Reklama

Reklama

Megamozog

Trailer 1

Megamozog... Tak znie nie práve najobvyklejšie meno bez debaty najprefíkanejšieho a najbrilantnejšieho darebáka, ktorý kedy na našej krásnej Zemi žil a škodil. Zároveň je však tiež tým najneúspešnejším a najfrustrovanejším, pretože hoci sa v uplynulých x rokoch nespočetnekrát rôznymi šialenými i menej absurdnými spôsobmi pokúšal podrobiť si žiarové veľkomesto Metro City, každý jeho pokus sa skončil úplne rovnako – kolosálnym zlyhaním! A to z jedného jediného dôvodu – neporaziteľnému maskovanému superhrdinovi menom Metroman. Teda temer neporaziteľnému. Vlastne... Neporaziteľnému len do chvíle, keď pri snahe zhatiť ďalší z Megamozgových geniálne šibnutých ničivých plánov nečakane prišiel o život! Ibaže... Od toho momentu akosi Megamozgova ďalšia existencia akoby zrazu nemala žiadny zmysel! Koniec koncov, čo je superzáporák bez superhrdinu? To je skrátka nepredstaviteľné, neakceptovateľné a nemožné! Splnenie všetkých jeho snov sa tak, žiaľ, ukáže byť tým najhorším, čo sa mu vôbec kedy mohlo prihodiť. A je len jedna cesta, ako z tejto šlamastiky vybŕdnuť – Megamozog jednoducho musí sám sebe svojpomocne vytvoriť dokonalého protihráča s o čosi väčšími superschopnosťami, ako mal nebohý Metroman! A tak svetlo sveta onedlho uzrie Titan. Má to však jeden nie nepodstatný háčik: Titan rozhodne nemá v pláne Zem zachrániť... Práve naopak, chce ju zničiť a rozdrviť na prach! A len jediný človek – alebo skôr jediná nadpozemsky bystrá myseľ na svete - mu v tom môže zabrániť... Správne, Megamozog. Takže sa bude musieť definitívne rozhodnúť, či sa pokúsi svoju vlastnú diabolskú kreáciu poraziť... A, čo je ešte o niečo dôležitejšie, či to vôbec chce?! (TV Markíza)

(viac)

Videá (7)

Trailer 1

Recenzie (750)

Anarvin 

všetky recenzie používateľa

Rok 2010 se z hlediska animáků vyloženě vyvedl. Také Megamysl přináší výtečnou zábavu, které nechybí emoce, sympatičtí hrdinové ani humor. Příběh těží z prokreslených postav a poměrně originální charakterové proměny, kterou pár klíčových postav projde. Nezbývá než jásat nad tím, že se tvůrci v dětském filmu k něčemu takovému odvážili. I obligátní morální poselství jsou do příběhu celkem snesitelně zabalena. Animace je pěkná, řada popkulturních odkazů je v superhrdinské parodii naprostou samozřejmostí. A ty odkazy fungují a baví! Zapomenout nesmíme ani na skvělé herecké obsazení, v čele s Willem Ferrellem, který ve svých "vážnějších" rolích pokaždé mile překvapí. Osobně mi vadily snad jen některé z rockových vypalovaček, které jsou v poslední době v Hollywoodu trošku nadužívané. ()

Tsuki 

všetky recenzie používateľa

Další z filmů, kde mě odrazoval zjev hlavní postavy, ale nakonec jsem ráda, že jsem ho přesto viděla. Vizuál samotný není sice nic úžasného, ale jde především o inovativní příběh, který dokonce dokáže překvapit a to je u pohádky vždycky osvěžující. Navíc postavy jsou dobře charakterově vykreslené, mnohé z nich zábavné, a celkově mě bavil i samotný "psychologický vývoj" Megaminda. K tomu přihodíme výborný originální dabing (bavil mě hlavně Brad Pitt a Jonah Hill) a vznikne docela obstojný nadprůměrný animák. ~(3,7)~ ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Megamind je príjemné prekvapenia a príjemná zábava pri ktorej sa len ťažko nudiť. Dej je v podstate jednoduchý, ale dobrý a občas donesie so sebou za tých 90 minút aj moment prekvapenia. Animácia je pekná, hlavný hrdina je farbou trošku odlišný ako vy, ale aj tak mu fandíte a soundtrack je nabitý rockovými peckami, ktoré skvelo zapadnú. Ako som už hovoril príjemná zábava a prekvapenie. Mimochodom počkajte si až kým skončia titulky. 90% - 5* ()

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Velice kolísavý film. Začátek byl super a dost jsem se pobavil, ale od chvíle, co zmizí ze scény Metroman, jsem se začal nudit. A to není pro film, natož animovaný, dobré. Naštěstí to sem tam zachraňovaly povedenější hlášky či soundtrack. A hlavně díky skvělé závěrečné bitce (nástup Megamysla na scénu za zvuků "Guns N' Roses - Welcome To The Jungle" si budu ještě hodně dlouho pamatovat) nakonec udělím ty čtyři hvězdy, ale bylo to jen tak tak. Přišlo mi, že tohle téma (co když zloduch porazí hrdinu) se dalo přeci jen zpracovat o něco lépe a hlavně o něco vtipněji. 70 %. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Prvých 20 minút som mal zmiešané pocity, ale paradoxne so smrťou hrdinského Metromana prišlo oživenie a postupne sa to už iba zlepšovalo. Dnešné animáky sú už do detailov premakané, takže v prvom rade musí zaujať príbeh a postavy. Sympatie k Megamozgu budú spočiatku kolísavé, ale neskôr vás dostane a budete mu fandiť. A čo by to bolo za rozprávku keby nezvíťazilo dobro, nie? Veľkolepé naháňačky a demolačné bitvy medzi mrakodrapmi sú výborné a po tejto akčnej stránke animák určite boduje najviac. Trochu humoru navyše by neuškodilo, ale rockovo-metalová pecka "Highway to hell od AC/DC mi to dokonale vynahradila a ten tradične záverečný M. Jackson pobaví tiež. Vydarená vec! 80%. ()

Galéria (128)

Zaujímavosti (28)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 148,4 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 321,9 mil. (NIRO)
  • Film se také mohl jmenovat "Oobermind", což je špatně napsaný výraz "über mind", ale neznělo to dobře, tak byl přejmenován na Megamind. (akisha)

Súvisiace novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (viac)

Reklama

Reklama