se dokázal vypracovat z přístavního dělníka v odborového předáka a spojence mafie. Když ho agenti FBI z odborů vytlačili, Danny začíná novou kariéru vymahače dluhů pro lichváře Shondora Birnse (Christopher Walken) a navíc pořád spolupracuje s mafiánským bossem Johnem Nardim (Vincent D’Onofrio). Danny, kterému je v patách detektiv Joe Manditski (Val Kilmer), rychle získává vlastní moc a dostává se do sporu s Italy, kteří brzy pochopí, že zabít ho nebude vůbec snadné. Jejich vzájemná nevraživost vyvolává v clevelandských ulicích krvavou válku a město získává nelichotivou přezdívku “Bomb City”. Film Sejmout zabijáka, který vznikl podle skutečných událostí, přináší příběh muže, jenž mentalitu irského válečníka propojil se směsí pýchy, brutality, ctižádosti a zásadovosti. V 70. letech minulého století se stal ústřední postavou války podsvětí, která jednou provždy změnila organizovaný zločin v Americe. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (327)

6thSun 

všetky recenzie používateľa

Docela průšvih, scénky jsou na sebe poskládány bez dostatečné motivační logiky, takže film nemá šanci diváka vtáhnout do děje. A přitom to mohla být příjemně nostalgická pocta mafiánskému žánru, k čemuž pomáhá obsazení známých tváří z legendárních gangsterských filmů (Scorsese) a seriálu (Sopránovi). Bohužel se to nestalo a snímek Sejmout zabijáka udělal mafiánskému žánru spíše medvědí službu. 40% ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Drsný film o drsnom Írovi s drsným Rayom Stevensonom v hlavnej roli nesklamal. Fungujúci životopisný thriller o machrovi, ktorého nevedeli zabiť, a keď sa im to po rokoch konečne podarilo, všetkých stiahol so sebou na dno ako vrúcny pozdrav zo záhrobia. O chlapovi, ktorý hral podľa pravidiel a bojoval s tými, čo sa nimi neriadili. O chlapovi, ktorý sa psychicky nezrútil len kvôli takej malichernosti, ako že ho opustila žena a dieťa. Môže to znieť bezcitne, no tento film sa nesie práve v tomto duchu írskej odvahy, cti a nezlomnosti a exceluje v tom. Val Kilmer prekvapivo celkom dobrý a poteší účasť Christophera Walkena. Na 5 hviezdičiek však ešte niečo chýba. ()

Reklama

TeeAge

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Jonathan Hensleigh, Jeremy Walters / Based on To Kill the Irishman by Rick Porello | Hudba: Patrick Cassidy | Produkcia: Al Corley, Bart Rosenblatt, Eugene Musso, Tommy Reid, Tara Reid | Distribúcia: Anchor Bay Films | Štúdio: Code Entertainment, Dundee Entertainment, Sweet William Productions | Rozpočet: ? $ | Tržby: 1,157,153 $ || ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Nepotřebuji k naplnění účelu svého pobytu na zemi žádný další mafiánský film, dokonce ani žádné gangstery a to ani ty oblečené do dresu odborů a už vůbec nechci žádnou hru na „true story". Takže z mého úhlu pohledu nakonec dopadl tento další zbytečně zfilmovaný vzestup a pád gaunera ještě docela dobře a to patrně jen díky snaze reřiséra vnutit nečítankovému hrdinovi pár lidských vlastností. ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Presne podľa očakávaní, plus sa mi dostalo potvrdenia, že Ray Stevenson dozrieva v herca, kvôli ktorému samotnému budem ochotne siahať aj po priemernejších kúskoch. Irishman je ale doslova preplnený ďalšími správnymi ksichtami a dvojicou skvele vyzerajúcich ženských, takže aj so slabším dejom by bol v pohode dopozerateľný. Keď pristúpite na hru, niet si na čo sťažovať. Z času na čas je takýto zidealizovaný portrét ľudového hrdinu osviežujúcou záležitosťou. A vôbec neprekáža, že do žánru ako takého ničím neprispel. Radšej na istotu, než s prepálenými ambíciami. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (5)

  • Val Kilmer sa pridal k produkcii po tom, čo odmietol možnosť uchádzať sa o post guvernéra v Novom Mexiku. (Vrtto)
  • Režisér snímky Jonathan Hensleigh a hlavný protagonista Ray Stevenson majú spoločnú jednu komiksovú postavu od vydavateľstva Marvel - zabijaka zločincov Punishera. Obaja totiž boli pri tom, keď sa dostával na filmové plátna. Avšak nebolo to pri spoločnom filme - Hensleigh režíroval snímku Kat (2004) a Stevenson si ho rovno zahral vo filme Punisher: The Warzone (2008). (toi-toi)
  • Na začiatku, keď vchádza šéf odborov do kancelárie za sebou zavrie dvere, ktoré si je možné v nasledujúcich záberoch všimnúť otvorené a znova zatvorené. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené