Reklama

Reklama

Dvaja muži na opačných stranách väzenskej vzbury. Mladý Juan (Alberto Ammann) sa zamestnal ako väzenský strážca. Chce urobiť dojem a hlási sa do práce o deň skôr. Keď robí prvú pochôdzku po svojom novom pracovisku, stane sa nehoda a on zostane v bezvedomí. Umiestnia ho rýchlo v prázdnej cele 211. V rovnakomk čase sa väzni z bloku s maximálnou ostrahou oslobodia a prepadnú väzenie. Na ich čele stojí drsný a násilnícky Malamadre (Luis Tosar). Strážcovia v panike utečú a nechajú Juana v cele. Aby prežil,vydáva sa za väzňa a stane sa tak súčasťou udalostí vnútri obkľúčeného väzenia. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (441)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Po dlhej dobe veľmi príjemné prekvapenie. Filmov z väzenského prostredia už bolo nakrútených neúrekom. Časť z nich sa vydarila a Cela 211 patrí k nim. Scenár k nej je napísaný veľmi vierohodne. Herci, v tomto prípade skôr predstavitelia úloh, boli starostlivo vybraní, čo významne prispelo k uveriteľnosti príbehu. Prostredie väznice bolo autentické, pripravené so zmyslom pre detail. Prehnitosť väzenského systému bola zvýraznená primeraným spôsobom, ale nedominovala. Od plného počtu hviezdičiek film delilo iba niekoľko dejových zvratov a scén v druhej polovici filmu, pri ktorých som dvíhal obočie. ()

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Filmy z vězeňského prostředí mám ráda, stejně jako španělskou kinematografii. Byla jsem docela překvapena, že tak vysoce hodnocený a ještě ke všemu neamerický film budou vysílat na Primě Cool. Jediné, čeho jsem se obávala, byl dabing. Kinematografie španělsky hovořících zemí má natolik osobitý feeling, atmosféru i styl, že dabing dokáže velmi účelně srážet celkový zážitek z filmu. To se potvrdilo i v případě Cely 211. Nejvíce mi zážitek znepříjemňoval hlas Libora Terše, který mluvil Luise Tosara. Má dost specifický hlasový projev a zjistila jsem, že ho dokážu nejvíce ocenit pouze, když dabuje v Dr. Houseovi:) Naštěstí samotný děj, charaktery postav i herecké výkony byly tím pravým vězeňským syrovým dramatem, takže dokázaly po většinu času docela účelně mé nevalné dojmy z dabingu přebíjet. Gangy drsných a nebezpečných "machos" versus jeden nový dozorce. Stačí jedna zdánlivě banální nehoda, nepozornost dozorce a zručnost jednoho vězně a nevinná obchůzka po novém pracovišti se pro Juana změní v boj o přežití mezi těmi, kteří stojí na té druhé straně zákona. Situace i vztahy se začnou vyostřovat a postupně celá vzpoura směřuje k nevratným a tragickým následkům. Juan už pomalu přestává hrát svou "roli" a začíná se stávat skutečným vězněm. Aneb dobrá rada pro všechny, kdo by se chtěli ucházet o práci dozorce ve vězení: Nikdy nechoďte do práce o den dřív!:) ()

Reklama

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Začátek byl víc než luxusní, opravdu mě navnadil do dalších minut. Postupem času bohužel přibývalo divných situací a film začal ztrácet. Pak se objevil zajímavý obrat v ději, a tak jsem doufal, že konec bude povedený. To se ale tak úplně nestalo a musím říct, že se závěrečným rozuzlením nejsem příliš spokojen. Bylo to dost podivné. Ale celkově to je ucházející vězeňské drama, které mohlo podle mě dopadnout mnohem lépe. 65% ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Inteligentný film s gráciou a švihom, ktorý je možné brať aj ako dokument popisujúci súčasný stav niektorých (mnohých) väzníc a situáciu, ktorá je omnoho viac než reálna. Výborný scenár, parádne herecké výkony a v neposlednom rade pomerne reálne pôsobiaca kamera tvoria vynikajúci výsledný dojem z diela. Kiežby vznikalo viac takýchto filmov, ktoré síce pôsobia komorným dojmom takmer televíznych filmov, ale svojou precíznosťou občas dokážu vyraziť dych. Režisér aj herci majú môj potlesk a poklonu. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Nevim, čim to je, že vězeňský filmy jsou vždycky skvělý, do čehož zapadá i Cela 211, kde se příběh zaměřuje na snahu nováčkovskýho bachaře, kterej ještě ani pořádně nenastoupil do služby a už uvíz při vzpouře v bloku s těma největšíma hrdlořezama široko daleko, přesvědčit všechny, že je taky vězeň a je s nima. Je to naínavý, má to skvělý zvraty, je to i trochu akční a hlavně je to komplet výborný ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (5)

  • Film získal osm trofejí včetně té nejvyšší za film roku na Španělských filmových cenách v roce 2010. (zdeny99)
  • Film je venovaný Luisovi Ángelovi Puentemu, hasičovi zo španielskeho mesta Zamora, kde sa tento film natáčal. Luis sa podieľal na snímke a umrel pri záchrane dvoch chlapcov v rieke Duero krátko potom. (MikaelSVK)
  • Film Celda 211 byl nominován na šestnáct cen Goya. Získal jich nakonec osm: za nejlepší film, nejlepší režii (Daniel Monzón), nejlepší mužskou hlavní roli (Luis Tosar), nejlepší ženskou vedlejší roli (Marta Etura), nejlepší herecký objev v mužské kategorii (Alberto Ammann), nejlepší adaptovaný scénář, nejlepší střih a nejlepší zvuk. (Estrecha)

Reklama

Reklama