Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čínsko-japonská válka Čínu rozděluje. Víceprezident Wang vyhlásil vlastní vládu loajální Japoncům a jeho agenti svádí ke kolaboraci lidi z Čankajškova tábora. Podzemní odboj odpovídá sérií atentátů na vlastizrádné politiky. Plukovník japonské vojenské policie Takeda má za úkol najít hlavu odboje s krycím jménem Magnum. Spolupracuje s čínským komisařem Wangem. Okolnosti atentátů nasvědčují, že odbojáři mají svého "krtka" v protiodbojové centrále, jehož krycí jméno je Fantom.
Když je odhalena partyzánská spojka předávající důležité zprávy, ponechá jí Takeda v klidu, aby nastrojil léčku na Fantoma. Nechá do  protiodbojové centrály poslat falešný telegram, kterým japonský generál zve šéfa centrály na tajnou poradu. Sledováním spojky pozná, že odboj reaguje - krtek snědl návnadu. Fantomem musí být jedna z pěti osob, které o telegramu mohly něco vědět.
Podezřelí jsou náhle a pozdě večer sezváni na zámeček Qiu, aniž by tušili, co je čeká. Tam Takeda s Wangem vyloží své karty - zámeček nikdo neopustí, dokud nebude znám Fantom. Kolečko laskavých pohovorů mnoho nepřinese a tak metody přitvrzují. Fantom musí nejenom utajit svou identitu, ale především vyslat varování odboji. Takeda to předpokládá a strojí další léčky. Situaci však nemá pod kontrolou: sám je v průšvihu, tlačí ho čas a dělá chyby. (Neznajka)

(viac)

Recenzie (6)

MaedhRos 

všetky recenzie používateľa

Rozjelo se to výborně, dojezd už byl horší. Víc důrazu na postavy a dusit je o trochu déle (nevyždímat potenciál takhle silné herecké sestavy, to je skoro zločin), ukončit to o cca čtvrt hodiny dřív (nebo ten konec podat trochu obratněji) - a mohl to být opravdu nářez. Takhle je to "jen" velmi dobré. ()

kikuka 

všetky recenzie používateľa

Zjavne sa Číňania v rámci mainstreamu zvolili za hlavne línie propagandy jednotného čínskeho národa, za ktorý je hodno obetovať život: jednak cez tri kráľovstvá a potom cez obdobie 2.sino-japonskej vojny, resp. pre nás 2.svetovej vojny.. Feng Sheng je ten druhý prípad. Na rozdiel však od napr. Ip Mana, ktorý hoci nadnesene, ale drží si dramatickú líniu okolo majstra a môže sa oprieť o "klasickú" líniu národniarstva v kung fu filmíkoch, Feng Sheng neprekračuje priemerku solídneho špionážneho thrilleru / krimi. A to mal celkom zaujímavo postavenú platformu "zločinca medzi nami"v uzamknutom zámku. Jednoducho, nepodarilo sa mu dosť obre rozohrať postavy a vzájomnú paranoju medzi postavami tak, aby divák mal nejakú vážnejšiu obavu o niekoho z nich. Ale chlapci to nakrútili veľkolepo. ()

joseee 

všetky recenzie používateľa

Pri takomto namete je trochu cinskeho patriotizmu ocakavany, celkom som sa cez neho dostaval. Film ma svoje muchy, ale vela originalnych prvkov - osobitne foriem mucenia. Tak ci tak myslim, ze ide o jeden z najlepsich cinskych filmov z posledneho obdobia. ()

Reklama

Reklama