Reklama

Reklama

Jednotka samovrahov

  • Česko Sebevražedný oddíl (viac)
Trailer 1
USA, 2016, 123 min (Director's Cut: 134 min, Alternatívna 111 min)

Je super pocit, byť zlým... Zhromaždite tím tých najnebezpečnejších väznených super zločincov na svete, dajte im do rúk najsilnejšie zbrane z vládnych zdrojov a pošlite ich na misiu, ktorej cieľom je poraziť záhadnú a nepremožiteľnú bytosť. Dôstojníčka americkej tajnej služby Amanda Waller je presvedčená, že to zvládne iba tajne zvolaná skupina nesúrodých, nenapraviteľných jednotlivcov, ktorí nemajú čo stratiť. Ako to však dopadne, keď si členovia jednotky uvedomia, že neboli vybraní, aby uspeli, ale za trest poslaní do vopred prehratého boja? Budú spoločne bojovať až do posledných síl, alebo sa rozhodnú byť každý za seba? (Continental film)

(viac)

Videá (35)

Trailer 1

Recenzie (1 669)

Ainy 

všetky recenzie používateľa

Jako jediný ze zloduchů, ze kterého bych se pos..., pokud bych ho potkala osobně, na mě působil Joker. I když mě jeho pozdější zázračné přežití značně překvapilo. Nicméně je to fantasy a tak proč ne. Dcera je z filmu naprosto odvařená a zná zpaměti kdejakou frázi, hlášku a chechtala se skoro pořád. Nemám jinou možnost, než kvůli ní zvednout své hodnocení, i když to teda podle mě žádná hitparáda zrovna není. Ani žhavý mazlík Rick nemohl výsledný dojem zachránit. Chyběl mi tam celkový fíling, jenž by mě chytil a nepustil. ()

Asia_Power 

všetky recenzie používateľa

Harley je skvělá, El Diablo je týpek a Deadshot ujde nicméně bohužel se z počátečního drsňáka změní na citlivku, co ho div samou láskou nepřeblafne dacanovi co píchá s čarodějnicí. Zbytek bandy vata - Krokouš by nejradši chodil kanálama, kapitán Bumerang se snaží být cool a nejde mu to, jeden drsňák hned ztratí hlavu...No ještě že to tam zachraňuje japonská děvka co každého přeřízne. Největším trapákem se stává, budhožel, Joker, který nepůsobí strašidelně a šíleně, ale naopak je to takovej ubožák k politování s kovovejma zubama a celkově hroznou vizáží. Jaro Léto tu roli prostě domrdal jak mohl a člověk si celou dobu pokládá otázku co na tomhle chudákovi Harley vidí. Hlavní záporáci, incestní démonicko čarodějnické duo, vyšumí z hlavy rychleji než včerejší šampáňo a NN (nesympatická negryně) aspiruje na pitchu roku. Štěkala jsem víc, ale pořád přeci jenom lepší průjem. ()

Reklama

2Pac 

všetky recenzie používateľa

Ach jaj zase raz...gotham universe mam velmi rad, ale toto tu nenaplnilo ocakavanie vobec...reziser, co to tocil by mal radsej robit dajake viacvrstve romantickontragickedramy...nie akcnaky...na noveho Jokera som sa tesil avsak Jared rolu bud nezvladol alebo mal velmi obmedzeny manavrovaci priestor...Harley je Tu dokonca herecky vyssie...nakoniec to skonci aj tak jak dalsi z filmov, kde hra Will alfa samca a kde sa to toci okolo neho...kopec logickych blbosti a hore spomenute zachranuje le sentiment voci dc universu a niekolko podarenych hlasok... ()

Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Funguj to lépe než BvS především proto, že zdejší postavy většinu času baví, soundtrack je vynikající (takovým tím "Strážci Galaxie stylem") a má to opravdu strhující tempo, kdy se na nic a nikoho nečeká. Bohužel, spíš než plnohodnotný film je to pilot k seriálu, záporácký základ je totálně nevyužitý (jsou to vlastně normální klaďasové, i když trochu brblající) a filmařsky to lacině pracuje s motivy, aby se ušetřil čas (úvodní půlhodinka se skládá jen z medailonků postav). Ale nenudil jsem se. Uteče to rychle a nejde tomu upřít fajn atmosféra. Škoda jen, že šance na originální týmovku zůstala hrubě nevyužita. Je to naprosto tucový komiksový akčňák s extrémně debilním finále, kdy se dozvíme, že i když má čaroděj/polobůh jakkoli velké schopnosti, bohatě na jejich vyřízení stačí dobře umístěná nálož. Jedinou přidanou hodnotou je fantastická Harley Quinn (Joker je dle mého herecky také ok, ale je ve filmu zbytečně - kdyby se ta postava vystřihla, na výsledku by to nic nezměnilo). Extended Cut Warneři bohužel definitivně dokazují, že neví, co činí a netuší, kam chtějí jít. Prodloužená verze je naprosto zbytečná, snad jen scéna, kdy Harley začne otravovat ostatní, přinesla něco navíc (konečně byla aspoň na chvíli jedna z postav za nepříjemného psychopata). Další projekce filmu navíc nepomáhá, protože víc vyvstane, jak je dramaturgicky extrémně nezvládnutý. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Asi najrozporuplnejší blockbuster za dlhú dobu, ale presne toto som aj čakal. Komiksovky prakticky nepozerám, ale na Suicide Squad som bol predsa len celkom zvedavý, lebo bolo jasné, že to bude aspoň trochu iné, len škoda, že to zostalo len pri tom trochu. Väčšinu času mi prišlo, ako keby v štábe súperili dve skupiny ľudí, prvá by z toho chcela mať neortodoxnú chlapskú záležitosť v štýle napríklad posledného Šialeného Maxa alebo zvyšnej tvorby Ayera a druhá zase za každú cenu chcela len ďalšiu infantilnú blbosť v štýle Marvelu a presne tak to aj dopadlo. A tak síce ten nevyužitý potenciál bolo cítiť neustále, ale aj tak sa mi na to tie prvé dve tretiny pozeralo celkom dobre, postupné vytváranie tímu z odpadlíkov je vždy zaujímavé, pričom aspoň fungujú ako vojenská jednotka a nielen skupina sólistov, čo sa mi veľmi páčilo, dej mi prišiel na pomery tohto typu celkom obstojný a je to aj celkom štýlové, aj keď tu som čakal omnoho viac. A film sa našťastie môže oprieť aj o postavy, z ktorých síce zaujímavá je len časť, ale aj tak Will Smith, Margot Robbie a Joel Kinnaman vytvorili výborný tím, pričom sa mi páčili aj ich osobné línie, no sadol mi aj Jared Leto, ktorý tu bol síce pre dej úplne zbytočný, ale jeho Joker sa mi páčil. No v poslednej tretine to už definitívne upadne, rozhovor pri bare, ktorý mal byť asi zásadný mi prišiel úplne nefunkčný a súboj dvoch spomínaných skupín už definitívne vyhrá práve tá infantilná a zase sa z toho stane len taká detinská a prakticky nepozerateľná blbosť, kde už nefungujú žiadne pravidlá a už ide len o to, aby bolo všade čo najviac zbytočných efektov, ktoré nemajú aj tak žiadny význam. Akcia mi prišla skôr len taká štandardná, technicky sa jej síce nedá moc čo vytknúť, ale aspoň nejak ma zaujali skôr len tie vedľajšie, menej dôležité scény, ako havária vrtuľníka a podobne. Samotné postavy ma v akcii vlastne ani nemali moc ako zaujať, keďže nielen chýba eRkový rating, čo pri tých neustálych prestrelkách a používaní rezných nástrojov bije do očí, ale hlavne chýba poriadny protivník. Samotná čarodejnica ma vlastne zaujímala len v úvodných fázach filmu, jej brat je na tom podobne a tí radoví záporáci nestoja za nič, takže ich likvidácie ma nechávali úplne chladnými. Ale myslím, že samotný David Ayer si zaslúži celkom pochvalu, nepochybujem o tom, že pod jeho úplnou kontrolou by bol z toho úplne iný a omnoho lepší film, ale aj takto to dokázal udržať v obstojnej úrovni. Teda až na tú poslednú tretinu, to už svoj boj so štúdiom definitívne prehral. Takže zo Suicide Squad žiadny kult určite nebude, ale nebolo to zlé a možno si to ešte niekedy pozriem. 60% ()

Galéria (287)

Zaujímavosti (75)

  • Pri naháňačke Jokera (Jared Leto) a Harley Quinn (Margot Robbie) s Batmanom (Ben Affleck) môžeme vidieț, že vlasy Harley Quinn sú na koncoch modré a červené. Avšak po páde do vody, keď sa za nimi Batman vrhne, má vlasy čisto blond. Po vynesení z vody má Harley zase vlasy farebné. (nirvana91)
  • V rámci hľadania správneho tónu atmosféry filmu vznikli dva veľmi rozdielne trailery. Jeden zodpovedal Ayerovej temnej vízii, druhý bol odľahčenejší a jeho atmosféra pripomínala Strážcov galaxie (2014). Keď potom v máji obidve verzie premietli testovaciemu publiku, zvíťazil odľahčenejší variant. Štúdio sa rozhodlo pre veselšie smerovanie, pretože nechcelo dopustiť opakovanie zlyhania ponurého filmu Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti (2016). Začalo sa teda pracovať na tom, aby celovečerný film náladou čo najviac zodpovedal trailerom. Preto bolo množstvo scén s Jokerom (Jared Leto) vystrihnutých. (classic)

Súvisiace novinky

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (viac)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (viac)

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

04.05.2022

Zatímco nové vedení studia Warner Bros. vymýšlí, co vlastně sakra dělat s jejich hraným DC portfoliem, respektive jak kupu nesourodých projektů usměrnit tak, aby z toho postupem času vzešlo druhé MCU… (viac)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (viac)

Reklama

Reklama