Reklama

Reklama

Umbrella Academy - Série 1

(séria)
USA, 2019, 9 h 9 min (Minutáž: 45–60 min)

Predloha:

Gerard Way (komiks), Gabriel Bá (komiks)

Hudba:

Jeff Russo

Hrajú:

Aidan Gallagher, Tom Hopper, Robert Sheehan, Elliot Page, Adam Godley, Colm Feore, T.J. McGibbon, David Castañeda Jr., Emmy Raver-Lampman, Sheila McCarthy (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Odcizení sourozenci s výjimečnými schopnostmi se znovu setkají po smrti svého otce a odhalí šokující rodinná tajemství a nebezpečí pro celé lidstvo. (Netflix)

Recenzie (44)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Veľmi svieže a zábavné. Seriál stojí na postavách, ktorých disfunkčnosť je sympatická. Snaha o hľadanie si toho svojho miesta v živote a zároveň sa vysporiadať zo všetkými detskými traumami je vždy vítaný spôsob ako z niekoho spraviť hrdinu. Umbrella Academy má robotov, hovoriacich šimpanzov, cestovanie časom, konšpiračné organizácie, niečo z detektívky, úchylku na plastové figuríny, skvelý soundtrack, romancu, vtip a niekoľko wtf momentov. Skvelo namiešaný guláš prvkou, ktoré ale fungujú a vzájomne koexistujú, bez toho, aby pôsobili prepálene alebo absurdne. V rámci sveta ktorý obývajú, dávajú kupodivu dokonalý zmysel. Striedma prítomnosť akčných scén je dokonca vítaná. Teším sa na druhú sériu. Prvá séria - 100%. ()

UhLee 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

První série - (6/10) : Zajímavé postavy, které dostávají dostatek prostoru, zajímavá zápletka a skvělý soundtrack.. To je první série Umbrella Academy, která nabízí kupu skvělých postav jako jsou Klaus, Hazel a potom taky bohužel dost zbytečných postav, které vás občas nějak zaujmou, ale ve výsledku vás ani tak nezajímají Cha - Cha a Alisson. Ze začátku se mi zdálo, že se tam vážně moc nedělo a většinu stopáže tvořila vata, ale druhá polovina série stála za to. Všechno se krásně rozjelo a byla to radost pohledět. Předlohu jsem nečetl, takže to nemám s čím srovnávat.. Ale já jsem spokojený. Za nějaký čas si dám sérii druhou a budu zase o něco moudřejší. Nejlepší epizoda: Něco se proslýchá (S01E08) . ()

Reklama

David.Darco 

všetky recenzie používateľa

Umbrella academy som si pustil ako výplň popri čakaní na nové diely famóznych The Boys. Musím povedať že štart seriálu bol veľmi slušný. Tajomstvá, ktoré sú divákovi postupne odhaľované sú však príliš predvídateľné. Postavy štylizované, čo niekedy neskutočne vadí, inokedy zasa nesmierne baví. Dokonca aj tak zaujímavú postavu akou je Vanya (Ellen Page) pokazili prehnanou naivitou v druhej polovici.... Ku koncu prvej série Umbrella stráca to, čím bola originálna, napríklad pocit, že naši SUPER hrdinovia vlastne ani nie sú tak SUPER a môžu pomerne rýchlo umrieť, vytráca sa zmysel vyjadrovať sa obrazom a mám akosi pocit že si scenáristi vystrielali takmer všetky tajomstvá spojené s postavou otca hrdinov, čo je vážne škoda. Vadil mi aj postupne nadobúdaný pocit, že ma majú tvorcovia za nedostatočne inteligentného a všetko musím počuť v dialógu, monológu alebo myšlienkach postavy.... Navyše pozerať čokoľvek týkajúce sa cestovania v čase bude pre mňa po nemeckom Dark-u asi problém... toľko nelogickostí a premarneného potenciálu.... Mnohé "esá" v rukáve scenáristov pôsobia skôr ako barličky, ktoré žiaľ prichádzajú aj v kľúčových momentoch, ako čosi svetoborné. Nie, nie je to svetoborné. Toto prekliatie si ale so sebou odnesiem celkom ochotne. Každopádne ako oddychovka pre človeka čo sa lieči v posteli, lebo nachladol na konci leta je to fajn. Kasting sám o sebe nie je vôbec špatný, skôr naopak. Vedlajšie postavy a postavy ktoré dostávajú žiaľ pomenej priestoru dokážu dobre rozosmiať a v neposlednom rade, je tu extrémne sympatická digi-opica Pogo, ktorá prirastie k srdcu. Keď sa tak pozerám na hodnotenia epizód, vychádza mi priemer bližšie ku 4*. Pre tento krát ale po zhrnutí a utriedení si myšlienok pôjdem s hviezdičkou dole. Uvidíme čo prinesie druhá séria. ()

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Aktuální poprask ohledně nově výchozí druhé řady loni vskutku populárního seriálu donutil i naši domácnost zkusit zase o dost jiný pohled na svět hrdinů se superschopnostmi a já se musím přiznat, že jsem měl po většinu celé sezóny problém přistoupit na celou hru a pochopit, o co vlastně v Umbrelle primárně kráčí. Nemilosrdně jsem na svém druhém profilu házel dílu za dílem pouhopouhé 3 hvězdy, a tak trochu naivně doufal, že se něco konečně změní. Zlom naštěstí přišel asi 3 díly před koncem, já jsem si dokázal konečně dát 5 a 5 dohromady a hlavně finále vytrhlo celičkou sérii z prokletí průměru. [viděno na Netflixu] ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Od předlohy se to sice často odklání, ale rozhodně ne k horšímu. Hlavní motivy zůstaly, ale jsou rozvedeny stravitelněji pro dnešního diváka. Komiksová divnost tak vyskakuje v několika lahůdkových scénách jako je Hazel a Cha-cha v protetickém centru, nebo při Seancově konverzaci s Bohem. Konec je taktéž luxusní, na druhou řadu jsem zvědav i na to jak se poperou s komiksem v řadě třetí. Nápadité rozvedení konceptu z pera zpěváka My Chemical Romance. Originalitě se meze nekladou. ()

Galéria (125)

Zaujímavosti (7)

  • Název epizody Run Boy Run je také stejnojmenná píseň od Woodkida, která hraje na začátku, když číslo 5 (Aidan Gallagher) cestuje v čase. (LUKICKK)
  • Skladba, kterou na začátku epizody hraje Vanya (Elliot Page) na housle, pochází z muzikálu „Fantom opery“. (Nevka)

Reklama

Reklama