Reklama

Reklama

Lara Croft (Alicia Vikander) má 21 rokov a práve zdedila obrovské obchodné impérium. Jej otec, bohatý šľachtic a známy dobrodruh, Lord Richard Croft (Dominic West), zmizol bez stopy pred 7 rokmi, keď bola ešte malá. Odvtedy sa Lara márne snaží nájsť nejaký zmysel života. Keď si prečíta záhadný odkaz, ktorý jej otec zanechal, rozhodne sa opustiť Londýn a vyraziť do neznáma, aby prišla na to, čo sa mu naozaj stalo. Vydá sa po jeho stopách hľadať legendárnu hrobku na mýtickom ostrove niekde pri japonskom pobreží. Nebude to však také jednoduché – už len dostať sa na ostrov jej dá riadne zabrať. Loď, ktorá ju mala dopraviť na pevninu stroskotá v silnej búrke, a Lara sa ocitá sama uprostred neznáma, vyzbrojená len ostrým nožom, pevnou vierou a vlastnou tvrdohlavosťou. Ak sa jej podarí prekonať svoje vlastné limity a prežiť toto nebezpečné dobrodružstvo, stane sa z nej skutočný Tomb Raider. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (9)

Trailer 3

Recenzie (920)

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"MISS LARA CROFT" ------------ Videohry a filmové plátno nikdy nešli dohromady. Výsledky boli často (vždy) tak zlé, akoby sa jednalo o kliatbu. Zdá sa však, že tá bola práve prelomená. Tomb Raider ide poslušne v šľapajách svojho úspešného stvoriteľa, ktorý zbúral v roku 2013 strechu celému hernému priemyslu. Strecha kinosály ale bohužiaľ držala pevne, aj keď niektorí hráči rozhodne bez slín nezostali. Kto hral, díval sa na predĺženú hru bez možnosti akejkoľvek interakcie, kto nehral, sledoval pekelnú, dobrodružnú jazdu á la Indy Jones. Alicia Vikander - fenomenálny výber. Tým recenziám negatívne debatujúcim vizuál Lary v podaní Alicie celkom nerozumiem. Strávil som slušné dve hodinky (správne, nič lepšie na práci nemám) prezeraním väčších/menších dámskych mien Hollywoodu a lepšiu adeptku si našťastie predstaviť nedokážem. ()

MrHlad 

všetky recenzie používateľa

Chtěl jsem ten film mít rád, ale nečekal jsem, že to bude tak snadné. Po průměrných trailerech i reakcích ze zahraničí jsem vyhlížel spíš něco, co bude přinejlepším fajn průměr. Místo toho jsem si v kině užil regulérní pecku. Alicia Vikander je v hlavní roli téměř dokonalá. Je sympatická v dialogových scénách, jako hrdinka i jako vyděšená holka. Člověk jí věří každý úder, který schytá, každou ránu nebo pád, ale i to, že se nedá a že neustoupí, když se musí s někým porvat tělo na tělo. Fandové hry dostanou hned několik scén, které vycházejí z prvního „nového“ Tomb Raidera, ale podstatné je spíš to, že tyhle scény fungují v rámci dobrodružného filmu. Popravdě v tomhle žánru jsme nic lepšího neviděli minimálně od Mumie s Fraserem, ale možná spíš od třetího Indyho. Je to drsné, napínavé, strhující, uvěřitelné, bolavé a našlapané adrenalinem už od první akčnější scény. A až na pár malých drobností, jako jsou občas horší triky (nic hrozného) vlastně moc nevím, co tomu mám vytknout. Tu přímočarost a dobrodružství bez zbytečností okolo jsem si užil. Strašně moc. Běžte na to, ať to vydělá, protože chci dvojku! ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Nářez jak sviň! Oscarová herečka Alicia Vikander je přirozeně nádherná, mladá, v boji zdatná a byť její prsa nejsou jako od Angelíny, vůbec to nevadí její herecký výkon je daleko působivější. Film má velmi příjemný spád, na Laru se hezky kouká a dostává celý film neskutečnou sadu odevšaď, že na konci jsem odcházel z kina více polámaný než ona samotná. První polovinu filmu zaujme naháněčka s koly, která je více intenzivnější než kdejaká jiná naháněčka s auty a působivé ztroskotání lodi, které napětím bere divákovi dech. Jakmile se Lara ocitne na ostrově je z toho dobrodružná žranice, která si bere to nejlepší z Indiána Jonese a zároveň se krásně drží herní předlohy ( Letadlo, padák, luk- stealth akce) k tomu slizský záporák Walton Goggins a dobrák Daniel Wu, u kterého mě trošku mrzí, že nepředvedl nic z martial arts. Finále dá zase zavzpomínat na starou Mumii, takže kdo miluje hrobky, černou magii, pasti, hádánky, tak si film užije taktéž do syta. No já jsem výborně pobaven, dostal jem krásný dobrodružný mix, jaký v kinech nebyl léta a s Warcraftem je Lara definitivně nejlepší herní předlohou. Sequel chci, co nejdřív, tak neváhejte, vyražte a přispějte! Po druhém zhlédnutí nadšení lehce opadlo, ale pořád fajn záležitost. 80% ()

