Reklama

Reklama

Epizódy(4)

Emma má celkom iné vlastnosti ako ostatné mladé dámy. Tým, že vyrastala po boku neschopného otca, si musela zobrať na starosť riadenie rodinného panstva sama. Tieto okolnosti v nej vypestovali až prehnané sebavedomie: len ona všetkému rozumie a vie, čo je pre každého najlepšie. To v nej podporí aj myšlienku dohodiť svojej priateľke Harriet snúbenca. Týmto spôsobom, napriek svojim najlepším úmyslom, kráča od maléru k maléru a jediný, kto sa ju snaží umravniť, je jej švagor, pán Knightley. (RTVS)

(viac)

Recenzie (56)

made1 

všetky recenzie používateľa

Elegantní, to především. Počkám si ještě na titulky, ale zatím jsem s to napsat, že je to mnohem poutavější než Emma s Kate Backinsale, ale to především kvůli hlavní představitelce. Přesto vítězem je u mě Gwyneth Paltrow, kterou je ale v mých očích téměř nemožné překonat v této roli. Ostatní je dobré, ale trochu rozjívené. PS: Velké díky patří autorce titulků jménem sottlova. Díky jejímu umu se podařilo seriálu dostat se mi natolik pod kůži, že jsem ho zařadila mezi své nejoblíbenější. ()

fmash 

všetky recenzie používateľa

Opravdu mile ztvárněná červená knihovna, na níž je vidět pečlivost, již BBC věnuje zpracováním anglické literární klasiky. Na své si přijdou milovníci dobových kostýmů i beznadějní romantici, těm přemýšlivějším je v girlandách marcipánových ozdůbek na idylickém dortu ponechán dostatek prostoru k zamyšlení nad společenskou diferenciací anglické společnosti (nejen) té doby. Dokonce i ta přímočarost až černobílost postav se v rámci žánru snese. Snad jen v závěru jsem byl poněkud zaskočen chvatnými zkratkami v ději, které na mě působily, jako by dílů seriálu mělo být původně pět, ale nakonec je bylo nutné směstnat do výsledných čtyř. ()

Reklama

Hedka 

všetky recenzie používateľa

Po dvoch kvalitných spracovaniach Emmy, ktoré som predčasom videla som túto minisériu brala tak trochu s rezervou. Nemala som veľké očakávania, ale mýlila som sa! Aký svieži a nový pohľad na tento austenovský príbeh! Mám veľmi rada Emmu, jej živelnosť, otvorenosť, láskavé srdce, úprimnosť, oddanosť otcovi - áno, aj jej nedokonalosti (občasnú detinskosť a domýšľavosť), ale najviac ma dojíma a teší jej postupná zrelosť a objavenie pravých hodnôt v tom múdrom, láskavom a prenikavo inteligentnom mužovi, ktorý ju dokázal aj kriticky formovať a napriek jej nedostatkom ľúbiť. Krásny príbeh! Učí nás o živote, o vzťahoch a o.i. aj o tom, aké dôležité je vybrať si pre spoločný život správneho partnera, ktorého si môžeme vážiť a obdivovať.... Milo ma prekvapila nielen réžia, ale aj scenár, strih, exteriéry - zvlášť zábery prekrásnych prírodných scenérií. A prekvapili aj herecké výkony. Tradičná kvalita BBC sa nezaprie. Práve takáto duchaplná romantika ma dokáže vtiahnuť do iného sveta a pohovieť si v ňom....Občas to potrebujem. ()

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Zdařilé zpracování příběhu pozoruhodné i rozporuplné Emmy s kouzelnou atmosférou, půvabným hudebním podmazem a sympatickým hereckým ansámblem.. Jonny Lee Miller se mi jako pan Knightley moc líbil a Romola je v každém ohledu zajímavá, po pravdě vůbec jsem ji neznala.. Pro mě příjemné pokoukání na deštivé nedělní odpoledne a krásné čtyři hvězdy.. ()

zuza99 

všetky recenzie používateľa

Viděla jsem dvě adaptace na román Emma. Emmu s Gwyneth Paltrow a Toni Collette, která byla hodně nudná a celkově se mi to nelíbilo. Tato minisérie je opravdu povedená. Hezké prostředí, světlo a taky herci. Oba dva hlavni hrdinové (Romola Garai a Jonny Lee Miller) jsou velmi sympatičtí. O přehnaných emočních reakcích nemůžu nic říct, protože až tady v komentářích jsem se dočetla, že nějaké byly :D Velmi příjemná minisérie, doporučuji milovníkům austenovských adaptací. trailer ()

Galéria (126)

Zaujímavosti (8)

  • Natáčanie v Chilhame prebiehalo každý deň od 8:00 do 19:00 a bolo naplánované tak, aby sa zhodovalo s veľkonočnými školskými prázdninami, aby sa minimalizovalo rušenie miestneho obyvateľstva. (Arsenal83)
  • Hlavné natáčanie sa začalo štvordňovým natáčaním v dedine Chilham v Kente od 14. do 18. apríla 2009, pokračovalo sa vo farskom kostole Panny Márie v Send, Surrey 24. a 28. apríla, kde boli dokončené scény sobáša a nedeľnej bohoslužby. Ďalšie natáčanie sa uskutočnilo v Squerryes Court, Westerham, Kent, kde sa natáčalo veľa interiérových scén. (Arsenal83)
  • V roce 1995 pověřila BBC Sandy Welch napsáním scénáře minisérie Slečna Emma. Na to však začaly produkční společnosti Miramax a Meridian Broadcasting vyrábět svá díla podle knihy Emma od Jane Austenové, konkrétně film Emma (1996) a stejnojmenný televizní snímek Emma (1996). BBC proto tehdy svůj projekt zastavila. K návratu k původní látce pak došlo po více jak 10 letech. (zuza99)

Reklama

Reklama