Reklama

Reklama

Zrodenie legendy

  • Česko Zrození legendy (viac)
Trailer

VOD (1)

Hoci ho vychoval Su Wan a vycvičil, aby sa stal superbojovníkom, novopečený veliteľ cisárskej armády Yuan nestráca čas a svojho adoptívneho otca zavraždí. Su Wanov syn Su Can by sa mu za to rád pomstil, ale na to musí najprv prekonať implantáty z pancierových dosiek a magické schopnosti, ktoré Yuan medzitým získal. S tromi excentrickými majstrami v horách Su Can študuje novú netradičnú techniku, ktorá vykazuje úžasné výsledky najprv v boji proti Yuanovi a potom proti cudzím útočníkom. Su Can sa naučí techniku opitého kunfu, aby pomstil najprv svojho otca a potom česť celého národa. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (97)

LuciusWlk 

všetky recenzie používateľa

Jediným pozitivem z mé stránky jsou celkem povedené soubojové sekvence bez epileptika za kamerou, nebo zmateného pikolíka ve střižně! Tato rádoby fantasy legenda má tak hloupý, zmatený a divný příběh, až to bolí. Je pravda, že východní kinematografii je dobré brát z nadhledem. Jde o tak jedinečnou a rozdílnou kulturu, že ne vše západní konzument pobere bez zdviženého obočí. Jenže tady, a mám namysli především skladbu dějové linky, se mé obočí ztratilo ve vlasech a koutky očí se setkaly na temeni!!! ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Schátralý zjav, túlanie a nadmerná spotreba vína zaručia, že zákerných grázlov sa dokáže zbaviť Čína! A nielen to. Najväčšou výhodou Zrodenia legendy je totiž ekletické pospájanie rôznych žánrov. Letecké bojové akrobacie sú tak obohatené o mix dobrodružného filmu, meditačného vyrovnávania sa so zranením v tichu hôr, mystického blúznenia, nenávistného súboja zla s dobrom a znovuzrodenia Fénixa z popola spustnutia a pijatiky. Plus občasné upozornenia na presahy východných bojových umení, pracujúcich dôsledne s energiami, vlastnými zmyslami a filozofiou. A humor: napríklad vybrnkávanie bielovlasého starca - majstra bojovníka na strunový nástroj kdesi vo vybájenom tmavom sklanom meste pripomenulo čímsi úvodnú gitarovú scénu z filmu Oslobodenie (Deliverance, USA 1972) od Johna Boormana. Prehnané množstvo počítačom dorobenej akcie však podobne ako mnohým spolukomentárorom, prekážalo a spolu s veľmi diétnym dejom posúva celkom slušne vybudovaný koncept zase len kamsi k lepšiemu priemeru. ()

Reklama

Ceres 

všetky recenzie používateľa

Slušný snímek o stylu "Drunken Fist", ve kterém se objevuje řada znamých jmen (Yeoh, Carradine, Chou). Hlavní hrdina v podání Vincenta Zhao a jeho krásné manželky Zhou Xun nemá větší chybu, záporák je také kvalitní. Problém mám ale s většinou CGI efektů, které jsou někdy hodně laciné (např. detaily při souboji s Bohem Wushu či let ptáka). Další výtku mám k příběhu, neboť sem čekal, že závěr filmu bude právě o jejich souboji, ale nakonec to skončilo bitkou v aréně s přerostlými cizinci a Carradinem, ne že bych se nebavil, ale vadilo mi to. Celkově dobrý snímek, který vnáší i zajímavé prvky (jako např. s Bohem Wushu), poskytuje dobrou zábavu a mojí oblíbenkyni Zhou Xun, ale v porovnání životopisu slavných legend bojových umění je film s Jetem-Li, Fearless, úplně někde jinde. Dobrá zábava, a proto i dobré hodnocení. 55 % ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: To Chi-Long | Hudba: Shigeru Umebayashi | Produkcia: Bill Kong, Zhang Zhenyang | Distribúcia: EDKO Films Ltd | Rozpočet: 20 miliónov $ | Tržby: 10,150,000 $ || Také niečo nemôže byť ničím iným, než prepadákom. A nie preto, že by to bolo vyslovene zlé. Ale s tou naivitou, umelosťou napätia, a predovšetkým nútenia diváka ľutovať ožralu, ktorý zanedbáva svojho syna je True Legend len miestami otravnou videohrou bojového umenia. A to je pramálo v dobe psychologicky vyspelých diel. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Zvláštny mix historického fantasy a arénovky. Síce nie príliš homogénny, ale vďaka dobrej zápletke o pomste v pohode pozerateľný. Škoda tých fantasy prvkov ako "jedovaté ruky" a pod, pokojne išlo vystavať príbeh aj bez nich. Tiež sa mohli tvorcovia krotiť vo všemožných wuxia letoch a nespočetných efektoch, kde aj obyčajne nafilmovateľné veci sú naanimované. Arénovkový záver nemal pre príbeh žiadne vyústenie, pôsobil vyslovene zbytočne, ale aspoň to okorenil dobrými súbojmi s veľkými a nadopovanými Európanmi a štekom Davida Carradineho. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama