Reklama

Reklama

Majú mená slávnych talianskych renesančných umelcov, ovládajú zbrane japonských ninjov a zbožňujú pizzu. Ninja korytnačky sú obrovský fenomén, ktorý sa zrodil predne pred tridsiatimi rokmi ako čiernobiely komiks. Mesto New York zúfalo potrebuje hrdinov. Ovláda ho totiž strach a všetkého schopný Shredder, ktorého pozícia vládcu podsvetia je úplne neotrasiteľná. Až kým sa v mestskej kanalizácii vinou nepodareného genetického experimentu neobjavia štyria bojovníci v pancieri s mimoriadnymi schopnosťami. Tam, kde sú Michelangelo, Donatello, Leonardo a Raphael nesmie chýbať ani zvedavá reportérka April (Megan Fox). Spoločne odhalia Shredderove desivé plány na rozšírenie jeho impéria a rozhodnú sa ich vlastnými, výrazne vylepšenými silami prekaziť. (TV Markíza)

(viac)

Videá (16)

Trailer 1

Recenzie (928)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

"Teenage Mutant Ninja Turtles" - štyri zmutované korytnačky, ktoré ovládajú bojové umenie ninjov. Žijú v kanalizačnom systéme pod New Yorkom. Majú veľkosť urasteného dospelého muža. Trénuje ich obrovský potkan. Vedia rozprávať. Mená majú ako talianski renesanční maliari (Leonardo, Donatello, Michelangelo, Raphael). Sú to klaďasi, čo chránia obyvateľov New Yorku pred mocným zločineckým gangom. Toto najnovšie filmové spracovanie z produkcie Michaela Baya je určené prioritne pre detského diváka. Keby som mal desať rokov čumel by som na to s otvorenou hubou a z kina išiel s blaženým úsmevom na tvári. Mám však už štyridsiatku na krku a preto tomu viac ako tri hviezdičky nedám. *** ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Sklamanie. V detstve som miloval aj seriál aj filmy, ale toto ma nebavilo. A režisérovi s takým menom som dôveroval. Som rád že som na tom nebol v kine. Filmu asi ublížilo najviac to, že trištvrte filmu bolo len vysvetľovanie, ako korytnačky vznikli. Sensei vyzeral strašne zle, ale to asi preto, že obrý potkan nemôže vyzerať dôveryhodne. Donatello vyzeral tiež ako debil. Videl som ho prvý krát s takými brýlami. Shreder zas ako transformer. Vtipy asi tiež boli šité pre ľudí do 18 rokov, lebo som sa zasmial jedine scénke s Meganiným zadkom. Nízke hodnotenie dávam hlavne prehnanému sci-fi ako napríklad Shrederove ostré nože prejdú oceľou na mrakodrape ako maslom a podobne. Ak by sa plánovala ďalšia časť, znovu by som aj po tomto sklamaní očakával skvelú časť, keďže by sa už film mohol venovať hlavne deju a príbehu a nie vysvetľovaniu. ()

Reklama

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Nedávalo to smysl a tvůrci se očividně nesnažili. Přesto lepší než jsem čekal, hlavně v akčních scénách želváci válí. Jízda po zasněženém kopci nebo finále s Trhačem špica. Tylerova hudba do toho ještě k tomu parádně burácí. Main Theme se zase jednou hodně povedlo. Megan Fox jako April sice působí divně - i když jí roli psali očividně "na tělo", ale ne tak otravně (možná je to dabingem). Želváci jsou ale fajn a to tak že hodně. Jak osobnostně tak vizuálně, nechápu ty zlostné glosy ohledně vzhledu. Nejvíce mě mrzela změna původu Mistra Třísky, z toho se dalo vytřískat mnohem víc. Doufám, že pokračování dostane do rukou trochu jiná parta a odstraní nedostatky. A to jsme chtěli použít králíky. ()

-bad-mad-wolf- 

všetky recenzie používateľa

Nulová očekávání jsou cenná komodita. Tady jsem nečekal lautr nic, jelikož mám Liebesmana zafixovaného jako člověka, který z průměrných projektů dělá podprůměrné (druhý Souboj Titánů), nebo bezmála příšerné (Světová invaze). A ono to šlo! Přepálená videoherní jednohubka s prvotřídními efekty sice často zadrhává a rozhodně není chytřejší, než průměrná želva (nezmutovaná), nicméně baví relativně vydatně, má funkční mytologii a působí kompaktním dojmem. Gangsta želváci nevadili, odfláklí klišé záporáci jo. Upřímně jsem zvědavý, co přinese další díl. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Lepšie než som sa obával, horšie než som dúfal. Obrovský potenciál začínajúci v predlohe končí v rukách scenáristov a režiséra, ktorý natočil síce rozhodne svoj najlepší film ale pri veciach typu Hnev titanov a Battle L.A. to nie je žiadne terno. Ale vďaka stále výborne funkčným korytnačkám je to stále slušný popcorn a za dva dva roky si dám kľudne dvojku, aj keby bolo ideálne zmeniť režiséra (najlepšieho za samotného veľkého Michaela). A teraz malý matematický problém s hodnotením. Ten film naozaj nie je dobrý ale nenudil som sa, miestami sa fakt výborne bavil (MC Mikey :) a prežil som poldruha hodiny s hrdinami na ktorých som som vyrastal. Takže 3 za film a každému zmutovanému teenagerovi po jednej. 7/10 P.S. Hudba Briana Tylera super, Megam nevadí ()

Galéria (206)

Zaujímavosti (24)

  • Na konci filmu zpívá Mikey, kterého hrál a namluvil Noel Fisher, píseň nazvanou „Šťastni spolu“ od rockové skupiny Turtles, tedy v překladu „Želvy“. (rudicz)
  • V prvej scéne, keď fotí April (Megan Fox) znak Foot klanu na kontajneri, ma zapnutý selfie mód, čiže odfotí seba a nie znak Foot klanu. (Budisovie)
  • Asi 15letí mutanti byli původně želvami nádhernými (Trachemys scripta elegans), které se mohou dožít i 40 let. Pohlavně dospívají ve věku 2–5 let, tudíž čtveřice nindžů rozhodně není v pubertě. (Zdroj: 2.ljworld.com) (ČSFD)

Súvisiace novinky

Želvy Ninja se vrací do akce

Želvy Ninja se vrací do akce

23.03.2015

Loňský reboot Želv Ninja vydělal skoro půl miliardy dolarů. April s tváří Megan Fox (Transformers) se tak samozřejmě vrátí, a s ní i čtyři ústřední zelení hrdinové. Premiéra druhého dílu nás čeká 3.… (viac)

Zombie vs. Roboti. Protože proto.

Zombie vs. Roboti. Protože proto.

10.01.2015

Michael Bay kdysi založil firmu Platinum Dunes, která produkuje především malé horory. Loni ale zrebootovala Želvy Ninja a byl z toho její zatím nejvýdělečnější film, takže není divu, že se vrhá na… (viac)

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (viac)

Želvy Ninja se vrátí už za dva roky

Želvy Ninja se vrátí už za dva roky

11.08.2014

Ve studiu Paramount Pictures si do poslední chvíle nebyli jistí, jestli budou mít nové Želvy Ninja úspěch nebo ne. Zámořští kritici film strhali a ostatní reakce také nejsou zrovna nadšené, o platící… (viac)

Reklama

Reklama