Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina přátel na cestě do Jakarty pomůže osamělé dívce, která je poprosí, aby ji svezli domů. V odlehlém sídle dívčina rodina v čele s přízračnou matkou pro hrdiny připraví lahodné občerstvení, po kterém ale upadnou do bezvědomí. Když se proberou, čeká je osud polotovaru v obchodu s lidským masem. (JFL)

Recenzie (146)

Hunter2222 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúci exploiťák novej vlny. Fakt sila, kopec násilia, krvi a odporností v rozumnej stopáži 95 minút. Síce to má pomalší rozjazd, ale hneď ako sa hlavné postavy dostanú ku rodinke, nastupuje atmosféra a ten zlý pocit, že čosi nie je v poriadku. Potom to už začína, jedna vražda za druhou s excelentnými gore efektmi. Síce niekedy idú mimo kameru, ale je to celkom šikovne natočené, takže si to veľmi ani nevšimnete. A tá rodinka to je fakt sila, niečo na štýl TCHSM, len trochu vážnejšie. Pointa je tak trochu mysteriózna a do filmu mi nejako nezapadla, čo už. Singapúrsky exploiťák tu asi ešte nebol, takže odporúčam pozrieť. ()

PavelVanekArt 

všetky recenzie používateľa

Bože můj, to zas byly jatka pro změnu. K Macabre jsem se dostal až teď a vůbec mi to nevadí. Nijak mě to neoslnilo, ale indonéská filmografie mě baví, umí si skvěle vyhrát s násilím, bolestí a smrtí. Příběh mi byl úplně ukradenej, hlavně jsem čekal pořádný jatka. A dostal jsem je. Za mě spokojenost 4* ()

Reklama

heyda 

všetky recenzie používateľa

Je to pouze směska Texaskýho masakru a franzouzského Uvnitř v singapurském provedení, takže o originalitě nemůže být řeč. Chybí tomu atmosféra, film absolutně postrádá logiku a je našlapaný chybami od chování postav, po změny oblečení atd. V jednom se však odlišuje od valné většiny hororů. Je to neskutecná řežba se spoustou postav, originálních řezání, sekání, propichování, prostě krvavá gore, jak se sluší a patří. I díky rychlému spádu už po pár minutách film rozhodně nenudí, takže budu hodný a ještě ty 3 hvězdičky dám. Ale pokud hledáte opravdový horor pro fajnšmekry, tak si nejdřív pusťte Uvnitř! :-) ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Nepite vodu zo studničky - premeníte sa na jelenčeka. Neobzerajte sa vzad na Sodomu - premeníte sa na soľný stĺp. Nuž a v okolí Jakarty neberte do auta ubiedene vyzerajúcu stopárku - skončíte ako rozflákaná krvavá kaša a zároveň pochúťka pre špecifickú labužnícku klientelu. Krvavé orgie v dome hrôzy a strachu môžu začať. Desivé spomienky na minulosť v podobe ošúchaných čiernobielych fotiek a nemých filmov na starej premietačke patria k najsilnejším momentom tohto inak len mierne nadpriemerného krvavého hororáku. 59% ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Pár priateľov smerujúcich do Jakarty, naberie na jednej z púmp mladú, ustráchanú stopárku, ktorá im tvrdí, že bola okradnutá. Keď ju odvezú až priamo pred dom, chce im za poskytnutú pomoc poďakovať pohostením. Na prvý pohľad príjemne vyzerajúca rodina skrýva šialené plány. Za toľko krvi vo filme by sa nemusel hanbiť ani sám Tarantino. "Macabre" je hororový skvost určený predovšetkým pre fanúšikov "exploitationu". Najsilnejšou stránkou je jednoznačne gore, ktoré je tak umne natočené, že divák nemusí odvracať zrak a v pohode všetko "prehltne". Napriek tomu, že nedosahuje kvalitu francúzskeho Martyrs, som si istý, že sa fanúšikovi hororu vryje do pamäti - 80% ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (7)

  • Herečka Shareefa Daanish si zahrala úlohu Dary už druhý krát. Prvý krát sa predstavila v krátkometrážnom predchodcovi tohto filmu Dara (2007). (beso74)
  • Tento film se stal prvním indonéským snímkem, který byl zakázán v Malajsii. (Polgedney)

Reklama

Reklama