Wacoslav1 odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak jasně, že na odpad to úplně není, ale já ho za tu nulovou snahu a invenci prostě dám. Uráží mě totiž, že někdo ještě vrazí do kin film bez pořádné akce bez aspoň špetky nápadu a bez jakéhokoliv odlehčení, který se navíc ještě tváří jako by byl lékem na rakovinu. Původní verze s Angelinou je taky kravina, ale tam si aspoň ten film na nic nehraje. Jo a viděno v Imaxu, to jenom až mi bude zase psát nějakej vocas, že jsem to neviděl.5% ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Pôvodné dva diely si už takmer nepamätám, to boli úplne nevýrazné filmy bez akéhokoľvek väčšieho kladu, ale táto najnovšia adaptácia úspešnej počítačovej hry je už predsa len vyššia úroveň. Výraznejšie sklamať tu môže vlastne jedine fakt, že tu absolútne nič neprekvapí, ale pri dobrodružnom filme tohto typu mi to takmer vôbec neprekáža. Hlavne, že už od úvodných minút si poctivo naplňuje všetko, čo od podobného filmu očakávam, na nič sa zbytočne nečaká, zoznámenie s hlavnou hrdinkou, ktorá aj napriek svojim schopnostiam a znalostiam pracuje ako obyčajný kuriér je viac, než sympatické, nejaká záhada so snahou ju vyriešiť príde už čoskoro a potom sa to už naplno rozbehne, cesta na ostrov a celý pobyt na ňom so všetkými problémami sú dobre zvládnuté, ja tu jednoducho nenachádzam žiadny väčší problém. Film si do bodky splní všetko, čo od neho len môžem chcieť, pokiaľ nemám nejaké prehnané očakávania. Nie sú tu žiadne hluché miesta, zaujímavé sekvencie prichádzajú pomerne často a v pravidelných intervaloch a navyše to skvelo funguje aj ako tá adaptácia, plno scén je svojim štýlom ako vystrihnutých z počítačovej hry. Takže v tomto som nadmieru spokojný. S obsadením tiež nemám väčší problém, Alicia Vikander sa síce na túto postavu moc nehodí a moc som jej tú akčnosť a dobrodružnosť neveril, ale predsa len je to dostatočne dobrá herečka, aby to utiahla, na cestách jej pomáha môj obľúbený Daniel Wu, nesklame ani jej otec Dominic West a ani záporáci nie sú zlí, žoldnieri ma vždy bavia, len ten hlavný, Walton Goggins ma moc nebavil, nemá až taký rešpekt. Celkom spokojný som aj po stránke akcie, žiadna síce nedokáže skutočne nadchnúť, ale je jej tu dosť, je slušne natočená a hlavne až prekvapivo rozmanitá. Nechýbajú tie pravé dobrodružné scény, v ktorých sa behá, skáče a padá, ale aj nejaké tie súboje a prestrelky. Najviac ma asi bavilo to pobehovanie s lukom, ale celkovo sa na akciu dobre pozerá. Režijne tu tiež nemám žiadny problém, atraktívny vizuál, skvelé tempo a dobre zvládnutá akcia, tu sa dajú vytknúť len zanedbateľné detaily. Takže Tomb Raider určite nie je film, ktorý by som chcel pozerávať opakovane, nie je to úplne môj žáner, ale celkovo som rozhodne spokojný, film splnil presne to, čo sa podľa traileru aj dalo čakať a ja od dobrodružného filmu viac nepotrebujem. 73% ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (26)

  • Natáčelo se v Jižní Africe a Velké Británii. Natáčení probíhalo od 23. ledna do 9. června 2017. (Geralt z Rivie)
  • Předlohou filmu je videohra „Tomb Raider“ z roku 2013, která je stejně jako film restartem série. (TwoFace)

Súvisiace novinky

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

13.06.2023

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech už nám klepe na dveře, vše vypukne na přelomu června a července, kdy lázeňské město opět zaplní davy nadšených filmových fanoušků i… (viac)

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (viac)

Druhý Tomb Raider je mrtvý

Druhý Tomb Raider je mrtvý

29.07.2022

Adaptace herní série Tomb Raider se bude oficiálně znovu rebootovat. Chystané pokračování s Aliciou Vikander (Jason Bourne) se tak bohužel ruší, jelikož studio MGM, které bylo nedávno koupeno… (viac)

Snímek Birds of Prey se přece jen dočká spin-offu

Snímek Birds of Prey se přece jen dočká spin-offu

21.08.2021

Zatímco většina fanoušků řeší, kdy znovu na plátně uvidí komiksovou postavu Harley Quinn hranou herečkou Margot Robbie, studio Warner Bros. potažmo streamovací služba HBO Max teď přišla se svojí… (viac)

Reklama

Reklama